![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
arata-mi un om mantuit te rog florine!daca eu spun ca sunt iertat,mantuit nu vreau sa dovedesc nimic doar puterea credintei in jertfa Domnului .nerecunoscand puterea jertfei Lui de a ne ierta de fapt afirmam ca noi ne chinuim sa fim mantuiti ceea ce inseamna ca nu prin jertfa Domnului ci prin puterea noastra..sa zicem ca-i asa, atunci cand vei ajunge la mantuire? in cer ?acolo e judecata.va fi si o judecata a celor mantuiti pentru rasplata ,asta daca se poate numi judecata sau socoteala.intreb sincer cine vrea sa fie mantuit?m-am nascut ortodox, am trait ortodox dar m-am intrebat la un moment dat unde ajung daca mor?am auzit variante dar cum puteam sa cred vreuna din ele din toata inima mea.n-am putut.Domnul lucreaza cand omul e sincer.poate sa spuna cineva 100% din toata inima ca stie exact ce-l asteapta dupa moarte? poate zice judecata,dar in urma judecatii?si asa m-am rugat am plans si Domnul m-a trimis la cruce si mi-a descoperit starea mea de pacatos si ce m-ar astepta .atunci am primit iertarea.nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt mantuit si oricine poate fi mantuit daca vrea.
practic eu n-am religie,denumirea nu conteaza ci doar daca te-ai intalnit cu Domnul si ai capatat darul lui, iertarea.ne putem duela in versete dar daca nu vrei sa primesti mantuirea n-ai s-o primesti.imi pare rau sunt multe subiecte interesante dar mantuirea e cea mai importanta e vesnicia ,viitorul nostru AMIN |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
,,Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi''. Se povesteste despre tot:nasterea din nou,har,jertfa hristica,toate astea in viziunea ortodoxa,caci in ortodoxie vorbim de acelasi lucru.Tot prin jertfa Domnului suntem mantuiti. Tot ce ai nevoie. Te-as ruga ca citesti aceasta carte,daca poti
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Se spunea despre avva Sisoe, ca atunci cand era sa se savarseasca, sezand parintii langa dansul, a stralucit fata lui ca soarele. Si le-a zis lor : iata avva Antonie a venit! Si dupa putin, a zis: iata ceata proorocilor a venit! Si iarasi fata lui, mai mult a stralucit. Si a zis: iata ceata apostolilor a venit. Si s-a indoit fata lui iarasi. Si se parea, ca si cum el ar fi vorbit cu cineva si s-au rugat batranii de el zicand: cu cine vorbesti, parinte? Iar el a zis: iata, ingerii au venit sa ma ia si ma rog sa fiu lasat sa ma pocaiesc putin. Si i-au zis lui batranii: nu ai trebuinta sa te pocaiesti, parinte. Si le-a zis lor batranul: cu adevarat, nu ma stiu pe mine sa fi pus inceput. Atunci au cunoscut toti ca este desavarsit. Si iarasi, de naprasna s-a facut fata lui ca soarele si s-au temut toti. El le-a zis lor: vedeti, Domnul a venit. Iar Domnul a zis: aduceti-mi pe vasul pustiului! Si indata si-a dat duhul. Si s-a facut ca un fulger si s-a umplut toata casa (locul) de buna mireasma. apropo am mai gasit ceva: Trei batrani au venit la avva Sisoe, auzind cele despre dansul. Si i-a zis lui cel dintai: parinte, cum pot sa ma mantuiesc de raul cel de foc? Iar el nu i-a raspuns. I-a zis cel de al doilea: parinte, cum pot sa ma mantuiesc de scrasnirea dintilor si de viermele cel neadormit? Apoi cel de treilea: parinte, ce voi face, ca aducerea aminte a intunericului celui mai dinafara ma omoara? Si raspunzand batranul, le-a zis: eu de nici una din acestea nu-mi aduc aminte, caci milostiv fiind Dumnezeu, nadajduiesc ca va face cu mine mila. Si auzind cuvantul acesta batranii s-au dus mahniti. Dar nevrand batranul sa-i lase sa se duca mahniti, intorcandu-i, le-a zis: fericiti sunteti, fratilor, caci v-am ravnit voua. Ca cel dintai dintre voi a zis despre raul de foc, cel de al doilea despre tartar si cel de al treilea despre intuneric. Deci, daca acest fel de aducere aminte va stapaneste mintea cu neputinta este ca voi si mai gresiti. Dar ce voi face eu cel impietrit cu inima, nefiind slobod sa stiu, ca desi este chin pentru oameni, totusi in tot ceasul pacatuiesc? Si facandu-i metanie, i-au zis: precum am auzit, asa am vazut.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 15.02.2012 at 00:52:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce intelegi tu prin "e mantuit"?
|
|
|
||||
|
||||
|
acum eu voi veni cu ceva inspirat tot de un citat(nu fiindca ma ascund dupa vorbele altora,ci fiindca este ceea ce gandesc eu,dar nu stiu sa ma exprim in general):daca as zice nu,nu cumva nu m-as increde in sacrificiul Mantuitorul si in harul ep care m-i la dat?,si in orice caz,de ce mai sunt crestin, daca as zice nu stiu,nu ar suna idiot?,in schimb prefer sa cred ca in nesfarsita lui mila,Dumnezeu poate ma v-a mantui si pe mine.
|
||||
|
||||
|
Citat:
mda...ce usor va pacaleste duhurile intunecate cu Biblia in mana! Pai sa vedem ce zice mai departe cuvantul lui Dumnezeu. Pana acum Epistola lui Iacob nu a fost de ajuns. Sa vedem: "Știu faptele tale și osteneala ta și răbdarea ta și cum că nu poți suferi pe cei răi și ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli și nu sunt și i-ai aflat mincinoși" (Apocalipsa 2:2) "Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fă faptele de mai înainte; iar de nu, vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocăi" (Apocalipsa 2:5) "Știu faptele tale și dragostea și credința și slujirea și răbdarea ta și știu că faptele tale cele de pe urmă sunt mai multe decât cele dintâi". (Apocalipsa 2:19) Uite prietene, sunt trecute intai Faptele si apoi credinta? "Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri." (Apocalipsa 2:26) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 |
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 |
|
|