Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2011, 11:54:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sau, pur și simplu să vă ignorați. Ceea ce promit că o să fac eu în ceea ce vă privește de acum încolo. Cel puțin pe acest topic, unde e clar că va continua dialogul dintre un surd și un mut.
Să fiți iubiți!
Sărbători fericite!
E simplu, daca nu ai inteles pana acum cum sta treaba pe forumul acesta "ortodox": putinii ortodocsi ramasi pe forum nu trebuie sa scrie nimic despre dreapta invatatura. Cu atat mai mult sa scrie cineva o critica la adresa vreunui cult, se supara un membru al acelui cult si iti sare in cap. Si unii nu doar latra, dar si musca. Cum ortodocsii s-au invatat minte si ori au parasit forumul (parintele Gheorghe a fost doar varful icebergului) ori se limiteaza doar la subiecte gen colinde sau altele, apar imediat si alti eterodocsi uniti in ecumenism sau in interese si fac tot posibilul sa te scoata extremist, fanatic si alte tampenii.
In acest fel invatatura pe forum este asigurata doar de eterodocsi care ori propovaduiesc ratacirile cultului lor, ori dau medicamentul cu idei ecumeniste agresive, ca sa para dulce.
In trecut un ighemon era cel ce avea decizia si incerca sa ii determine pe crestini sa isi lepede credinta. Pentru aceasta apela si la slujbasi care sa ii tortureze, atace pe crestini. Pe un forum adminul sau administratorul are deplina deicizie si pastreaza useri eterodocsi agresivi ca sa invete ortodocsii ce sa creada, daca nu vor cu binele, atunci cu forta. Mie mi se pare mai mult o capcana acest forum.

Pe de alta parte, e si o greseala sa arati sau sa porti disuctii despre religie cu cei ce nu sunt ortodocsi. Sfanta Scriptura ne avertizeaza in privinta asta. De exemplu iata cum talcuieste un parinte "Sa nu spui vrajmasilor Mei taina Mea": http://www.as-arsenieboca.ro/?p=586
Nu e bine sa le spunem ca degeaba spunem, ei nu au primit intelegerea. Mai mult, perintele spune ca sa nu aruncam margaritarele, pentru ca ei rad de ele si unii se intorc sa te atace, pentru ca nu pot iubi adevarul.

Asadar, daca nu o sa scrii nimic despre alte culte sau o sa te limitezi doar la vreme, colinde, etc. o sa fii foarte apreciat. Mai mult, o sa ai o slava mult mai mare si o sa fii foarte apreciat daca si spui ca toti suntem crestini si nu e mare deosebire intre toate cultele, cel putin Theodor o sa te laude tot timpul.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
MOASTELE CATOLICE pacatoasa.. Moaste 179 09.12.2016 14:50:58
Rusinea de a fi ortodox sau politicianul ortodox in Europa unita mihaiB Despre Biserica Ortodoxa in general 0 08.08.2012 13:13:45
666 confuzia secolului andreicozia Generalitati 250 04.04.2011 23:51:50
Nunta ortodox rit nou cu ortodox rit vechi Lumi79 Nunta 2 05.01.2007 14:05:29