Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 13:06:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Ca sa nu mai crezi dumneata in fantome (adica ceva care iese din mort si traieste mai departe in mod constient si plin de simtiri).

Duh este ceva fara trup. Iar Mantuitorul voia sa ne rate ca traia in trup (trup de slava, nesupus putrezirii, cum vom avea si noi). Nu era o fantoma.
Deci ei credeau in fantome ?
Nu am bagatelizat nimic,tu te faci ca nu intelegi.Daca mortii sant morti cum apare Moise langa Iisus la Schimbarea la fata ? Si de ce se duce in "inchisoare" sa le duca "duhurilor" de acolo care erau acolo inca de pe timpul lui Noe vestea cea buna ? Daca mortii din inchisoare nu mai stiu nimic ce rost are sa le propavaduiesti ? I-a trezit Dumnezeu dupa care i-a culcat la loc ? Cu ce scop se duce Iisus in "inchisoare "?
Vechi 29.12.2011, 13:27:51
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Deci ei credeau in fantome ?
Nu am bagatelizat nimic,tu te faci ca nu intelegi.Daca mortii sant morti cum apare Moise langa Iisus la Schimbarea la fata ?
Domnul Iisus voia sa-i fereasca sa nu creada in fantome. Cu dvs. nu a reusit. Tot in fantome credeti. Va inchipuiti ca pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus statea de vorba cu doua personeje total diferite: cu Ilie cel viu (care nu murise) si cu fantoma lui Moise (se stie ca Moise murise). In loc de aceasta credinta in fantome, nu era mai crestineste sa credeti in inviere. Domnul putea sa-l invie pe Moise oricand si sa-l inalte la El.

Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos sta de vorba cu doua personaje care preinchipuie cele doua categorii de oameni care vor primi mantuirea, la revenirea Mantuitorului: Moise ii reprezinta pe cei ce vor fi inviati pentru viata vesnica iar Ilie ii reprezinta credinciosii ce vor fi gasiti in viata la revenirea Mantuitorului.
Vechi 29.12.2011, 13:30:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Domnul Iisus voia sa-i fereasca sa nu creada in fantome. Cu dvs. nu a reusit. Tot in fantome credeti. Va inchipuiti ca pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus statea de vorba cu doua personeje total diferite: cu Ilie cel viu (care nu murise) si cu fantoma lui Moise (se stie ca Moise murise). In loc de aceasta credinta in fantome, nu era mai crestineste sa credeti in inviere. Domnul putea sa-l invie pe Moise oricand si sa-l inalte la El.

Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos sta de vorba cu doua personaje care preinchipuie cele doua categorii de oameni care vor primi mantuirea, la revenirea Mantuitorului: Moise ii reprezinta pe cei ce vor fi inviati pentru viata vesnica iar Ilie ii reprezinta credinciosii ce vor fi gasiti in viata la revenirea Mantuitorului.
si de unde ai tu acesta informatie ca Moise a fost inviat si ca a fost inaltat? Scrie cunva asta in Biblie? Daca nu, este o sceculatie. Corect sau nu?! Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 13:35:13
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

E parerea ta ca eu cred in "fantome".Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului .Auzi cica Domnul putea oricand sa-l reinvie pe Moise dar mai devreme nu a spus fratele tau : "Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!" ?
Vechi 29.12.2011, 13:44:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu cred in nemurirea sufletului
Pe bază biblică, ori pe bază aiuristică? Dacă pe bază biblică se fondează această credință, dă textul biblic ce folosește expresia "nemurirea sufletului". Am cerut deja de zeci de ori acest lucru... nu a reușit încă nimeni. Hai să te vedem!

Citat:
Auzi cica Domnul putea oricand sa-l reinvie pe Moise dar mai devreme nu a spus fratele tau : "Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere!" ?
Am spus asta despre Avraam, Isac și Iacov (cei amintiți în textul biblic), nu despre Moise. Citește mai bine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31