Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc
"mopsulet" !!!! Unui catolic nu-i sta bine sa foloseasca expresii precum "trufasa Biserica bizantina" ... Unde sunt tonul si prietenia de pe alte discutii ?
|
Of..stiam ca voi fi inteles gresit. Pentru dvs. si Catalin: NU e vb de Biserica Ortodoxa, cu atat mai putin de BOR. Evenimentele care au dus la condamnarea persoanei celui de la care mi-am luat nick-ul au fost in perioada anterioara Marii Schisme. Deci, atitudinea mea poate fi cauza de mustruluiala si din partea unui frate catolic. Numai ca sunt sigur ca toti cei ce ati observat ideile si stilul meu, catolici, ortodocsi, calvinisti, penticostali, ati inteles ca urmaresc trei lucruri: pace, adevar si logica. Biserica are dreptul si datoria sa condamne doctrine aiurite si eretice. NU are dreptul sa condamne, si inca postum, oameni. Dati un search pe google, si cautati toate sursele de toate orientarile posibile, privind sinodul 5 ecumenic. Nu are ce cauta in Trupul Viu al lui Hristos, Biserica, mentalitatea umana si balcanica paguboasa a faptului implinit, si inca a unui fapt politic, adica, precum e toata politica, de la Vrajmasul.
Asa ca eu, personal, nu recunosc sinodul 5, in afacerea celor "trei capitole"... Mustruluiala mi-o voi lua de la fratii catolici, si de la confesorul meu. Despre ortodoxie spun, public, un singur lucru: e minunata. Despre ortodoxism: trebuie sa dispara. Ca si activismul fanatic al unor "catolici" gen ustasii. Pace, adevar si logica.
Cu respect.