Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2012, 21:58:53
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

multumesc florin sa ne traiasca la toti,mantuirea e totusi un dar,nu e o rasplata e f important de stiut lucrul acesta Domnul sa te binecuvanteze
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 22:01:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
multumesc florin sa ne traiasca la toti,mantuirea e totusi un dar,nu e o rasplata e f important de stiut lucrul acesta Domnul sa te binecuvanteze
sa traim cu totii prietene. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 22:43:51
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
mantuirea are o definitie foarte clara indiferent de parerile noastre si pentru mine Domnul IIsus e Mantuitorul meu si nu Judecatorul si cat despre nasterea din nou e ff clar si interesant totodata unde scrie de ea in ev IOAN cap 3 vers 3 si 5 si contextul::inainte sa fiu nascut din nou nu vedeam Imparatia Lui Dumnezeu dar nici pe cei ce erau in aceasta Imparatie si nici nu eram intrat dar acum vad.si eu nu-i urasc pe oameni .stiu ca sunt pacatos dar am pacatele iertate si umblu in lumina.e o lipsa de documentatie sa afirmi ca un anumit popor,cu o anumita religie e azi poporul LUI pe cand Domnul iata ce zice
Apocalipsa 5:9
Și cântau o cântare nouă și ziceau: „Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi pecețile: căci ai fost junghiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam//.noi am vrea ca toti sa fie mantuiti caci stiu ce-i asteapta pe cei ce nu se pocaiesc dar altii care cred ca suntem sectari ne urasc si ne-ar baga cat mai repede in iad asta-i Duhul Lui Hristos??cu siguranta nu,stiu doar ca Domnul IIsus vrea sa va mantuiasca si ca va iubeste.
uite opinia ortodoxa cu privire la subiect:http://www.youtube.com/watch?v=IjHGtCHyBrU
Vechi 14.02.2012, 08:17:51
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
da lore,dar acum tu nu poti sa intelegi,Domnul mi-a dat si mie 8 copilasi
...casa grea, necazuri multe....8 guri de hranit, nu-i usor deloc!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 09:43:11
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Sa-ti traiasca copilasii si sa te bucuri de ei.
Faptul ca ai facut 8 si nu i-ai lepadat nu e o vartute, ci e natura fireasca a lucrurilor.
Asa ar trebui sa se comporte omul in modul lui firesc. Sa nu creada ca e cu ceva mai presus decat cei care fac altfel.El a facut doar ceea ce era dator sa faca.
A spune ca mantuirea e un dar, inseamna a-l acuza pe Dumnezeu de impartialitate., de nedreptate. E o greseala grava. Mantuirea nu e un cadou pe care Domnul il face cui doreste, mantuirea e o rasplata ptr o viata de jertfa, de osteneala, de lacrimi de rugaciune.
Asa spune apostolul : Vrednic este lucratorul de plata sa.
Mantuirea nu se da trantorilor, care au impresie ca simpla ideea ca ei stiu cuvantul lui Dumnezeu ii face mantuiti. Mantuirea se da acelora care rabda in suferinte, care marturisesc adevarul si fac faptele credintei. Nu e suficent sa credem, si dracii cred si se cutremura.trebuie sa implinim ceea ce ne spune Domnul.
Faptul ca ai facut 8 copii e un prim pas in implinirea poruncilor.Dar au mai ramas atatia....Sa fim cu luare aminte, mantuirea nu-i usoara.E o lupta pe viata si pe moarte pana la suflarea cea mai de pe urma. Nu esti mantuit frate, decat atunci cand trimbita va suna si va veni ingerul mortii sa te ia iar viata ta de pana atunci va fi una conform poruncilor Domnului.Nu va amagiti spunand ca sunteti mantuiti, ci truditi ca sa meritati plata.
Mantuirea nu se ia oricum, oare nu sti ca nimic spurcat si intinat nu va intra in imparatia lui Dumnezeu?
Vechi 14.02.2012, 12:51:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Din pacate, de la Luther citire, omului i s-a rupt legatura fireasca intre efortul spiritual si rasplata - mantuirea.

