![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“nu poate fi vorba de implicarea Bisericii Ortodoxe in miscarea ecumenista, ci doar de implicarea personala a unor ortodocsi, clerici sau mireni, care nu au reprezentat si nu reprezinta Biserica cea una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca, in ciuda declaratiilor oficiale care se fac.” Din moment ce se fac declaratii oficiale inseamna ca implicarea acelor clerici (masoni sau numai cozi de topor) nu este personala, ci ca si delegati ai sinoadelor, bisericilor. Athenagoras a ridicat anatemele de la 1054 si n-a facut-o in nume propriu, ci ca patriarh ecumenic, acordul de la Balamand a fost incheiat de Mitropolitul Antonie al Ardealului si parintele Dumintru Radu in numele Bisericii Romane, si asa mai departe. Numai ca, vezi tu, a fi logic si a recunoaste ca ereziile sint demult oficiale, inseamna a te intreba ce cauti in biserici cazute in erezie daca te pretinzi madular al Trupului lui Hristos?! |
|
||||
|
||||
![]()
E o chestie pe care nu o înțeleg: acest preot presbiter, Cecan, nu ține de episcopia Caransebeșului ? Deci, nu bătrânul Corneanu este chiriarhul lui.
Eu am înțeles de la cătălin și alți colegi de forum că, spre deosebire de catolicism unde Papa e un fel de super-episcop, în ortodoxie, toți episcopii sunt egali și că patrirarhul nu are mai multă putere administrativă decât vicarul de Caracal. Dacă este așa, înseamnă că nici mitropolitul Banatului nu ar avea cum să treacă peste capul episcopului eparhiot. Deci, indiferent că acel preot este pedepsit sau iertat, răspunderea pedepsei sau iertării cade în sarcina episcopului și nu în a mitropolitului.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 01.09.2011 at 07:40:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ortodoxie toti episcopii au acealsi Har primit prin hirotonie - au primit aceeasi putere de la Dumnezeu. Sint egali ca Har, ei fiind urmasii Apostolilor. Diferentele intre Patriarh, Mitropoliti, sint de ordin administrativ (titlurile semnifica diferenta de putere administrativa).
|
|||
|
|||
![]()
Prozelitism degeaba, nimeni nu se rupe de Biserica sa devina schismatic doar pentru ca BOSV crede ca sunt erezii in BO.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
aici http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx, cind zic: "Toate hotarele (definițiile) pe care le-au pus Părinții au căzut; nu mai există nici o linie de definire și de demarcație între erezie și Biserică, între adevăr și rătăcire. Și ereziile sunt biserici, și desigur multe, precum cea papală (catolică), se consideră acum ca biserici surori, cărora împreună cu noi Dumnezeu le-a încredințat grija pentru mântuirea oamenilor. Există și în cadrul ereziilor harul Atotsfântului Duh, drept pentru care și botezul lor, precum și toate celelalte taine sunt valide. Toți câți s-au botezat, oricărei erezii ar aparține, sunt mădulare ale trupului lui Hristos, ale Bisericii. Blestemele și anatemele sinoadelor nu mai sunt valabile și trebuie radiate din cărțile liturgice. Ne-am adăpostit în „Consiliul Mondial al Bisericilor" și ne-am vândut substanțial - și aceasta doar prin aderarea noastră - propria conștiință de sine eclesiologică. Am desființat dogma despre Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică, dogma despre „un (singur) Domn, o (singură) credință, un (singur) Botez"." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar citatul dat de tine e scos din context si de fapt descrie ecumenismul si ce se intampla prin aderarea la asemenea idei. De asemenea, este criticata aderarea la miscarea ecumenista. E adevarata, unii chiar ierarhi au capatat idei ecumeniste, dar cel putin unde am fost eu nu am auzit pe vreun preot macar sa spuna ca un cult neoprotestant e biserica. Dar chiar Iisus a spus ca Biserica va ramane pana la sfarsti, daca va fi nevoie se va face un sinod care va stopa aceste lucruri. Cum s-a intamplat si la noi, a fost Sinodul din 2008 care a interzis impartasania in afara ortodoxiei si vreo slujba in comun. In schimb cei ce s-au despartit de Biserica (Ortodoxa) nu mai fac pare din ea, nu mai au nici har, chiar daca se numesc ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Toate hotarele (definițiile) pe care le-au pus Părinții au căzut; nu mai există nici o linie de definire și de demarcație între erezie și Biserică, între adevăr și rătăcire...." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din fericire aceasta pozitie nu a fost adoptata si amplificata de-a lungul timpului, doar in privinta BC mai exista unele confuzii, cu toate astea nici macar ecumenistii nu spun ca BO e cea adevarata. E adevarat ca domneste o confuzie pentru unii, dar asta e singura Biserica pe care o avem si pana la sfarsit nu o va dobori nimeni, nu trebuie sa ne facem mici bisericute pentru ca pirdem si harul. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 15:20:47 |
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR | mihailt | Generalitati | 1 | 28.10.2010 23:47:48 |
Patriarhul ecumenic daruieste un coran | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 18 | 09.02.2010 12:21:12 |
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.02.2009 05:37:36 |
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic | mardum | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 5 | 22.02.2007 11:27:43 |
|