Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2011, 14:53:23
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu sunt convinsa ca am inteles la cine te referi: la crestini, evrei, musulmani, budisti, etc, adica la toti oameni Pamantului? Adica toti oamenii se roaga aceluias si unicului Dumnezeu, adica Dumnezeul Treimic?
Miha draga,
Nu pot afirma ca toti oamenii pamantului se roaga pentru ca nu toti se roaga, multi sunt atei. Din cei care se roaga, sunt destui care au ales din proprie initiativa sa faca pact cu cel rau, deci si acestia sunt exclusi din raspuns. In ceea ce ii priveste pe cei care raman si care au ales sa se roage lui Dumnezeu, sunt unii care se roaga unui Dumnezeu unic, invizibil si atotputernic, iar altii se roaga unei pietre, unei bucati de lemn etc. Acestia din urma ies si ei din discutie desi astazi cred ca sunt din ce in ce mai putini, daca cumva inca exista. Ca atare raman cei ce se roaga unui Dumnezeu unic, invizibil, atotputernic. Acestia se roaga toti aceluiasi insa nu toti il cunosc in aceeasi masura, nu toti stiu ca-i trinitar este un exemplu, insa si in cadrul aceleiasi confesiuni, nu orice credincios ajunge sa il cunoasca pe Dumnezeu in aceeasi masura in care L-au cunoscut sfintii de exemplu. Si nici sfintii nu Il cunosc toti in aceeasi masura. Asta nu inseamna insa ca-i alt Dumnezeu de la o persoana la alta doar pentru ca persoanele nu Il pot cunoaste in aceeasi masura. Iar inchinarea fiecaruia este apoi dependenta de modul si masura la care a ajuns in cunoasterea lui Dumnezeu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38