Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 02:08:17
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Antonia, ce scrie acolo este o prostie:

“nu poate fi vorba de implicarea Bisericii Ortodoxe in miscarea ecumenista, ci doar de implicarea personala a unor ortodocsi, clerici sau mireni, care nu au reprezentat si nu reprezinta Biserica cea una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca, in ciuda declaratiilor oficiale care se fac.”

Din moment ce se fac declaratii oficiale inseamna ca implicarea acelor clerici (masoni sau numai cozi de topor) nu este personala, ci ca si delegati ai sinoadelor, bisericilor. Athenagoras a ridicat anatemele de la 1054 si n-a facut-o in nume propriu, ci ca patriarh ecumenic, acordul de la Balamand a fost incheiat de Mitropolitul Antonie al Ardealului si parintele Dumintru Radu in numele Bisericii Romane, si asa mai departe.

Numai ca, vezi tu, a fi logic si a recunoaste ca ereziile sint demult oficiale, inseamna a te intreba ce cauti in biserici cazute in erezie daca te pretinzi madular al Trupului lui Hristos?!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 03:21:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

E o chestie pe care nu o înțeleg: acest preot presbiter, Cecan, nu ține de episcopia Caransebeșului ? Deci, nu bătrânul Corneanu este chiriarhul lui.

Eu am înțeles de la cătălin și alți colegi de forum că, spre deosebire de catolicism unde Papa e un fel de super-episcop, în ortodoxie, toți episcopii sunt egali și că patrirarhul nu are mai multă putere administrativă decât vicarul de Caracal. Dacă este așa, înseamnă că nici mitropolitul Banatului nu ar avea cum să treacă peste capul episcopului eparhiot. Deci, indiferent că acel preot este pedepsit sau iertat, răspunderea pedepsei sau iertării cade în sarcina episcopului și nu în a mitropolitului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 01.09.2011 at 07:40:45.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:29:29
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ecumenismul e o realitate. Problema grava nu e ecumenismul, doar nu e un bau-bau in fata caruia ne predam, problema sunt fratii nostri ortodocsi, pentru care masoneria si ecumenismul au devenit o obsesie fobica si care incearca cu tot dinadinsul sa ne imbolnaveasca si pe noi intoxicand mediul online si nu numai. Trebuie sa stim cum sa reactionam in fata lor, astfel incat sa fim placuti in fata Lui Dumnezeu si sa-i ajutam si pe ei sa depaseasca aceasta fobie, sa se insanatoseasca duhovniceste.

Deci tu consideri ca toti trebuie sa gandeasca asemenea tie, adica sa fie politic corecti! He, He! Carui ,,domn'' ii slujesti?

,,Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si, cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca este nebun, pentru ca nu este asemenea lor. ''- Sf. Antonie cel Mare
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:34:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
E o chestie pe care nu o înțeleg: acest preot presbiter, Cecan, nu ține de episcopia Caransebeșului ? Deci, nu bătrânul Corneanu este chiriarhul lui.

Eu am înțeles de la cătălin și alți colegi de forum că, spre deosebire de catolicism unde Papa e un fel de super-episcop, în ortodoxie, toți episcopii sunt egali și că patrirarhul nu are mai multă putere administrativă decât vicarul de Caracal. Dacă este așa, înseamnă că nici mitropolitul Banatului nu ar avea cum să treacă peste capul episcopului eparhiot. Deci, indiferent că acel preot este pedepsit sau iertat, răspunderea pedepsei sau iertării cade în sarcina episcopului și nu în a mitropolitului.
Daca am inteles bine decizia de caterisire a fost analizata si luata de Sinodul Mitropoliei Banatului. Nu stiu exact daca sinodul l-a caterisit sau i-a dat o interdictie temporara. Am citit ca a adresat o cerere de reanalizare Mitropolitului si de acolo nu mai stiu, probabil mitropolitul l-a repus in drepturi. Nu stiu exact, repet.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:36:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Numai ca, vezi tu, a fi logic si a recunoaste ca ereziile sint demult oficiale, inseamna a te intreba ce cauti in biserici cazute in erezie daca te pretinzi madular al Trupului lui Hristos?!
Prozelitism degeaba, nimeni nu se rupe de Biserica sa devina schismatic doar pentru ca BOSV crede ca sunt erezii in BO.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:46:57
Senior Member

Implicit

Nu stim daca a fost o ierurgie, de exemplu daca vien preotul si stropeste casele de Boboteaza eu stiu ca nu e ierurgie.
In schimb daca se face sfestanie cred ca e ierurgie. Asadar nu scrie ce slujba a fost.
De asemenea nu stim daca cei doi doar au asistat, in cazul asta nu e slujire impreuna.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:48:54
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Antonia, ce scrie acolo este o prostie:

“nu poate fi vorba de implicarea Bisericii Ortodoxe in miscarea ecumenista, ci doar de implicarea personala a unor ortodocsi, clerici sau mireni, care nu au reprezentat si nu reprezinta Biserica cea una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca, in ciuda declaratiilor oficiale care se fac.”

Din moment ce se fac declaratii oficiale inseamna ca implicarea acelor clerici (masoni sau numai cozi de topor) nu este personala, ci ca si delegati ai sinoadelor, bisericilor. Athenagoras a ridicat anatemele de la 1054 si n-a facut-o in nume propriu, ci ca patriarh ecumenic, acordul de la Balamand a fost incheiat de Mitropolitul Antonie al Ardealului si parintele Dumintru Radu in numele Bisericii Romane, si asa mai departe.

