![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu are nimic, e perfectă... dar când e folosită ca simbol... nu merge. Nu merge să folosești un simbol al păcatului (drojdia) spre a-L reprezenta pe Hristos. Legat de aceasta am niște citate din Patristică, poate te vor lămuri sfinții părinți mai bine. Dar nu acum, că trebuie să plec... O zi bună!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pâinea dospită este chipul vieții încă necurățite prin sfântul botez și neeliberată cu totul de necurăția lumească. Iar turta nedospită (azima), al celei curățite în Hristos prin credință, adică al celor desăvârșiți, cărora le-a spus dumnezeescul Pavel: 'curățiti aluatul cel vechi, ca să fiți o frământătură nouă, precum sunteți, fără aluat!'" (Sf.Chiril al Alexandriei, trad. Dumitru Stăniloaie, București 1991, p.442) Acum ai priceput? Ori și sf. Chiril al Alexandriei spune "tâmpenii", iar părintele Stăniloaie "ca un bun subordonat, sare în apărarea șefului", făcând "galerie"? Apropos, nu-i sunt niciun fel de "șef" ori "căpitan" fratelui meu grasu77. De altfel suntem din localități diferite și nu-l cunosc personal. Citat:
Am fost curios să văd cum traduce "competent" IPS Bartolomeu Anania versetul cu pricina (Ieșirea 34,25) și am constatat cu stupoare că versetul 25 lipsește cu desăvârșire! Măi să fie! Minunați-vă și voi, "dragi sectanți vicleni": http://www.dervent.ro/biblia.php Last edited by osutafaraunu; 15.09.2011 at 15:22:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hello,Tricesimus, miss you too! Ca sa-ti treaca stupoarea, verifica eventual versiunea pe suport de hartie sau de pe dvd si... "ghinion"! o sa constati cu amaraciune ca nu lipseste nici un verset si iar ai facut acuzatii nefondate pt. care va trebui sa-ti ceri scuze (ceea ce nu-ti prea da mana, nu?). Saracu' mitropolit, tot el o fi de vina si pentru defectiunile tehnice legate de softul celor de la dervent! |
|
|||
|
|||
![]()
Sărumâna domniță, sentimentu' e reciproc.
![]() Citat:
Citat:
Vă rog să mă iertați pentru surprinderea mea năroadă, probabil nu mai văd eu bine. Ajutați-mă vă rog frați creștini, cum glăsuiește versetul 25 din Ieșirea 34 - versiunea Anania? Mulțumesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să vezi... din răstălmăcitor al Scripturii și hermeneut bezmetic al sensurilor ei, Trices se făcu lăutar patrolog. Încă puțin, și te facem catehumen! Restul comentariului sunt gimnastici ale unui creier în curs de dezvoltare. Trices, să crești mare și să-ți vină mintea la cap! Citat:
Stai să vezi ce urmează!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu mi-am propus niciodată să te insult, oricât ai [mai] coborî standardul. Mulțumesc deocamdată, dar dacă vrei să-ți continui demonstrația, go ahead, măcar se vor lămuri și ceilalți. Eu totuși sper într-un reviriment, nu e cazul să mă înjuri de mamă, ai dovedit-o până mai ieri că poți fi creștin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are rost sa folosim teoria chibritului, mai util ar fi sa analizam gandirea fermierilor americani in contextul epocii si puterea lor de talmacire a Bibliei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|