![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un om un pic suparat pe sistem, dar cauta sa vezi dincolo de el. Si continua lucrarea inceputa, omule.......
|
|||
|
|||
![]()
Cu tot respectul, mi se pare oribil sa spui cuiva ca „mai e un pas pana la jar”.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si oamenii sunt din cei ce iubesc adevarul si il cauta si din cei ce nu il cauta. Dintre cei care nu il cauta pot fi persoane care nu sunt preocupati in acel moment, dar poate in viitor vor cauta, sau persoane care cred ca l-au gasit. De aceea se spune sa discutam doar de cateva ori (doua ori). Cei ce cauta adevarul vor fi atenti prima data si receptivi a doua oara. cei ce nu il cauta acum nu vor fi interesati. Dar din cei ce cred ca l-au gasit si nu se afla in adevar (adica au gasit altceva) de multe ori nu vor fi incantati sa afle adevarul pentru ca nu corespunde cu ce au gasit ei. Asa ca nu e bine sa continuam, pentru ca e posibil sa atace si adevarul si sa atace si pe cel ce il spune. Si fariseii nu puneau intrebari sincere, ci cautau sa gaseasca un motiv de acuzare, de contradictie. Mai sunt cei ce se apropie cu bunavointa, dar ascund intentia de a-si impune conceptiile, sa ademeneasca. Sfintii martiri erau cand atacati cu agresivitate ca sa renunte la credinta, cand ademeniti cu daruri si promisiuni si ranguri inalte. In legatura cu spiritul eretic si schismatic, nu intotdeauna e vorba de o minoritate, pentru ca adevarul nu se stabileste pe baza majoritatii. De multe ori sfintii marturisitori erau in contradictie cu majoritatea, numai pe adevar se bazeaza aceasta. Sf.Maxim era in contrasens cu majoritatea monofizita din imperiul roman de rasarit. Sf. Marcu Evghenicul era in contradictie cu majoritatea care semnase trecerea la catolicism, etc. La fel Sf. Ilie, in contradictie cu majoritatea care se inchina la idoli (pana la urma Dumnezeu i-a descoperit ca mai ramasesera sapte mii). |
|
|||
|
|||
![]()
Draga PetruD... eu cred ca topicul si-a atins scopul.
S-au separat aici ortodocsii de cei de alte confesiuni. Ai avut ocazia sa vezi aici, de-alungul a trei zile, reactii si atitudini diferite. Ce am mai observat eu: (1) Cate vreme dezbatem dogme, ideologii... nu le vom putea impartasi niciodata. "...pentru ca litera ucide, dar Duhul da viata." (2Cor.3:6) (2) Macar ca Il marturisim cu totii pe Iisus Hristos ca Domn si Dumnezeu, ca Cel ce este Mantuitorul si Izbavitorul nostru, subiectul "Iisus Hristos" nu a fost atins, ci numai ceea ce este "mostenit", ceea ce este "drept", ceea ce este "curat". (3) Trei zile, toti cei de aici am demonstrat ca nu facem voia Domnului nostru Iisus Hristos. "Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi." (Ioan 17:21) (4) Daca au fost intre noi si suflete care nu L-au cunoscut inca pe Dumnezeu, cu siguranta ca discutiile noastre "aprinse" au adus si mai multa tulburare, au adancit si mai mult intunericul prin care sunt despartiti de Dumnezeu... ori intre noi, copiii Lui -indiferent de confesiune- nu trebuie sa fie asa: "Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu." (Rom.8:14) La sfarsit doua sfaturi de la Sf.Ap.Pavel pentru noi: "Astfel, dar, dupa cum ati primit pe Hristos Iisus, Domnul, asa sa si umblati in El...uniti in dragoste... ca sa cunoasteti taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos." (Coloseni 2) "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos, si pe El rastignit."(1Cor.2:2) Multe binecuvantari! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Prin urmare, duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt" (Mat.28,19 - versiunea NTR) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 30.01.2012 at 09:47:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Inca ceva, caci presimt ca unii nu vor digera bine ceea ce am spus si sub influenta fast thinkingului vor spune „ecumenism”, ca tot e la moda. Apelativele de „eretic” si „sectar” nu fac niciun bine relatiei pe care o dezvoltam cu alti oameni. Faptul ca nu le folosim in vorbirea curenta nu inseamna anularea erorilor lor doctrinare, ci e o concesie facuta in numele politetii, aceasta icoana a bunatatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa va raspund, ucenic...
Este de la sine inteles ca Biserica Ortodoxa, avand directa continuitate apostolica, este Biserica cea mai apropiata de Adevar. Interpretarea Sfintelor Scripturi s-a facut (in biserica noastra) de oameni care au trait in aproape aceeasi perioada in care au fost scrise, si au fost judecate cu mintea de atunci si explicate intr-un fel valabil si astazi. Azi, cand mentalitatile s-au schimbat, oamenii au inceput sa interpreteze cum le-a turuit lor Sfintele Scripturi, asa se intampla ca in nu stiu ce biserica evanghelica din nordul Europei se intronizase de curand o "episcopeasa" lesbiana ... deci ... va dati seama unde duce nebunia ... daca cineva poate interpreta Sfanta Scriptura trecand in asa hal peste porunca a saptea din Decalog "Sa nu fii desfranat", si sa mai considere persoana asta ~100% vrednica de Imparatia Cerurilor. Pe ce lume traim ?! Cum poate cineva care interpreteaza Sfanta Scriptura la 2000 de ani dupa ce s-a scris ca a inteles-o mai bine decat cei sub ochii carora s-a nascut? Sunt in continuare convins ca intentiile dvs sunt foarte bune, dar sa nu va asteptati sa "recrutati" oameni catre credinta dvs tocmai de pe un forum ortodox. Si da, noi ortodocsii trebuie sa combatem invataturile gresite, caci s-a spus doar "De la pacat se mai intoarce omul, dar de la eres anevoie!" De altfel, si dvs va promovati invatatura, considerand-o corecta, la fel cum si noi facem acealsi lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc "ioanna" pentru cuvintele alese si pentru intelesul profund.
Multumesc "PetruD" pentru deschiderea acestui topic - multe am avut de invatat. Multumesc Bunului nostru Dumnezeu pentru fiecare dintre voi, sperand ca daca nu ne vom cunoaste vreodata fizic, aici pe pamant... ne vom vedea -cu ajutorul Lui- in Cer. Pentru ca tot am fost intrebat si am ramas dator cu o explicatie: sunt crestin penticostal. Insa aici fac o marturisire: eu, in mijlocul adunarii, de la amvon, am spus de multe ori - "la fratii nostrii ortodocsi..." pentru ca il ascult pe Domnul nostru Iisus Hristos care zice: "Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama." (Matei 12:50) Fiti binecuvantati! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|