Romano-Catolicii vindeau (intr-un context prost inteles de neoprotestanti) indulgente pentru iertarea pacatelor, Luther a ajuns sa vanda mantuirea pe de-a intregul, chipurile gratuit, in efect - conditionata de impartasirea unei doctrine pierzatoare de suflet, in care omul se considera mantuit - cu loc deja rezervat in Rai, mai presus de angrenarea personala in calea mantuirii, conditia minima necesara si chiar considerata suficienta fiind credinta.

Restul, chipurile, este lucrarea lui Dumnezeu, angrenarea omului in acest efort este minimizata atat ca importanta cat si ca actiune.

Consecinta directa?
Lipsa pocaintei autentice, lipsa efortului ascetic, superficialitate in trairea credintei, etc.

Viata morala a unora ca acestia este mai degraba rezultatul unei conditionari sociale a comunitatii religioase din care fac parte dar binenteles, este pusa pe seama Harului pe care ei presupun, aprioric, ca il au, judecandu-se prea putin pe sine si prea mult pe cei care nu sunt ca ei.

Last edited by AlinB; 14.02.2012 at 12:55:47.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 17:26:55
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

nu doresc sa fac polemica si nici prozelitism stiu ca Domnul a murit pentru pacatele noastre si a venit pe pamant sa ne ierte si chiar spune ca pe pamant are putere sa ierte citat
Luca 5:24
Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele: „Ție îți poruncesc”, a zis El slăbănogului, „scoală-te, ridică-ți patul și du-te acasă”.
pe pamant cand traia El sau cand traim noi??
iertarea, mantuirea sunt cele mai importante lucruri pt om si nu poti primi iertarea daca nu recunosti ca esti pacatos si ca in urma pacatelor tale te asteapta pierzarea,cei care se cred cat de cat buni in comparatie cu altii deci nu pot sa primeasca mantuirea.stiu ca sunteti morali dar cei ce nu recunosc cele scrise mai sus nu capata mantuirea.e ca un cifru as putea spune caci Domnul IIsus a murit pentru toti , absolut pentru toti oamenii de pe acest pamant nu doar pt cei de o anumita confesiune.cine aude si vrea sa creada va fi mantuit indiferent ca-i budist protestant sau ortodox caci mantuirea nu se mosteneste ca o religie, e altceva,ceva personal intre pacatos si Domnul IIsus.va doresc numai bine si sa puneti cuvintele Domnului IIsus mai presus decat cuvintele oricarui om.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 17:41:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Dar in ce masura sunt de condamnat cei care s-au nascut si au fost crescuti, generatii la rand, intr-o astfel de religie/ doctrina? Cei care n-au avut niciodata de-a face cu doctrina ortodoxa, de exemplu? Cati dintre ei mai au ocazia sa se intoarca la "dreapta credinta?"Putini. Si daca au ocazia, de ce sa alegi o cale mai grea si mai anevoioasa decat una aparent mai simpla? Daca, de exemplu, in toata America s-ar putea conduce masina fara permis, ar veni cineva in Europa sa faca scoala de soferi?
Problema e ca daca protestantii s-au divizat in atatea si atatea biserici si bisericutze, probabil ca nu mai au nici o credibilitate ca institutie. Si ca atare, si noi suntem bagati in aceeasi oala.
Eu prima data cand am intrebat care e diferenta dintre noi si adventisti, de exemplu, mi s-a spus, in mare, ca noi suntem asemeni unor profesionisti care au facut o scoala in acest sens, iar ei asemeni celor care nu au facut nici o scoala dar se dau drept profesionisti. Problema e ca in ziua de azi, si mai ales la noi n tara, cui ii mai pasa daca si ce scoala ai facut?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:11:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
... cui ii mai pasa daca si ce scoala ai facut?
probabil ca este ca in viata.
conteaza ce stii sa faci si mai ales ce faci.
scoala doar te invata calea.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:15:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
probabil ca este ca in viata.
conteaza ce stii sa faci si mai ales ce faci.
scoala doar te invata calea.
"Calea " (Adevarul si Viata) e una singura pentru toti.
Doar ca noi ortodocsii credem ca avem mai multe mijloace, si mai sigure, mai eficiente, prin care sa ajungem la ea, s-o cunoastem si s-o urmam.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18