![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Si daca merg acolo ce? Vad un mormant,ma convinge cu ceva? Am eu criteriile mele,si probabil voi ajunge si la Prislop pana la urma. Desi am unele dezamagiri si cu manastirea asta...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, ce probleme mai ai si cu Man Prislop? Sa stii ca nu doar Sf.Arsenie a dat 'faima' Man.Prislop. Sf.Nicodim a ctitorit-o in 1405. Sf.Ioan de la Prislop iarasi a vietuit si a adormit acolo. Domnita Zmafira. Si multi altii, stiuti si nestiuti. Langa manastire se afla un izvor cu putere vindecatoare. Man.Prislop are o istorie foarte interesanta si lunga. Are o importanta mare aceasta manastire, mai ales ptr. ardeleni. E una din manastirile care a tinut ortodoxia vie in Transilvania, mai ales cand catolicii erau la putere in Transilvania. Si nu este singura manastire veche ortodoxa din Trans., mai sunt.(de ex. Man.Ramet, Man.Nicula,Man.Cartisoara,Man.Sanmartinu de Campie etc.) Sunt tare curioasa sa stiu ce dezamagiri ai tu cu manastirea respectiva, mai ales ca nici nu ai fost acolo. Ce alte manastiri ti-au mai produs dezamagiri? |
|
|||
|
|||
![]()
Au fost unii din Elvetia si au facut analize la apa de la Prislop. Au tras concluzia ca este cea mai pura apa din Europa. Nu am mai multe informatii, ne-a spus cineva de acolo de la manastire.
|
|
||||
|
||||
![]()
Am vorbit despre indoiala nu despre ratacire. E o diferenta. Oricine se indoieste de un lucru,e normal. Si la scoala,faci un calcul la matematica,apoi il mai faci o data,ca sa te verifici. Ceea ce inseamna ca te-ai indoit de perfectiunea ta! Deci indoiala nu e un lucru rau Laura,de multe ori e chiar recomandat. Acum depinde si ce intelege fiecare prin indoiala... Daca o asociem cu necredinta,cum s-a facut gresit cu Sf. Ap. Toma,atunci da,e un lucru rau.
Citat:
Si am mai fost dezamagit de manastirea Voronet,foarte,foarte dezamagit. Dumnezeu sa ma ierte! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar nu am zis ca in incinta,ci mai pe la poarta,in afara...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca merita sa te impiedici de nimicuri. Cand mergi intr-un asemenea loc ar trebui sa vezi doar "cerul".
|
|
||||
|
||||
![]()
Stiu,dar un om care a venit acolo (tot in afara manastirii) cu buna-credinta si gand curat a fost alungat,in timp ce tiganilor ce privesc totul strict ca afacere sunt tolerati de conducerea manastirii... Dar nu judec eu. La fel nici pe cei de la Voronet.
Doamne-ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
..dar nu asta-i problema,caci stiut este ca ,pretutindeni in lume,inclusiv Jerusalem,sau Lavrele de pe intreg teritoriul Rusiei si de oriunde vreti voi,exista locuri amenajate (pangare) precum si comercianti ambulanti ,de unde pelerinii isi cumpara mici suveniruri.Suvenirurile nu reprezinta sfintenie ci doar amintiri din locurile prin care ai trecut sau mici daruri pentru cei de-acasa.Asa ca fie de la Prislop,fie de la Deveevo(la Sf Serafim de Sarov),Athos si/sau Jerusalem,credinciosii vor sa achizitioneze un mic obiect:o cruciulita,o metanie,o iconita ,etc.La Prislop nu poti pleca de la Mormint nici macar cu o biata pietricica de marmura ,caci e tare bine pazita de vietuitoarele care stau de staja la Mormint ,mai ceva ca la Kremlin.La Kremlin,la mumia lui Lenin stateau soldatii cu kalasnicovu',insa crede-ma,ingrijitoarele mormintului,pr Arsenie Boca au ceva mult mai "puternic" decit kalasnicovu' rusilor,au "bogatia" cuvintelor,si daca cumva ai facut greseala sa le rogi sa te lase sa iei 2 pietricele pt cineva de-acas,bolnav,iti trage o salva de artilerie grea de-ti piere orice speranta...si ,doar pietricele sint aduse cu camionu' de un crestin care detine in apropiere o ditai cariera de marmura... ..personal,nu ma omor dupa suveniruri,insa mi se pare nefiresc sa fii 'admonestat" doar pt simplul fapt ca vrei o ..pietricica...femeia pe care am vazut-o lacrimind la Mormint a plecat tare mihnita,nu pentru ca nu-si insusise pietricelele care-i puteau aduce (sau nu) alinarea,ci pentru modul cum fusese tratata durerea ei(13 sept 2010),si asta unde? Intr-o Manastire!Unde? la Prslop!..si parintele ,sfintul nostru parinte Arsenie ,tace!Si..nu-i in firea lui...sa taca.Din cite stiu. ...Si exemplele pot continua...de pe la ..Prislop ,sau de aiurea.E absurd ca dimineata sa cazi in genunchi si sa spui smerit(poate) :Tatal nostru,sau o alta rugaciune,ca mai apoi,pe parcursul intregii zile ,sa te porti ca un salbatic!.. ...si inca ceva,nu devenim sfinti daca achizitionam ceva de la pangarul unei Manastiri si/sau Biserici,asa cum nu devenim salbatici daca traversam padurea...... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ar fi fost mult mai bine să te omori după suveniruri, decât să te omori după neplăcerile și judecățile astea nefondate. Orice exemplu mi-ai aduce nu stă în picioare atâta timp cât tu vrei să te declari o creștină ortodoxă practicantă. Sper că am fost destul de clar. ![]() Am o întrebare - în afară de partea asta a neplăcerilor de la mănpstire pe care văd că o scoți în evidență (făcând concuenșă chiar și televiziunilor) ... ceva frumos de acolo nu ne poți mărturisi? Sau ai doar cu asta ai rămas în urma perelinajului de la Prislop? Citat:
Vai cât de ușor ne vătămăm. Suntem atât de sensibili și atât de "drepți" încât nouă ni se cuvine totul. Aș putea să continui, dar mă opresc. Noi oamenii suntem orbiți de interesul nostru - și dacă ni se atrage atenția că nu avem voie să facem un lucru - strâmbăm imediat din nas. Vai nouă cică "credicioșilor". Păi asta înseamnă să fii creștin? Să te superi la cea mai mică adiere de vânt? Asta ne-a lăsat ca pildă Mântuitorul și sfinții părinți? Îmsă putem deveni sălbatici din mândria care nu ne slăbește nici măcar când intrăm într-o mănăstire sau biserică. Mândrie și lipsă de smerenie...dar nouă ni se cuvine totul și ce cele mai multe ori ne vedem doar propiul interes și nimic mai mult. Last edited by ovidiu b.; 17.04.2012 at 12:43:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
100 de ani de la nasterea parintelui Arsenie Boca | laurschepsis | Generalitati | 14 | 29.09.2010 14:51:03 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
cuvinte alese ale Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Generalitati | 4 | 03.05.2010 12:08:12 |
Profetia pictata a parintelui Arsenie Boca | eodor nastasa | Generalitati | 1 | 06.04.2010 14:35:50 |
|