![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar crestinii, chiar si cei inzestrati cu ratiune, niciodata nu pun la indoiala ceea ce a rostit Domnul nostru Isus Cristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar crestinii, chiar si cei inzestrati cu ratiune, niciodata nu pun la indoiala ceea ce a rostit Domnul nostru Isus Cristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- ați pus la îndoială faptul că omul trebuie să se nască din nou pentru a fi mântuit, - ați adăugat cuvântul "bebeluș" la necesitatea botezului - ați scos nașterea din Duh. Nu vi se pare o absurditate ca un nou-născut să se nască din nou? Ca să nu mai vorbim de faptul că ce poate el înțelege din nașterea din Duh? N-a priceput Nicodim cum e această naștere din Duh (Ioan 3,10) și putem pretinde unui bebe să înțeleagă? P.S. Sper că nu e nevoie să repet și eu mesajul de două ori pentru a fi mai explicit... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Ati pus la indoiala cuvintul Domnului si ati dat crezare "ratiunii" pe care ati invocat-o anterior. De fapt asta este ratacirea celor cu "sola Scriptura". Atunci cind am realizat eu ca nu sint numai catolici pe lume si am incercat sa inteleg si sa analizez de ce exista atitea culte pe lume; am ajununs la concluzia ca multe din aceste secte reprezinta lucrarea diavolului, inclusiv in cazul AZ7 (sper sa nu va suparati ca va spun ceea ce gindesc). Scopul diavolului este de a indeparta cit mai multe suflete de mintuire. In acest caz, al botezului, asa cum v-am mai spus, daca Domnul a spus ca nasterea din nou din din apa si duh sint conditii ale mintuirii, dumneavoastra sustineti ca doar nasterea din duh ar fi importanta , minimalizind importanta nasterii din apa. Iar asta pericliteaza mintuirea copiilor care mor nebotezati. Iar in acest fel diavolul mai cistiga niste suflete. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cu exceptia celor care mor inainte de a fi botezati. Ce semnifica botezul pentru dumneavoastra?
|
|
|||
|
|||
![]()
Botezul este o orânduire evanghelică care – prin ilustrarea morții, înmormântării și a învierii lui Hristos – demonstrează că cel botezat renunță în mod solemn la păcat, își asumă în mod voluntar crucificarea eului și fiind acceptat în legământul harului, el devine membru viu, curățit de păcat, al Corpului lui Hristos.
Botezul, prin semnificația lui intrinsecă, reînvie totdeauna adevărul că Evanghelia își are rădăcinile ei în moartea, ispășirea și învierea Domnului Hristos. Astfel botezul are o dublă semnificație: este o vestire simbolică a esenței Evangheliei, totodată o asigurare pentru păcătos că – prin “evenimentul – Hristos” – Dumnezeu L-a asigurat de o viață nouă. 1. Botezul înseamnă curățire, spălare de păcat în virtutea sângelui lui Isus Hristos: Fapte 22,16; Apoc. 1,5 2. Botezul înseamnă moartea, îngroparea și învierea împreună cu Hristos: Romani 6,3-4; Coloseni 2,12. 3. Botezul este introducerea în Împărăția harului și în familia lui Dumnezeu: Ioan 1,12; 1 Corinteni 12,13; Luca 10,20. 4. Botezul este acceptarea în legământul harului: Matei 28,19; Efeseni 2,12.13. 5. Botezul este mărturia publică a unui cuget curat: 1 Petru 3,21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc. Dar cine spune că-l amânăm până la vârstă înaintată? Dimpotrivă, tot timpul se amintește să venim la Hristos repede cât mai este timp de har. E greșită practica unora care așteaptă pensia pentru a se boteza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.spalarea de pacate 2.ingroparea cu Cristos pentru a fi justificati sa inviem si sa traim impereuna cu EL 3.dobindirea statului de fii ai Lui Dumnezeu 4.apropierea de Domnul nostru 5.deschiderea cugetului catre Dumnezeu atunci: de ce nu va doriti ca imediat ce copilul dumneavoastra se naste sa-l oferiti Domnului, prin botez, pentru fi indeplinite toate cele enumerate mai sus? De ce refuzati copiilor dumneavoastra aceste daruri care pot fi obtinute numai prin botez? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|