Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2012, 20:42:39
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
nu înțeleg de unde atâta răutate și plăcere de dat cu parul în ioan cezar...
hey, creștinilor de cauciuc, chiar aveți impresia că le știți pe toate, și despre ceilalți?!
Vai, Mirela, de ce imi rapesti bucuria acestei minunate experiente de viata in comuniune crestin ortodoxa?
Pai nu ai bagat de seama ca mai intai eu sunt din ... cauciuc?...:)
Doar ca imi vad de vidul meu anvelopar
si las, de-o vreme, mana de pe par.
Ca armasarul creste-acum...tantar!

Cat despre cunoasterea celorlalti despre toti ceilalti... eu le doresc: numai de bine!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 20:44:29
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Dar eu totusi cred ca te auto-invinovatesti peste masura. Daca te-ai spovedit si ai fost iertat, poate n-ar trebui sa te mai marturisesti odata si-n fata intregii lumi. Stiu ca poate simti ca aici se face un fel de terapie de grup, dar nu toata lumea simte la fel.
??!
Am impresia ca n-ati prins imaginea de ansamblu, panoramica, a postarilor lui Cezar (dvs. si alti cativa care repede au sarit sa-i dea sfaturi de indreptare, wow!). Iar treaba asta cu terapia de grup... as zice "fara cuvinte", dar mai bine zic : pacat ca nu vreti sa va vindecati !
Ah, si mai cititi odata ce scrie, si vedeti daca puteti identifica "bolnavul inchipuit" !
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 20:45:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Vai, Mirela, de ce imi rapesti bucuria acestei minunate experiente de viata in comuniune crestin ortodoxa?
oops! mai fac si eu gafe dintr-astea :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 21:01:11
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
De aia am ajuns unde am ajuns, ca nu mai avem invatatori

Si ca sa fiu in sfarsit on topic, mi-am permis sa scriu ce am scris, in virtutea faptului ca ii cunosc toata familia lui Ioan Cezar
Uite, Ana-Maria, aici in cuvintele tale poti sa privesti un pic mai mult, daca voiesti.
Te rog cu tot gandul bun, sa cugeti un pic tocmai la vorbele tale.

Cum e, asadar, cu invatatorii?... Mi-ai devenit invatatoare? Si inca, in acest mod?...
Cum e, apoi, cu asazisa "cunoastere a intregii familii"? Mai, mai, mai... Si eu care am lucrat 3 ani cu o familie, in sedinte bisaptamanale, uneori mai des, pe bani multi si riscuri teribile... si nu am cunoscut mai nimic din "miezul" tainei ei... Mai, mai, mai...

Him... chiar asa de simplu sa fie? Oare?...
Ce este invatatorul? Ce este cunoasterea?...
Cum e invatatorul, Doamne? Ce fel de om e?...
Cum cunoastem noi oamenii, Doamne? ...
Cum suntem noi, atunci cand ne raportam unii la altii?

Domnul sa ne ocroteasca, fratilor si surorilor!
Iar pe mine sa ma iertati ca v-am necajit.

P.S. Ana Maria, te rog sa nu iti faci griji prea mari pentru mine. Mie imi foloseste tot ce experimentez aici pe forum. Absolut tot. Am toata bunavointa, deoarece sunt dornic sa slefuiesc mai departe la biata mea faptura. Poti da cu barda, daca zici ca te sparie diabetul...:) Voi zice "Au" si-mi trece. Insa, daca tot esti ruda cu glucoza si glucagonul, nu uita ca pancreasul e un organ hipersensibil iar creierul are mare nevoie de dulceata, mai ales cand e prins in oarecare efort.

Last edited by ioan cezar; 07.02.2012 at 21:09:17.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 21:20:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Frate Ioan Cezar, te rog eu mult, du-te la sotia ta, imbratiseaz-o si cere-i iertare ca ai facut-o sa plangi, in timp ce stateai la palavre cu acesti farisei, falsi invatatori si crestini de cauciuc de pe acest forum, in timp ce avea nevoie de ajutorul tau fizic si concret! Du-te la Tudor, poate vrea sa ii spui o poveste, poate are nevoie de tatal lui si tu iti pierzi timpul cu noi! Ca tu ai marturisit si inca public, nu le-am scos eu din palarie.

M ierti ca noi, femeile, nu ne ridicam la asteptarile tale filosofice, psihologice, mistice si religioase si dorim ceva mai mult decat cuvinte imprastiate in vazduh.

Sa ne lumineze si sa ne ierte Dumnezeu pe toti! Eu atat am avut de spus despre acest subiect!

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Uite, Ana-Maria, aici in cuvintele tale poti sa privesti un pic mai mult, daca voiesti.
Te rog cu tot gandul bun, sa cugeti un pic tocmai la vorbele tale.

Cum e, asadar, cu invatatorii?... Mi-ai devenit invatatoare? Si inca, in acest mod?...
Cum e, apoi, cu asazisa "cunoastere a intregii familii"? Mai, mai, mai... Si eu care am lucrat 3 ani cu o familie, in sedinte bisaptamanale, uneori mai des, pe bani multi si riscuri teribile... si nu am cunoscut mai nimic din "miezul" tainei ei... Mai, mai, mai...

Him... chiar asa de simplu sa fie? Oare?...
Ce este invatatorul? Ce este cunoasterea?...
Cum e invatatorul, Doamne? Ce fel de om e?...
Cum cunoastem noi oamenii, Doamne? ...
Cum suntem noi, atunci cand ne raportam unii la altii?

