Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 21:32:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Asta deoarece tu nu vrei sa interpretezi decat cum doresti tu si nu neaparat cum si trebuie!
"cum trebuie" fiind dogma ortodoxă, nu? De parcă apostolii ar fi spus: "trebuie să urmați calea Bisericii Ortodoxe"... Nu stimabile, cum zice Dumnezeu în Scriptură, așa este "cum trebuie", nu cum am crede "noi" sau "voi".

Citat:
Pe de alta parte ar trebui sa se gaseasca in gandirea acelor crestini timpurii o gandire pro adventa sau de tip advent. Cea ce nu gasim!
Dacă prin "creștini timpurii" te referi la sfinții apostoli, găsim acea "gândire pro adventă" în epistolele lor și în Apocalipsa. Adică așteptarea cu nerăbdare a revenirii Domnului Hristos, considerată de ei foarte curând. Atât de curând, încât o creau în timpul vieții lor.
Din nefericire, această gândire n-o mai văd la ortodocși... Mai deunăzi scria cineva că venirea Domnului ar putea surveni și peste 1.000 de ani!

Citat:
Adica tu excluzi toata gandirea primilor crestini pe motiv ca nu iti iese tie la socoteala.
Nu o exclud, ci o accept toată. Cu remarca că "primii creștini" sunt sfinții apostoli... la ei te-ai gândit, nu-i așa?

Citat:
Apoi eu ma refeream indeosebi la doctrina formulata de adventi despre sanctuarul ceresc ...Despre anul 1844. Dar nu neaparat numai la aceasta.
Despre Sanctuar găsești într-adevăr în epistola către Evrei, despre 1844 în profetul Daniel. "Nu neapărat numai la aceasta" e destul de vag...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16