![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. incercati sa demonstrati ca mortul traieste, o astfel de idee facand inutila revenirea Mantuitorului si invierea mortilor. Citat:
Citat:
Ma intereseaza ce spuneti dvs. despre invierea mortilor care nu au murit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar cu privire la Iad, iata ce spune Scriptura:
Ps. 88:47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? -------------------------------------------------------- toti se duc in Iad, si bun si rai, pt ca Iadul este mormantul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Prin urmare: este o interpretare grosolană și grotescă aceea pe care încercați dumneavoastră să o impuneți prin sintagma caraghioasă "mortul trăiește". La fel de falsă este ideea că reveirea Mântuitorului ar fi inutilă: Mântuitorul va reveni pentru învierea trupurilor, pentru Judecata de Obște și pentru restaurarea Creației. Citat:
Asta este din ciclul: "Lasă-mă, băi, în pace, cu Newton și cu legile fizicii, nu mă interesează; eu n-am treabă cu ele, pe mine mă interesează cum dovedești tu că mărul cade în jos" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=lgxyz_m8a6I |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati bagatelizat sau chiar ridiculizat cea mai mare nadejde crestina: revenirea Mantuitorului si invierea celor morti in credinta. Mantuitorul nu mai trebuie sa vina sa ne ia cu El (ca mergem noi singri in rai) si nici sa invie mortii, ca ei oricum traiesc (doar sa vina sa le ia hoiturile din paman). Citat:
Duh este ceva fara trup. Iar Mantuitorul voia sa ne rate ca traia in trup (trup de slava, nesupus putrezirii, cum vom avea si noi). Nu era o fantoma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Încă aștept să-mi răspundeți dacă Dumnezeu i-a mințit pe Adam și Eva când le-a spus că vor muri în aceeași zi în care vor mânca din fructul oprit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
""""""""""""989. Credem cu tărie, și tot astfel sperăm, că, după cum Cristos a înviat cu adevărat din morți și trăiește pentru totdeauna, tot astfel, după moartea lor, cei drepți vor trăi pentru totdeauna cu Cristos cel înviat și El îi va învia în ziua de apoi"""""""""""""" Asta nu pot sa pricep cu creierasul meu de adventist. Cum se poate ca mortul sa traiasca cu Hristos si apoi sa fie inviat de Hristos? P.S. Dvs. sunteti mandru de art. "Cred in invierea mortilor" (titlu preluat din crezul adventist)? P.S.2. Ce este cu argumentele aduse din carti necanonice (cum ar fi "Macabei")? Nu aveti sufieciente argumente in cartile canonice ale Sfintei Scripturi? Citat:
Revin si eu cu mult repetate rugaminte a fratelui osutafaraunu: aduceti un singur exemplu din Scriptura, care sa contina expresia de "suflet nemuritor". Unul singur. Si, doar o data. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu am bagatelizat nimic,tu te faci ca nu intelegi.Daca mortii sant morti cum apare Moise langa Iisus la Schimbarea la fata ? Si de ce se duce in "inchisoare" sa le duca "duhurilor" de acolo care erau acolo inca de pe timpul lui Noe vestea cea buna ? Daca mortii din inchisoare nu mai stiu nimic ce rost are sa le propavaduiesti ? I-a trezit Dumnezeu dupa care i-a culcat la loc ? Cu ce scop se duce Iisus in "inchisoare "? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh." (Luca 24,37 - versiunea Sinodală) Termenul "duh" șa cum apare în versiunea ortodoxă de mai sus, este redat în originalul grecesc (cf. manuscrisul grec din Codex Bezae sec.VI) prin [ϕάντασμα] fantasmă, nălucă, arătare, fantomă. Ți-am pregătit mai jos fragmentul din Codex Bezae ce conține versetul cu termenul subliniat: ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|