Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 13:08:06
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Încă aștept să-mi răspundeți dacă Dumnezeu i-a mințit pe Adam și Eva când le-a spus că vor muri în aceeași zi în care vor mânca din fructul oprit.
In acea zi, Adam si Eva au pierdut nemurirea. Erau muritori. Poate nu este corecta intelegerea mea. Dar, nu este subiectul topicului.

Noi discutam despre moartea aceea propriu-zisa, care te baga in cosciug si nu lasa loc de interpretari sau neintelegeri. Acesta este si subiectul topicului.
Vechi 29.12.2011, 13:10:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cine nu citeste ? Ce scrie Va fi al celor vii caci pentru el toti vor fi vii ?Scrie "Dumnezeu este al celor vii ca pentru el Toti sant vii.
Dumnezeu este atemporal, nu-L poți încadra în formele tale rigide cu privire la timp... El este Cel ce este (la fel în trecut, prezent și viitor) - așa cum mărturisește și unul din Numele Lui (Yahweh).

Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!

Citat:
Voi ii acuzati pe ceilalti ca sant "elenisti" dar voi santeti "Ellenisti ".
Nu te-am acuzat că ai fi "elenist"... ești doar un biet habarnist...
Vechi 29.12.2011, 13:18:01
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Revin si eu cu mult repetate rugaminte a fratelui osutafaraunu: aduceti un singur exemplu din Scriptura, care sa contina expresia de "suflet nemuritor". Unul singur. Si, doar o data.
Așadar, noi întotdeauna suntem plini de încredere; căci știm că, dacă suntem acasă în trup, pribegim departe de Domnul –
pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere. –

Da, suntem plini de încredere, și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă, la Domnul
De aceea ne și silim să-I fim plăcuți, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă.
Vechi 29.12.2011, 13:20:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
In acea zi, Adam si Eva au pierdut nemurirea. Erau muritori. Poate nu este corecta intelegerea mea. Dar, nu este subiectul topicului.

Noi discutam despre moartea aceea propriu-zisa, care te baga in cosciug si nu lasa loc de interpretari sau neintelegeri. Acesta este si subiectul topicului.
Ne ne ne ne......

Nu scrie "veți pierde nemurirea", nu scrie "veți deveni muritori", ci scrie clar "căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit" (preluat direct din traducerea de pe adventist.ro)
Vechi 29.12.2011, 13:22:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu știu ce să mai cred despre tine... Sugerezi că Duhul lui Dumnezeu l-a inspirat pe Solomon să scrie prostii în Eclesiastul? Aceasta nu e carte inspirată? Atunci probabil nici Proverbele, nici Psalmii... Doamne ferește și apără!
Vezi, la asta duce ignorarea adevărurilor divine: la neîncredere în inspirația Cuvântului! Și de aici până la ateism, e doar un pas...

Referitor la Ecl. 9,5 în versiunea Cornilescu din care citezi:

"Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic, și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită."

trebuie să știi că expresia "pomenirea" se referă la pomenirea lor în mintea celor vii, nu propria lor capacitate mentală de a-și aduce aminte, ori la cea a lui Dumnezeu de a-Și aduce aminte de ei la Judecată. Lucrul acesta este clar din sensul cuvântului [זֵכֶר] din originalul ebraic - zeker însemnând "amintire", "memorial" și din întrebuințarea lui în VT. Fără excepție, el se referă la "pomenirea" persoanelor sau a evenimentelor, niciodată la memorie (Iov 18,17; Psalm 31,12; 112,6). De fapt, te lămureai singur dacă citeai versetul în versiune ortodoxă și nu preluînd fără discernământ o informație de pe saitul respectiv:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5 - versiunea Sinodală)

Autorul inspirat al cărții Eclesiastul are dreptate: ei nu vor mai avea parte niciodată de ce se face sub acest Soare. La înviere, Dumnezeu va face toate lucrurile noi (Apoc.21,1), inclusiv va innoi tot ce se face sub acest Soare.