Domnul sa ne ocroteasca, fratilor si surorilor!
Iar pe mine sa ma iertati ca v-am necajit.
Vechi 07.02.2012, 21:29:27
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
Frate Ioan Cezar, te rog eu mult, du-te la sotia ta, imbratiseaz-o si cere-i iertare ca ai facut-o sa plangi, in timp ce stateai la palavre cu acesti farisei, falsi invatatori si crestini de cauciuc de pe acest forum, in timp ce avea nevoie de ajutorul tau fizic si concret! Du-te la Tudor, poate vrea sa ii spui o poveste, poate are nevoie de tatal lui si tu iti pierzi timpul cu noi! Ca tu ai marturisit si inca public, nu le-am scos eu din palarie.

M ierti ca noi, femeile, nu ne ridicam la asteptarile tale filosofice, psihologice, mistice si religioase si dorim ceva mai mult decat cuvinte imprastiate in vazduh.

Sa ne lumineze si sa ne ierte Dumnezeu pe toti! Eu atat am avut de spus despre acest subiect!
Tu chiar nu ai inteles nimic? Mai citeste inca o data, te rog, ce a scris ioan cezar, inainte de a continua cu "indreptarile", apropos de ce spuneam mai sus: sa nu ramanem cazuti in "ridicarea" in care credem ca ne aflam.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 21:52:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si totusi ai baga mana in foc ca daca respectivul cuplu nu merge la biserica, inseamna ca nu se iubesc si ca Hristos chiar lipseste de acolo?
Pe mine m-a ingrijorat ce a spus Anna21, ca ei se intelegeau mai bine cand nu mergeau la biserica si erau "atei" (ma rog, nu cred ca erau chiar atei).
De ce trebuie sa se intample asta? (Inafara de clasica explicatie ca-si baga dracul coada)?

Si altceva :ma tem ca e posibil ca relatia de "dominare" sa se continue chiar si in cadrul unui cuplu "practicant"...
Si ce daca "se iubesc" si se inteleg?
Si cum ar putea fi Hristos prezent in mijlocul unei familii care nu merge la biserica (pt ca nu vrea)? Cu forta?
Si daca cei doi "se iubesc" ajung prin asta in rai? Sau cum?
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 21:57:20
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
in virtutea legaturilor care s-au creat, mi-am permis sa fac o mustrare, care sa ii fie spre luare aminte si nu spre ispitire. Ca am considerat ca acest ajutor trebuie sa fie de mustrare si nu de indreptatire este alegerea mea personala, pe care mi-o asum, cu tot devotamentul pentru un om in nevoie si in cautare si cu toate riscurile pe care le presupune.
Mustrarea daca trebuie s-o faci, fa-o doar fata de el, nu in vazul tuturor. Aveti unele lucruri de lamurit, lamuriti-le intre patru ochi...mai ales in virtutea legaturilor ce s-au creat intre tine, el si familia acestuia. Asta nu e mustrare, e osanda!
Sunt convinsa ca intentia ta e buna...si cred ca nici fratele Cezar nu s-a suparat prea tare. Insa, modalitatea in care ai ales sa atragi atentia nu e una tocmai placuta.
Vechi 07.02.2012, 22:07:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si ce daca "se iubesc" si se inteleg?
Si cum ar putea fi Hristos prezent in mijlocul unei familii care nu merge la biserica (pt ca nu vrea)? Cu forta?
Si daca cei doi "se iubesc" ajung prin asta in rai? Sau cum?

Nu exista motivul iubirii new-age care declara ca iubirea"purifica"?(deci zero pacate)...ba mai mult, ca propria sexualitate te aduce mai aproape de Divin?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 22:07:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Mustrarea daca trebuie s-o faci, fa-o doar fata de el, nu in vazul tuturor. Aveti unele lucruri de lamurit, lamuriti-le intre patru ochi...mai ales in virtutea legaturilor ce s-au creat intre tine, el si familia acestuia. Asta nu e mustrare, e osanda!
Sunt convinsa ca intentia ta e buna...si cred ca nici fratele Cezar nu s-a suparat prea tare. Insa, modalitatea in care ai ales sa atragi atentia nu e una tocmai placuta.
Si eu am fost mustrat de Mirela in direct , dar nu m-am suparat ! Un adevarat prieten asa procedeaza . Pare ciudat pentru multi dintre noi asa ceva , dar asta-i prietenia adevarata . Nu ascunzand mizeria sub covor , realizam improspatarea si curatirea casei sufletului nostru , ci taind in carne vie ! E dureos , dar eficace ! Un om echilibrat va realiza in timp binele facut !Iti pun o intrebare : de esti desfranat si traiesti in desfranare , vi aici pe un forum Ortodox si imi ti lectii de credinta , de smerenie , de induhovnicire ? Asa procedeaza un om cat de cat normal ? Nu , cred !
Din tot sufletul iertare , dar metoda aplicata de glykis e ca un strigat , un strigat ultim de trezire din amorteala asta tampa si nesimtita !
Doamne ajuta !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mataniile mirenilor in Biserica Dacian Reguli in Biserica 30 27.04.2012 17:15:11
casnicia alaturi de un necredincios Aspasia Nunta 38 12.12.2010 22:15:41
Ajutatima sa-mi salvez casnicia eduard40 Rugaciuni 6 06.01.2010 16:19:22
Patericul mirenilor Laurentiu Generalitati 17 20.07.2009 09:49:11