Citat:
În prealabil postat de sunsray
Si aceasta hotarare, gasind de cuviinta ca asa este corect si bine acum , , sa fie doar aceasta 'tinuta', Cine a luat-o? Sigur a facut-o cineva. NU s-a consemnat? De obicei stiu ca acele canoane denumesc si cel carua ii apartin (sau colectivitatii) . Nu este notat asta..?
|
Sfinti Parinti sa Sinoadele Ecumenice au "scris-o", "decizia" dupa cum v-am zis a luat-o Dumnezeu.
Citat:
Eu ma intrebam . Daca era sa propun, mergeam acolo la cine are aceasta posibilitate, in conducere, nu aici pe forum :-) .
Dar , de-a lungul timpului, nu s-au facut schimbari ? De exemplu , spovada in grup, impartasirea la fiecare liturghie , etc
|
Am inteles de la inceput la ce va referiti. Nu are nimeni posibilitatea in BO sa faca acesta schimbare. Nimeni. Ea a fost statornicita ca invatatura a Bisericii la Sinoade.
Modificari ale invataturii nu s-au facut. Nu exista spovedanie in grup. Impartasirea se poate face ori de cate ori este invocat Sf Duh in acest sens de catre preot dupa o pregatire prealabila, deci nu s-a modificat nimic.
Citat:
Aceastea s-au facut la sinoade. Si cel care a avut initiativa , nu a fost eretic.
|
Imi pare rau nu am inteles, daca puteti sa reformulati va rog.