![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și încă un lucru: problema e pusă greșit. Noi nu trebuie să ne botezăm copiii, ci să-i lăsăm pe ei să se boteze, să solicite botezul. "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui..." (Marcu 16,16)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar eu cred ca problema e pusa gresit: ca si in cazul venirii Mintuitorului nostru pentru a ne salva, El nu a asteptat ca noi sa ii cerem sa vina. A venit in ajutorul nostru pentru ca, evident, noi nu puteam sti ce e bine pentru noi. Asa si in cazul copiiilor; ei nu stiu ce e bine pentru ei. Ca si parinti trebuie sa dam tot ce e mai bun copiilor nostri, inclusiv botezul. Si nu in ultimul rind, acel verset pe care il dau toti neorotestantii/sctantii referitor la cine va crede si se va boteza se va mintui: acolo este un SI pe care dumneavoastra il ignorati si adaugati 1 si 2 care nu sint trecute in verset. Pentru mintuire sint necesare AMBELE conditii: credinta SI botezul; iar neoprotestantii care isi boteaza copiii la maturitate se joaca cu mintuirea copiilor lor, un lucru lipsit de responsabilitate si maturitate (spirituala) as spune eu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca să nu mai vorbim de imensa resposabilitate ce și-o asumă încălcând liberul arbitru în care nici măcar Dumnezeu nu intervine! Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 17:51:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Trices, ce fericit trebuie să fi tu acum când atâta lume trimite apă din abundență la moara inepțiilor tale.
Ai auzit vreodată de comuniune în iubire? Bănuiesc că nu, fiindcă în ong-urile voastre se confundă cu asocierea serelistă în vederea cuceririi cu orice preț și mijloace, a meritelor iluzorii care, cică, vă asigură învierea ego-urilor preocupate exclusiv de propria supraviețuire veșnică în paradisurile manelistice imaginate infantilismul vizionar al neoprotestanților. Trices și galeria, atenție! În Biserica Ortodoxă nu există taină sau ierurgie din care să lipsească dragostea și comuniunea. La Botez și Mirungere alteritatea iubitoare a comunității euharistice este focalizată în nașii de botez, cei care își asumă responsabilitatea enormă creșterii duhovnicești a pruncului îmbisericit, în colaborare cu duhovnicul și părinții după trup. Pentru că Trices&co sunt îndrăgostiți de literă și scârbiți de Duh, oferim o referință și din Sfânta Scriptură referitoare la practica de mai sus: ”Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos.” (Galateni 6:2). Pentru creierele spălate din ong-ul AZ7 și numai, facem precizarea că versetul nu profețește practica postmodernă a mamei surogat, ci se referă la sarcini de altă natură. În schimb, scăldatul simbolic în piscine și jacuzzi din repertoriul neoprotestant, practică ce poartă abuziv numele de botez, n-are nicio treabă cu jertfa, comuniunea, iubirea întru Hristos. Sunt simple reprezentații de showbizz confesional, agiornate la modele și năravurile veacului în care se petrec și cam atât.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 27.10.2011 at 19:40:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS1 "Apa magica"? A n-a postare cind luati in deridere rinduiala lasata de Dumnezeu. PS2 Avind in vedere ca aveti o credinta de forma si nu de fond, ritualul botezului la dumneavoastra fiind doar forma, normal ca nu puteti intelege semnificatia botezului care inseamna mult mai mult decit o baie in care e implicat un om cu dorinte de mai bine. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bine doamnă, puneți căruța înaintea boilor și vedeți ce va ieși! Citat:
Vă rog nu mai veniți cu exemplul acesta (era să zic stupid), că iar ajungem la concluzia "apei magice"... Apa botezului nu este un antibiotic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am dreptul ca parinte sa decid ce e bine ptr copilul meu.Cand va fi mare va alege daca sa imi urmeze calea sau nu. si fiica-mea ar iesi din casa in rochita de vara cand vede prima raza de soare, dar nu-i respect liberul albitru. O imbrac adecvat. Atata vreme cat nu are capacitatea de a decide ce e bine si ce nu ptr ea, imi rezerv dreptul de a hotari spre binele ei.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|