![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știu, așa este. Domnul M. Dragomir îmi reproșa faptul că eu aș fi denigrat Biserica Romano-Catolică, nu era vorba despre Biserica noastră. De aceea, i-am spus că nu am absolut nimic împotriva Bisericii catolice, ci m-am referit doar la cei care, în diverse împrejurări istorice, au încercat să "apere" credința creștină prin violență (atitudine contrară Evangheliei). Evident că și eu mărturisesc, cu toată convingerea, articolul Simbolului Credinței referitor la Biserică: "întru Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" ortodoxă. Oricum, se pare că, încercând să răspund obiecțiilor unui ateu, am intrat în polemici cu doi credincioși creștini (dvs. și domnul Dragomir)... :) Se mai întâmplă. :) Doamne ajută! Să aveți un Crăciun binecuvântat, cu pace și bucurie! Hristos în mijlocul nostru!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
te afli intr-o grava eroare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tu gasesti vreo logica in ce ai scris? |
|
||||
|
||||
![]()
memorie selectiva...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
M-a bucurat ceea ce ati scris despre stiinta si credinta. Impartasesc aceleasi idei. Doamne ajuta! Sa aveti parte de un Craciun binecuvantat impreuna cu cei dragi. On-topic: Eu cred ca acel giulgiu are chipul lui Hristos imprimat pe el, caci ce poate revela mai exact chipul lui Hristos din noi decat martiriul si inca pe cruce? Chiar daca n-ar fi totusi giulgiul cu care a fost infasurat Hristos, desi sunt sanse mari sa fie, chipul imprimat pe el e icoana chipului lui Hristos. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
@laurastifter
Prima data spuneti asta: Citat:
Citat:
Citat:
Inca ceva: ce preferam noi sa credem nu are nici o legatura cu cum stau lucrurile in realitate. Sper/vreau/cred au zero efect in fata dovezilor, in cazul teoriei evolutiei. In plus, daca Dv. aveti nevoie sa ve simtiti centrul atentiei vreunui zeu pentru a va fi evident faptul ca sunteti superioara intelectual si afectiv animalelor, eu nu am nevoie de o asemenea confirmare de sorginte dogmatica. Citat:
Atata timp cat e vorba de o perspectiva teista asupra lui Dumnezeu (asa cum e cea crestina, sau musulmana), care include o caracterizare clara a sa, si o carte in care sunt descrise o multitudine de evenimente "istorice", atitudinea zeului respectiv fata de oameni, etc. stiinta este un instrument perfect valabil pentru studiul/evaluarea respectivului zeu. Asa ca zeul crestin (si informatiile asociate lui) nu au unde sa se ascunda de stiinta. Ca nu va plac voua concluziile, atunci cand zeul respectiv e abordat rational si logic, este cu totul alta treaba. Citat:
Citat:
Inca un exemplu: mergeti la duhovnic (daca aveti unul) sau la un preot si spuneti-i ca, dupa parerea Dvs, monahii de la manastirile din Tarile Romane in sec. 19 nu erau crestini adevarati, pentru ca manastirile detineau si vindeau sclavi. Vedeti ce va spune. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
A condus în mod direct, substanțial. Cele mai mari masacre din istoria umanității, cu zeci de milioane de victime în mai puțin de un secol, n-ar fi fost de conceput în absența ideologiei ateiste.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Biserica Ortodoxa nu a inteles asta (cu toate ca nu am vazut vreun comunicat oficial BOR care sa respinga TE, dar atitudinea enoriasilor si clericilor vorbeste de la sine) pentru ca nu exista presiune, in Romania, pe tema asta. Educatia stiintifica in tara noastra e la pamant, cine sa se opuna?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Emisiuni audio/video stiintifice si culturale in limba romana | UNNOOM | Generalitati | 3 | 26.11.2012 08:34:29 |
Dovezi stiintifice , logice si matematice care arata existenta lui Dumnezeu | razaudi | Generalitati | 6 | 27.11.2011 01:05:23 |
Raelienii - secta cu pretentii stiintifice | haitchi | Intrebari utilizatori | 32 | 31.08.2010 17:01:21 |
Giugiul de la Torino | cezar13 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 81 | 01.07.2010 12:05:30 |
caut date contact | guiumihai | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 02.09.2008 18:04:04 |
|