![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Copiii vor ciocolata, daca se poate toata ziua, vor sa stea ore in sir la televizor la desene animate. Acum intervine calitatea ta de parinte: alegi sa ii faci pe plac micutului sau sa nu-i faci pe plac alegand in schimb ceea ce ii este de folos?Alegerea ta de acum, chiar daca ii incalca liberul albitru ii poate fundamenta niste obiceiuri sanatoase sau nu.Daca asa se pune problema in cele trupesti, in cele duhovnicesti e cu atat mai importanta.Inima lor acum e ca o ceara, ce intiparesti pe ea, mamico, ramane in veci! Daca o fetita nu o inveti cu slujba de mica, cu o purtare cuvincioasa in Biserica si in afara ei, atunci cand creste va fi prea tarziu. i-am cumparat esarfe fetitei aratandu-i exemplu sublim al Maicii Domnului. I-am aranjat-o frumos pe capsor, apoi am plecat la Biserica> La inceput fiind singura fetita din biserica cu esarfa a vrut sa o dea jos. AM acceptat, in schimb eu am continuat sa o port. Cand a vazut ca si alte fetite de varsta ei, mai ales dintre colegele de gradinita poarta baticut pe cap la Biserica nu mai accepta sa mearga fara baticut. Iarna i-am propus altenativa cu caciula...dar greu o conving"Ti se pare ca Maica Domnului are caciula in cap?" Atunci raman fara replica si o las sa poarte cum simte, asigurandu-ma ca nu ii este frig. Acum nu ii mai pasa ca e printre putinele persoane feminine care are capul acoperit. E chiar bucuroasa, stiind ca asa face o bucurie Maicii Domnului. Bucuria ei a fost fara margini in Ucraina can a vazut ca absolut toate fetitele poarta capul acoperit. natural, firesc, ca asa au invatat de la mame si asa stiu ele ca e bine. O alta situatie..In urma cu cativa ani( vreo 2 cred) ma pregateam de servici. Aveam o tinuta eleganta, decenta, o bluza finuta si niste pantaloni la dunga foarte eleganti. Dupa ce m-am aranjat, imi intreb domnisoara:"Cum arat?", la care fetita imi replica simplu: "Ca un barbat." M-am rusinat. Ma smerise copila de 3 anisori. am inteles ca nu e bine, dar nu am renuntat atunci. Mai tarziu am renuntat la pantaloni. In schimb ea, fara sa ii zica nimeni ceva nu accepta pantaloni nici in ruptul capului"Mama, eu sunt fetita sau baietel?Fetitele trebuie sa poarte rochite". Abia am reusit sa o conving de cateva ori, cand era tare frig afara si zapada sa imbrace pantaloni. Atunci a acceptat, dar bineinteles, avem fustita de rezerva ptr gradi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ii ajute Dumnezeu! (prin contrast.. copilul meu imi povesteste ca un coleg al lui VREA sa fie fata! Opinia lui este cunoscuta si acceptata in scoala deoarece nimeni dintre profesori nu indrazneste sa numeasca anormalitatea! Pe mine m-a lasat fara graii asa ceva. Credeam ca am mai mult timp pana sa-i explic copilului ca traim intr-o lume nebuna si grav bolnava. Dar nu, nu mai exista timp in care poate sa creasca normal.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E foarte greu sa ii cresti cum trebuie intr-o lume necrestina, dar odata sadite valorile incep sa le puna in practica. Cel putin acum.Probabil cand valurile vietii vor veni, le vor uita, dar ma rog Domnului sa nu le uite definitiv
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Acum mai port pantaloni, mi se par practici...dar m-ai facut sa imi amintesc cum ii priveam, micuta fiind.
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca se poate sa fii si ok pe strada si decenta pentru biserica.
Am facut un sondaj intre baieti, si mai toti au zis ca prefera sa vada o fata intr-o rochie midi (pana la genunchi) sau lunga decat in blugi (care le fac sa para masculine) sau in mini,mini care nu mai lasa nimic de imaginat ci prezinta celulita in toata splendoarea ei. Si daca baietii lumesti gandesc asa, preferand o fata decenta si feminina ca amica/prietena/sotie, ma intreb de ce noi fetele inisitam sa ne strangem in blugi? Eu cred ca sunt destule rochii/fuste care vin bine si fara sa fie habotnice sau "de babe". Cat despre batic, am vazut multe feluri frumoase de a-l purta ca esarfa si apoi ca acoperamant, fara a fi doar simbolic (cum am mai vazut faze caraghioase cu o batista pusa pe cap, sau in stil bentita din care ies colturi si fire de par) dar nici sa stranga gatul de nu mai poti respira. Apoi mai e alternativa palarie care se potriveste foarte bine la o rochie. Evident toata nebunia implica un pic de efort, si stiu e mai simplu sa luam o pereche de blugi si un tricou, sau o haina larga si inchisa la culoare (ca sa parem mai evlavioase) si sa nu ne mai batem capul. Insa modul in care aratam poate fi bucurie sau sminteala pt cei de langa noi, asa ca oare chiar este vanintate sa ne pese cum ne imbracam?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.02.2012 at 22:02:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
la asa replica nu ma asteptam din partea dvs.....
|
||||
|
||||
![]()
Te-ai pripit în a înțelege spusele mele . Trebuie să mai citești și printre rânduri , să înțelegi unde bate textul , nu să te repezi după o primă lecturare . Deci traducerea: astfel de ținute ( fustițe ) sunt pentru o anumită categorie , categoria ușoară , a femeilor ( fetelor ) ușoare , apoi nu știu cu a observat Mihnea acest detaliu , mai ales al prinderii fustei , a ariciului , a timpului de îmbrăcare , etc. Oricum cine poartă așa ceva , numai femeie serioasă nu se cheamă. Astfel de ținute sexi , care îndeamnă spre zona sexului , nu sunt de lăudat . Acum ai înțeles ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tipul de fusta de care vb dl Mihnea am purtat si eu. E o simpla fusta petrecuta, care se leaga cu un cordon(nu arici, poate acum au aparut si cu arici.)Timpul de imbracare e foarte scurt, cat ar fi sa iti legi un sort.Deci...maxim 5 secunde. Fusta sexi? cred ca glumiti. E o fusta banala, simpla(eu aveam modelul lung, albastra cu motive florale), cu care ma imbracam uneori la piata sau la plimbarile scurte. In definitiv, cred ca fiecare intelege ce voieste, in functie de anumite neputinte. Cred ca si citirea printre randuri dauneaza uneori, mai ales cand nu e scrisa cu scopul d e a fi citita printre randuri.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|