Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2011, 07:59:36
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
1.Ce anume am pus la îndoială, ce am adăugat și ce am scos din cuvintele Domnului? E un punct de vedere extrem de subiectiv. La fel aș putea spune și eu:
- ați pus la îndoială faptul că omul trebuie să se nască din nou pentru a fi mântuit,
- ați adăugat cuvântul "bebeluș" la necesitatea botezului
- ați scos nașterea din Duh.

2.Nu vi se pare o absurditate ca un nou-născut să se nască din nou? Ca să nu mai vorbim de faptul că ce poate el înțelege din nașterea din Duh? N-a priceput Nicodim cum e această naștere din Duh (Ioan 3,10) și putem pretinde unui bebe să înțeleagă?

P.S. Sper că nu e nevoie să repet și eu mesajul de două ori pentru a fi mai explicit...
In primul rind scuze pentru dublarea mesajului. Ieri mi s-a blocat calculatorul si l-am lasat in pace. Ulterior am vazut ca mesajul s-a dublat.

1. Ati pus la indoiala cuvintul Domnului si ati dat crezare "ratiunii" pe care ati invocat-o anterior. De fapt asta este ratacirea celor cu "sola Scriptura".
Atunci cind am realizat eu ca nu sint numai catolici pe lume si am incercat sa inteleg si sa analizez de ce exista atitea culte pe lume; am ajununs la concluzia ca multe din aceste secte reprezinta lucrarea diavolului, inclusiv in cazul AZ7 (sper sa nu va suparati ca va spun ceea ce gindesc). Scopul diavolului este de a indeparta cit mai multe suflete de mintuire.

In acest caz, al botezului, asa cum v-am mai spus, daca Domnul a spus ca nasterea din nou din din apa si duh sint conditii ale mintuirii, dumneavoastra sustineti ca doar nasterea din duh ar fi importanta , minimalizind importanta nasterii din apa. Iar asta pericliteaza mintuirea copiilor care mor nebotezati. Iar in acest fel diavolul mai cistiga niste suflete.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44