Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2011, 11:36:57
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

LauraStifter,

Intr-adevar, nu ar trebui sa existe un conflict intre credinta si stiinta, dar trebuie sa recunoasteti ca astazi, multe din teoriile asa-zis stiintifice sunt mai degraba atee.
Asa stau lucrurile cu teoria evolutiei, teorie ateista in mod clar, indiferent de ce zic unii care se straduiesc sa impace crestinismul cu evolutionismul, creind de fapt o struto-camila.
De curand m-am uitat pe o carte scrisa de un cardinal catolic, Gianfranco Ravasi si m-am crucit de ce prostii putea omul ala sa spuna acolo.
Acestia nu mai sunt crestini. Ei sunt oameni fara Dumnezeu.
Doar fac pe crestinii. Daca s-ar fi schimbat credinta crestina de atatea ori de cate ori si-a schimbat stiinta teoriile, nici nu ar mai fi existat crestinism azi.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2011, 11:39:52
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Acel cardinal catolic nu numai ca accepta evolutionismul, dar mai are putin si accepta si existenta extraterestrilor, sugerand ca nu e nici o incompatibilitate intre crestinism si existenta extraterestrilor. Rastalamcesc Scriptura intr-un hal nemaivazut si hulesc pe Domnul.
Treaba lor. Noi ramanem la credinta noastra.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2011, 12:00:58
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
LauraStifter,

Intr-adevar, nu ar trebui sa existe un conflict intre credinta si stiinta, dar trebuie sa recunoasteti ca astazi, multe din teoriile asa-zis stiintifice sunt mai degraba atee.
Asa stau lucrurile cu teoria evolutiei, teorie ateista in mod clar, indiferent de ce zic unii care se straduiesc sa impace crestinismul cu evolutionismul, creind de fapt o struto-camila.
De curand m-am uitat pe o carte scrisa de un cardinal catolic, Gianfranco Ravasi si m-am crucit de ce prostii putea omul ala sa spuna acolo.
Doar fac pe crestinii. Daca s-ar fi schimbat credinta crestina de atatea ori de cate ori si-a schimbat stiinta teoriile, nici nu ar mai fi existat crestinism azi.
Doamne ajută!
"Daca s-ar fi schimbat credinta crestina de atatea ori de cate ori si-a schimbat stiinta teoriile, nici nu ar mai fi existat crestinism azi"
Sunt întru totul de acord. Știința, fiind o creație umană, este perfectibilă și cuprinde adevăruri relative, în timp ce credința (superioară științei prin caracterul ei revelat) va rămâne valabilă și neschimbabilă până la sfârșitul veacurilor. "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" - ne-a spus Mântuitorul Hristos.

Sărbători binecuvântate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 24.12.2011, 12:22:45
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Completare

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
LauraStifter,

În legătură cu adepții evoluționismului... mă surprinde faptul că susținătorii acestei teorii preferă să-și desconsidere demnitatea de ființe create după chipul lui Dumnezeu și să creadă că au evoluat din ființele inferioare. Potrivit credinței noastre, omul este "coroana creației" (așa cum se exprimă, în scrierile lor, Sfinții Părinți), o ființă creată după chipul Creatorului, în vederea îndumnezeirii, a asemănării cu El prin virtute. Omul este destinat vieții veșnice și desăvârșirii (cf. Matei5, 48) și, din iubire pentru el, Însuși Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat.
Pentru cei care nu cred, omul este, într-adevăr, unica ființă rațională de pe planetă, dar sfârșește în moarte, fiind strict legat de lumea materială. :)

Doamne ajută!
Sărbători fericite!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Emisiuni audio/video stiintifice si culturale in limba romana UNNOOM Generalitati 3 26.11.2012 08:34:29
Dovezi stiintifice , logice si matematice care arata existenta lui Dumnezeu razaudi Generalitati 6 27.11.2011 01:05:23
Raelienii - secta cu pretentii stiintifice haitchi Intrebari utilizatori 32 31.08.2010 17:01:21
Giugiul de la Torino cezar13 Despre Biserica Ortodoxa in general 81 01.07.2010 12:05:30
caut date contact guiumihai Stiri, actualitati, anunturi 5 02.09.2008 18:04:04