![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce iti mai place dezbinarea si cearta, ofofof... cum iti mai place sa biciuiesti, tatucule... Cu toate astea, de esti bun sa te opresti o clipa din furtuna de insulte si rautati copilaresti in care te tii, iata: cand toate se amesteca si se incalcesc, bun este pieptenele, bun de tot! Buna si rabdarea, buna tare. Buna si rugaciunea de tot ceasul. O stii mai bine, desigur, ca esti mai copt decat mine, asta deloc nu contest. Si atunci: cum de le uiti pe toate, frate, exact in clipa cand vorbesti? Constiinta e capabila de largire, frate... Cuprinde ea si lumea, si pe mine insumi, chiar si pe Domnul (prin harul Lui!). Spui mai sus de un caz al unui om care face copii si fuge la alta mai tinerica... Si care fumeaza pe strada... Eeei, astea sunt lucruri care dau de gandit, intr-adevar. Si bine ar fi sa ii dea chiar persoanei in cauza, desigur, ca nu e chiar de invidiat situatia lui. Trebuie sa fie vreun om de-al nostru din lume, in orice caz, vreun semen, vreun nevoias cazut, samarineanule, bunule... Si inca vreunul nedus la biserica, ori poate cu probleme mari, stiu si eu... Da, necesita atentie. Dar... stai putin cu ravna judecarii osindite... daca stiu un astfel de om (ii stiu pe altii cu mult mai dihai) ce pot face? Sa dau buzna in el, in casa lui, in sufletul lui si sa il pun la punct? Pai as face-o, de dragul lui, dar ma tem sa nu ii fac mai mult rau decat bine. Zici ca am zis ca sunt psiholog. Da, si am tras din greu, vreo 20 de ani, cu oameni de tot felul si mai ales cu mine (ca meseria asta se face in primul rand cu tine, daca vrei sa fii folositor altora). Si stii care e prima regula? Nu stii, dar oropsesti, ca deh, cine te impiedica Bossule? Ei bine, afla draga CristiBoss, ca prima regula e sa spui buna ziua celui care ti-a spus el, mai intai, buna ziua. NU TU mergi la el, nu umbli peste mari si tari ca sa iti faci elevi, pacienti, adepti, ucenici! Ci stai in banca ta si muncesti (intr-un mod specific pentru profesia de profesor si psiholog, bunule domn) si, de te-o gasi cineva luminat, va veni el singur sa bata, sa cera, sa intrebe. Apoi vine incercarea cea grea: dupa ce zice omul catre tine, ajuta-ma!, ei acu e acu, poti oare sa faci ceva? Dar poate spunindu-ti acestea, am gresit deja. Aceste lucruri sunt, ca de obicei, doar pentru cei ce intreaba, nu pentru cei ce osindesc. Draga Cristiboss, iti marturisesc, aici in ochii tuturor: imi este tot mai mila de Dumneavoastra. Ma credeti sau nu, dar persistati intr-o atitudine cu totul bolnavicioasa prin insinuari, judecari, violente, defaimari, suspiciuni, tot felul de uriciuni care ma si amuza, ma si intristeaza, ma folosesc insa de ele cum pot... Si iata-ma asadar nu doar dusmanul Dumneavoastra ci si zapacitorul de cap al tinerilor nevinovati! Oooh, aproape ca Socrate... vai mie nefericitul la ce inalta cinste m-ati suit! Omule bun, nu stiu de am smintit pe altii, fereasca Sfantul, dar pe Dumneavostra vad ca risc sa va ispitesc rau de tot. Si stiti de ce imi pare ca se intampla asta? Pentru ca io-s un desfranat sau, ma rog, putin infranat, iar fratia voastra sunteti un pachet de formule fara continut. Pentru ca traiti o frica uimitoare de intimitate, de dragoste, de "traieste si lasa si pe altii sa traiasca". Frate, Ortodoxia nu este Doctrina de Partid Comunist! Nu are nevoie de ideologi, de bosi. Ci numai de robi ai lui Dumnezeu, umili si iubitori, dispusi la pace si pocainta tare. Robi printre care, din pacate, nu ma numar (deocamdata) ca rob, ci mai degraba ca desfranat (sau putin infranat, ma rog). Intreaba frate, cand nu pricepi, intreaba si nu mai osindi, frate, ca totul ti se sparge-n cap, intorcindu-se ca un bumerang, nu sesizezi? In capul pieptului, acolo unde salasluieste respirarea, duhul vietii, delicata si nespusa minune... Nu mai fi asa invidios, draga CristiBoss, ca nu ai ce ravni la mine, desfranatul (sau, ma rog, putin infranatul). Mai bine te-ai uita, ca un Boss adevarat, la cata incurcatura se face cu interventiile tale pripite si mereu nepotrivit de manioase. Lasa topicul asta sa curga, ca e prea frumos ca sa il tot blocam noi cu politele noastre demne de cosul de gunoi. Fac un apel catre voi, fratilor si surorilor, interveniti! Aci sau pe privat. Spuneti-mi ce voiti sa fac: eu ma opresc si daca imi cereti asta, iata, ii dau lui CristiBoss si altora, cuvantul. Iar eu tac. Cat voiti. Fac ce-mi cereti. Doar spuneti. Ca sa aflu cum sa o scot la capat cu ura asta care nu se mai opreste... Ura absurda, de neinteles pentru mine. Interveniti va rog, va cer deschis. Iar eu voi face tocmai cum doriti. Va multumesc! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mataniile mirenilor in Biserica | Dacian | Reguli in Biserica | 30 | 27.04.2012 17:15:11 |
casnicia alaturi de un necredincios | Aspasia | Nunta | 38 | 12.12.2010 22:15:41 |
Ajutatima sa-mi salvez casnicia | eduard40 | Rugaciuni | 6 | 06.01.2010 16:19:22 |
Patericul mirenilor | Laurentiu | Generalitati | 17 | 20.07.2009 09:49:11 |
|