P.S. În final un mic sfat: când mai citezi (fără a pune semnele de rigoare), uită-te mai atent la atenționarea autorului lucrării:
"Paragrafe din carte pot fi citate în alte lucrări creștine fără permisiunea scrisă a autorului, însă fără a fi modificate, și să se specifice din ce carte au fost luate (eventual și pagina)".
gandire tipic adventista! Solomon a scris acesta carte in care a trecut cercetarile sale ca om.Cum poate un om sa scrie o carte inspirata de Dumnezeu in care sa apara cuvantele "CINE STIE DACA...!"? Nu cumva aceste cuvante definesc indoiala? Priveste versetul lui Solomon: "Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ?" (Eclesiast 3:21). Dupa cum vezi nici Solomon nu era sigur unde se duc duhurile mortilor. Tocmai din acest motiv zice el: Cine stie daca...Nu contest ca Solomon a scris acesta carte la indemnul Duhului Sfant, dar a trecut in ea propriile sale cercetari ca OM. Un om sub inspiratie divina nu o sa zica NICIODATA "cine stie daca...".A zis cumva Petru sau Pavel in scrierile lor: "cine stie daca a inviat Domnul...?". Nu cred! Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:27:51
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Deci ei credeau in fantome ?
Nu am bagatelizat nimic,tu te faci ca nu intelegi.Daca mortii sant morti cum apare Moise langa Iisus la Schimbarea la fata ?
Domnul Iisus voia sa-i fereasca sa nu creada in fantome. Cu dvs. nu a reusit. Tot in fantome credeti. Va inchipuiti ca pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus statea de vorba cu doua personeje total diferite: cu Ilie cel viu (care nu murise) si cu fantoma lui Moise (se stie ca Moise murise). In loc de aceasta credinta in fantome, nu era mai crestineste sa credeti in inviere. Domnul putea sa-l invie pe Moise oricand si sa-l inalte la El.

Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos sta de vorba cu doua personaje care preinchipuie cele doua categorii de oameni care vor primi mantuirea, la revenirea Mantuitorului: Moise ii reprezinta pe cei ce vor fi inviati pentru viata vesnica iar Ilie ii reprezinta credinciosii ce vor fi gasiti in viata la revenirea Mantuitorului.
Vechi 29.12.2011, 13:28:03
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Iar cu privire la Iad, iata ce spune Scriptura:

Ps. 88:47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului?
--------------------------------------------------------
toti se duc in Iad, si bun si rai, pt ca Iadul este mormantul.
Prietene, ce nu vrei sa intelegi ca David nu avea toate informatiile pe care le avem noi acum.Davis a scris atat cat i s-a revelat de catre Dumnezeu in momentul acela. Revelatia divina a venit treptat.David nu stia, ceea ce stia...sa zicem Daniel.Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:30:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!

Nu te-am acuzat că ai fi "elenist"... ești doar un biet habarnist...
Tu le faci harcea-parcea,tu nu intelegi ca pentru Dumnezeu toti sant vii si El poate de exemplu sa-l trimita pe Moise sa stea de vorba cu Iisus.A fost Moise langa Iisus ? Da sau nu ? De unde stiau apostolii ca acela e Moise ? L-au vazut la TV sau ce ? Si de ce a vorbit Iisus cu Moise daca Moise era mort si nu stia nimic ?
Vechi 29.12.2011, 13:30:20
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul Iisus voia sa-i fereasca sa nu creada in fantome. Cu dvs. nu a reusit. Tot in fantome credeti. Va inchipuiti ca pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus statea de vorba cu doua personeje total diferite: cu Ilie cel viu (care nu murise) si cu fantoma lui Moise (se stie ca Moise murise). In loc de aceasta credinta in fantome, nu era mai crestineste sa credeti in inviere. Domnul putea sa-l invie pe Moise oricand si sa-l inalte la El.

Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos sta de vorba cu doua personaje care preinchipuie cele doua categorii de oameni care vor primi mantuirea, la revenirea Mantuitorului: Moise ii reprezinta pe cei ce vor fi inviati pentru viata vesnica iar Ilie ii reprezinta credinciosii ce vor fi gasiti in viata la revenirea Mantuitorului.
si de unde ai tu acesta informatie ca Moise a fost inviat si ca a fost inaltat? Scrie cunva asta in Biblie? Daca nu, este o sceculatie. Corect sau nu?! Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:35:13
Senior Member

Implicit

Citat:

E parerea ta ca eu cred in "fantome".Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului .Auzi cica Domnul putea oricand sa-l reinvie pe Moise dar mai devreme nu a spus fratele tau : "Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!" ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31