Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2011, 01:29:58
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Musulmanii, nu ca nu stiu ca Dumnezeu este treimic, ci nu vor sa stie si cu atat mai putin sa admita Sfânta Treime. Profetul lor, incapabil fiind sa inteleaga Unimea în Treime, o respinge din capul locului.
Despre Mîntuitorul Iisus Hristos, mahomed, spune ce-l duce mintea: "Iisus, Fiul Mariei, e doar un simplu trimis (prooroc), precum precursorii Sai", si apoi vine cu "argumentul" debil cum ca Iisus Hristos si cu Maica Sa "doar se hraneau cu mâncare obisnuita, avînd aceleasi trebuinte ca toti oamenii."

Al-Badaiwi afirma în comentariile sale la sura 4, 169 cum ca Sfînta Treime S-ar compune din "Allah, Al-Masih si Maryam", deci Maica Domnului, ar fi Cea de-a treia Persoana a Sfintei Treimi.
Este clar ca nici Mahomed, nici adeptii lui, habar n'aveau de Sfînta Treime. Îsi dadeau si ei cu parerea …
De altfel, nici nu ar trebui sa ne mire faptul ca Sfîntul Duh nu apare în prezentarile si interpretarile lor despre Sfînta Treime, daca este sa tinem seama de confuzia facuta de Mahomed între Duhul Sfînt si Arhanghelul Gavriil (Gabriel).

Si de dragul ecumenismului salbatic al acestor timpuri ai fi tu în stare sa treci cu vederea astfel de erezii si blasfemii ?

Adriana,
Se vede ca treci prin multe si grele ispite de un anumit soi. Poate ar fi mai bine sa te retragi pentru o vreme, ca sa-ti poti limpezi gândurile si sa scapi de obsesii ca: unirea religiilor, preotia la femei si alte erezii si grozavii. Nu te juca cu astfel de lucruri, fiindca stim de la cine vin si cu ce intentii ... Vai de cel/cea care le primeste si-i mai sminteste si pe altii! Mult mai bine ar fi sa te îngrijesti de propriul suflet si sa renunti la acele idei despre care ai impresia ca ar fi "originale", ca nu duc la nimic bun, dimpotriva! ar putea fi o piedica în calea mântuirii.
Îti urez sa ai spor în slujirea lui Hristos, Care ne vrea smeriti.
Doamne, ajuta!
Faptul ca musulmanii nu cunosc anumite lucruri despre Treime nu face sa existe inca un Dumnezeu, ci Dumnezeu este acelasi. Pe langa asta, de pe acest site am aflat ca exista la musulmani calugarii sufi care recunosc Trinitatea.
Cat despre Trinitatea mentionata de dvs. cu Sfanta Fecioara, cine sunt ceilalti doi?
Intr-adevar imi spusese si mie un musulman ca el credea ca a treia Persoana din Trinitate ar fi Sfanta Fecioara conform crestinilor. I-am explicat ca a treia Persoana este Duhul Sfant, dar m-am intrebat de unde si pana unde si-au format ei ideea ca ar fi Sfanta Fecioara la noi? De undeva trebuie sa fi auzit. Niciodata nu am gasit raspuns, iar anul acesta am aflat ca nici macar nu sunt singurii care cred asa, ci mai sunt si multi altii, chiar din tari care nu au nimic de a face cu musulmanii. In orice caz, indiferent ce cred oamenii despre Trinitate si despre Dumnezeu in general, nu face sa existe inca un Dumnezeu ci Dumnezeu este acelasi. Si este un pasaj semnificativ in sensul asta in Faptele Apostolilor, in care un pagan se ruga lui Dumnezeu (asa cum il cunostea el), facea milostenie etc. iar Dumnezeu ii asculta rugaciunile si il trimite la el pe Sf. Petru. Si este Sf. Petru cel care da marturie ca Dumnezeu este intr-adevar drept si nu trece cu vederea pe cel care lucreaza dreptatea. Faptul ca paganul nu il cunostea pe Dumnezeu nu a impiedicat ca rugaciunile lui sa ajunga la Dumnezeu. Tocmai ca Dumnezeu vede si aude totul indiferent de modul in care este cunoscut de oameni, dar se face cunoscut doar celor pregatiti sa il cunoasca.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38