![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
OK. S-a lămurit.
"Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu." (Gen.5,24) Cuvântul la'qach (לָקַח), „El [Dumnezeu] l-a luat”, niciodată nu a fost folosit ca să indice moartea. Obiceiul creștin modern de folosire a expresiei ca eufemism pentru moarte este lipsit de autoritate biblică. Același cuvânt este folosit însă în legătură cu înălțarea lui Ilie (2 Regi 2,3.5.9.10). Septuaginta redă această expresie astfel: „pentru că Dumnezeu l-a înălțat” (ότι μετέθηκεν αύτόν ό Θεός), și a fost preluată literal în Evrei 11,5: "Prin credință a fost mutat Enoh..." Și revin la ideea dvs.: Aici, în Evrei 11,5. Pavel spune că Enoh a fost mutat "ca să nu vadă moartea", deci e viu. Că e în cer, la fel e adevărat, căci pe pământ nu e. Știți că "cerul" are trei sensuri în Biblie. N-am spus că e neapărat la Tronul lui Dumnezeu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aratati-mi unde scrie ca Ilie si Enoh sunt in Cer la Domnul ! Cu Biblia. |
|
|
|||
|
|||
|
N-am spus că sunt la Tronul lui Dumnezeu, ori în Rai cu Domnul; am spus doar ce spune Biblia: că au fost ridicați/luați/răpiți la cer, și că sunt vii, nu morți. Nu-mi cereți să vă spun în ce constelație ori galaxie că nu știu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Observați că relatarea cu Ilie, ne spune că unii fii ai profeților i-au cerut voie lui Elisei să-l caute pe Ilie prin munți sau prin văi unde credeau că l-a dus Spiritul lui Dumnezeu (2Împărați 2:15-18). Deci ei au înțeles că Ilie nu a fost răpit la cer unde este Dumnezeu, și chiar dacă nu l-au găsit, conceptul din vremea respectivă era că Spiritul lui Dumnezeu strămută sau mută oamenii prin văzduh dintr-o zonă în alta (1Împărați 18:12). Ilie a trimis o scrisoare la regele Ioram al lui Iuda, după aproximativ 10 ani de la răpirea lui. Pentru a înțeleg mai bine vă prezint în continuare firul cronologic al evenimentelor: Răpirea lui Ilie a avut loc în anul când Ioram fiul lui Ahab a început să domnească peste Israel la Samaria, în al 18 an al lui Iosafat regele lui Iuda (2Împărați 3:1). În al cincilea an al domniei lui Ioram fiul lui Ahab care era rege în Israel, în Iuda a devenit rege un alt Ioram fiul lui Iosafat (2Împărați 8:16). Acest Ioram fiul lui Iosafat care a domnit în Ierusalim 8 ani, și-a ucis frații și casa tatălui Său și a îndemnat poporul la idolatrie. Pentru aceasta Ilie îi scrie o scrisoare (oare din cer?!) probabil în primul an al domniei lui Ioram, care profețea că va fi lovit de o boală până va muri. Boala l-a lovit pe la sfârșitul anului al doilea al domniei lui și ea sa agravat până a murit după opt ani de domnie (2Cronici 21:5,11-20). Daca Ilie era in cer Atunci cum a putut el sa trimit o scrisoare regelui Iosafat? Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 20.12.2011 at 18:15:56. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi pare rau, dar eu laudam Biserica Adventista pentru invataturile corecte despre starea omului in moarte si despre Inviere.
|
|
|
||||
|
||||
|
asta e o gluma nu? Invatatura adventista corecta despre morte? E o gluma buna! Doamne ajuta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Posibil sa fie o gluma buna. Adventistii se remarca prin credinta in invataturile despre inviere (nu despre moarte - care oricum este ceva de o clipa). Ce mare lucru poti sa spui despre moarte, in care nu stii nimic?
Last edited by grasu77; 21.12.2011 at 16:26:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
am spus : "despre starea omului in moarte" . |
|
|
||||
|
||||
|
starea omului in moarte. OK! Exista asa ceva? Te rog sa-mi arati asta in Biblie?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 03:05:27 |
| Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 19:49:29 |
| Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 01.04.2009 00:59:56 |
| despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 16:07:31 |
|
|