![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Romani cap 3: 9 *Dar ce? Avem noi vreo precădere? Nicidecum. Căci am învinuit mai înainte și pe iudei, și pe elini, că toți sunt sub păcat,* 10 *După cum este scris: "Nu este drept nici unul;* Cum poate judeca Dumnezeu pe cei care nu au legea? Romani 2 ne spune 14 *Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,* 15 *Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,* Ca sa nu mai lungim vorba, cand spune aici fapta legii scrisa in inimile lor (v15) include cele 10 porunci sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am vrut sa zic si cei ce sunt sub lege si cei ce nu sunt :)) |
|
||||
|
||||
![]()
de fapt personajul e un robotel destul de filozofic in cea mai mare parte a timpului,asa ca stai linistit.
|
|||
|
|||
![]()
Ah, m-am mai liniștit... dar tot tresar cînd aud pocnetele petardelor pe afară...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-am dat exemplul concret a unui pagan si ce avea inscris in inima lui. Nu stiu ce nu este clar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
13. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netăierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreună cu Sine, iertându-ne toate greșealele; 14. Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce. Cum se stie Colose a fost o provincie in Turcia moderna care era in mare parte alcatuita din neamuri dar si o mare comunitate de evrei. Acelasi mix de populatie se afla si in biserica din Colose. Acuma in versetul 13 vorbeste in prima parte doar neamurilor (voi erati morti....)dupa care, incepand in ultima parte a versetului se adreseaza la toata lumea (evreu si neamuri) (iertandu-ne toate gresealele). A zice ca "stergand zapisul ce era asupra noastra" se refera la legea scrisa de Moise este ca si cum ai spune ca legea scrisa de Moise era asupra neamurilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când Pavel scria în epistola sa despre χειρόγραφον, cu siguranță atât iudeo-creștinii cât și creștinii proveniți dintre neamuri știau la ce se referă. |
|
|||
|
|||
![]()
Luca 23:56 s-au întors și au pregătit miresme și miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege.
ce rezulta de aici? ca Domnul murise iar femeile care venisera cu Isus din Galileea au tinut Sabatul. Deci ce concluzie tragem? ca niciodata in timpul vietii Lui, Domnul nu a invatat ca Sabatul a trecut sau ca a fost schimbat cu Duminica, pentru ca daca ar fi invatat asa, acele femei nu s-ar mai fi odihnit in Sabat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
bine, dar legea libertatii in Christos (Iacov 1:25, numita lege desavarsita) a fost data in primul rand pentru evrei, nu?
Last edited by JoyDivision; 08.05.2012 at 15:05:38. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? | iRoDiOn | Spiritualitatea ortodoxa | 25 | 10.08.2012 17:35:13 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Pentru mine astazi s-a nascut o stea! | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 28 | 19.03.2009 16:15:31 |
|