Din pacate, trebuie sa ne punem astfel de probleme. Dobandirea mantuirii devine din ce in ce mai delicata pe masura ce biserica este atrasa in jocuri politice. Spusele Sfantului Lavrentie de Cernigov se vor indeplini. Vor veni si vremuri in care desi bisericile vor arata superb, nu vom mai putea intra in ele, deoarece se va renunta la Sfanta Impartasanie, asa cum s-a renuntat si la Moliftele Sfantului Vasile. Spunea sfantul Lavrentie ca atunci in acele biserici ,,va fi toata adunarea satanica''.

Dar Dumnezeu va mentine pana la sfarsitul veacurilor biserici mai smerite si preoti ravnitori care ne vor ajuta sa ne mantuim.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 13:50:37
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu am înțeles de la cătălin și alți colegi de forum că, spre deosebire de catolicism unde Papa e un fel de super-episcop, în ortodoxie, toți episcopii sunt egali și că patrirarhul nu are mai multă putere administrativă decât vicarul de Caracal.
Nu. Aceasta informatie este gresita.
In ortodoxie toti episcopii au acealsi Har primit prin hirotonie - au primit aceeasi putere de la Dumnezeu. Sint egali ca Har, ei fiind urmasii Apostolilor.
Diferentele intre Patriarh, Mitropoliti, sint de ordin administrativ (titlurile semnifica diferenta de putere administrativa).
Vechi 01.09.2011, 13:56:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Deci tu consideri ca toti trebuie sa gandeasca asemenea tie, adica sa fie politic corecti! He, He! Carui ,,domn'' ii slujesti?

,,Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si, cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca este nebun, pentru ca nu este asemenea lor. ''- Sf. Antonie cel Mare
Antonia, de ce consideri ca toti trebuie sa fim asemeni tie sa gandim la unison? Daca unii oameni nu se lasa angrenati in interese meschine ,nu iau parte la lupta oarba si nu prolifereaza prostiile sustinute pe unele site-uri,(care n-au facut minimul efort de a se documenta, doar barfesc despre un eveniment), nu inseamna ca nu Il slujesc pe Dumnezeu. E alegerea ta la cati stapani ai ales sa slujesti, insa cu siguranta Domnul meu nu e unul al ignorantei. Doamne ajuta!

Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 14:05:56.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 14:07:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ecumenismul e o realitate. Problema grava nu e ecumenismul, doar nu e un bau-bau in fata caruia ne predam, problema sunt fratii nostri ortodocsi, pentru care masoneria si ecumenismul au devenit o obsesie fobica si care incearca cu tot dinadinsul sa ne imbolnaveasca si pe noi intoxicand mediul online si nu numai. Trebuie sa stim cum sa reactionam in fata lor, astfel incat sa fim placuti in fata Lui Dumnezeu si sa-i ajutam si pe ei sa depaseasca aceasta fobie, sa se insanatoseasca duhovniceste.
Si nu ar fi mai bine ca mai intai sa scoatem barna din ochii nostrii si abia dupa aceea sa ne chinuim sa scoatem paiul din ochii altora, in cazul de fata cei ce nu sunt ecumenisti?
Si mai ales sa cautam adevarul si ce spune BO si nu sa luam ca infailibili pe pastorul John, evolutionistul Dawkins, monofizitii, etc.
Cum am mai scris si cum spun toate BO, acestea participa la intrunirile ecumeniste doar pentru a arata adevarul si invatatura BO. Nu pentru ca le considera la fel pe celelalte culte si vor sa ajunga la un compromis, o situatie de mijloc, sau ca dogmele nu au importanta.

Dar se pare ca unii credinciosi au ajuns sa creada asta din cauza participarii BO la intrunirile ecumeniste si a propagarii acestor idei in toate mediile.
De aceea unele BO si-au pus problema daca nu cumva efectul benefic al participarii si afirmarii ortodoxiei nu e mai mic decat efectul negativ al smintirii credinciosilor, care ajung sa creada ca adevarul e relativ.
Chiar de curand s-a intrunit sinodul Greciei pentru a analiza aceasta problema si a raspunde astfel criticilor. iar sinodul Greciei a hotarat ca va participa in continuare la intruniri, dar reafirma ca doar pentru a propovadui adevarul din ortodoxie.
In schimb sinodul Bulgariei a hotarat ca nu mai participa la intrunirile cu catolicii pentru ca oricum sunt discutii sterile fara niciun rezultat.
BO a Serbiei se hotarase de asemenea la un moment dat sa paraseasca aceste intruniri, dar s-a razgandit.

De fapt ideile ecumeniste sunt de factura umanista proprii neoprotestantilor/protestantilor. De fapt cel ce si le aproprie isi insuseste niste idei (neo)protestante. Acestia au venit si cu teoria ramurilor harului, ca harul se ramifica in toate bisericile.
La scos paiele e munca anevoioasa, pentru ca toti duhovncii romani si-au exprimat o parere impotriva ideilor ecumeniste. Primul video de pe site: http://www.sfaturiortodoxe.ro/
P.S. Nu ma refer la masonerie, nu ma intereseaza si nu stiu cata putere ar putea avea acum (poate a avut in trecut).

Last edited by catalin2; 01.09.2011 at 14:09:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Patriarhul ecumenic daruieste un coran andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 18 09.02.2010 12:21:12
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43