Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2012, 15:26:46
candles in the wind candles in the wind is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.10.2011
Religia: Ortodox
Implicit

”Nu cred ca se vor sminti cei credinciosi.”

Dar ce se va intampla cu cei care sunt la inceput de drum..si care nu sunt chiar asa de ..cu stapanire de sine..
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 16:22:32
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

E totusi destul de ciudat ca o carte care contesta crucificarea lui Iisus era intre cartile luate in seama de sinodul de la Niceea.

La fel de ciudat este numarul lor atit de mare desi numarul cartilor NT este atit de mic
-oare au stiut sa scrie doar 5 oameni din citi erau Apostoli si prooroci in vremea de dupa Iisus?

Pina la urma este de inteles de ce Baraba nu a putut sa recunaosca ca Iisus ar fi murit -fiindca ajunsese sa se simta vinovat si odata devenit credincios ar fi preferat sa fie Iuda cel rastignit sau poate a fost o neintelegere temporara
in conditiile in care Iisus a mai fost inca viu iar Iuda mort de-a binelea.

In rest textul anterior nu e musai sa fie si el fals , noi "ii stabilim" adevarul in functie de credibilitatea noastra.
-pina la urma Iisus care le stia pe toate putea sa proorceasca orice din viitor, despre oricine.-ar trebui vazut exact textul si cuvintele folsite.

Iar explicatia ca ea era luata in considerare in lumea crestina ar fi ca ea continea texte prezente si alte carti scrise de catre proorci si apostoli precum si faptul ca oamenii stiind ca Baraba devenise credincios il priveau cu ingaduinta frateasca trecindu-i cu vederea autominciuna referitoare la rastignire- care evident nu putea fi luata in serios..
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 19:18:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
De ce e blasfemie? S-a stiut dintotdeauna despre existenta acestor scrieri apocrife, multe la numar. Ce-ati dori? Sa limitam accesul la informatie doar pentru ca unora nu le convin aceste scrieri?

Care scrieri, intre noi fie vorba, au fost declarate eretice acum peste o mie cinci sute de ani, nu vad de ce e cazul sa se sperie crestinii de ele.
De ce astfel de " informatii " sunt lansate pe piata tocmai in preajma marilor evenimente crestine , si asta nu o data , ci mai mereu ? Pe cine deranjeaza Crestinismul , stim in mare , dar atunci cand vrei sa critici intr un fel sau altul coranul , toata lumea iti sare in cap si esti pus la colt imediat ! Turcia la anumite presiuni internationale a retrocedat anumite Manastiri si Biserici Crestinilor , dar pe de alta parte este ingrijorata de numarul din ce in ce mai mare a celor ce au trecut , pe teritoriul ei , la crestinism ! Deci . . . ?
Vechi 26.02.2012, 19:23:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de candles in the wind Vezi mesajul
”Nu cred ca se vor sminti cei credinciosi.”

Dar ce se va intampla cu cei care sunt la inceput de drum..si care nu sunt chiar asa de ..cu stapanire de sine..
Tocmai aici este problema , mai ales ca multi dintre acestia sunt adeptii "senzationalului" , sau cum spunea un user pe aici , a intrebarilor "habarnistice ". . . ! Problema nu e in sminteala noastra ,a celor mai batrani , ci a celor mai tineri , la inceput de drum !
Doamne ajuta !
Vechi 26.02.2012, 19:43:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Daca este vorba de chestia asta :

http://www.barnabas.net/chapters.html

Nu cred ca este asa de grav.Se vede ca este o carte eretica scrisa mult mai tarziu sub influenta musulmana.Eu mi-am aruncat ochii pe ea acum ceva timp pentru ca o promova un musulman pe net dar mi se pare o tampenie, nici macar nu e bine scrisa. Dar cred ca este vorba despre Barnaba partenerul lui Pavel din Faptele Apostolilor si nu despre cel gratiat de Pilat.
E o tampenie, nici nu merita sa ne pierdem timpul cu ea.

"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! "

Last edited by iuliu46; 26.02.2012 at 19:49:47.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 19:51:29
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
De ce e blasfemie? S-a stiut dintotdeauna despre existenta acestor scrieri apocrife, multe la numar. Ce-ati dori? Sa limitam accesul la informatie doar pentru ca unora nu le convin aceste scrieri?

Care scrieri, intre noi fie vorba, au fost declarate eretice acum peste o mie cinci sute de ani, nu vad de ce e cazul sa se sperie crestinii de ele.
de acord. nu inteleg niciodata de ce se isterizeaza lumea mereu cand se mai desopera inca una. e ca si cum ai gasi un fan-fic Dune si ai declara ca o sa zguduie lumea cititorilor de Frank Herbert.

ps: mi se pare un pic ilogic:
Deci Baraba, din secolul I, a scris o carte in secolul V, in armeana, in care povesteste despre un sat din Japonia!?
ceva nu se leaga.
Vechi 26.02.2012, 20:12:19
N.Priceputu
Guest

Implicit

evident, e vorba de o transcriere a unei evanghelii atribuite lui Baraba (sau poate Barnaba, cum spunea cineva), nu de o carte scrisă efectiv cu mâna lui.

Dar acesta nu e decât un subiect de presă și în niciun caz o amenințare la adresa creștinismului sau a Bisericii, întrucât apocrife au existat cu duiumul; ele nu dovedesc nimic. Poate că pe cei dezorientați îi dezorientează și mai mult, și asta pentru că presa caută subiecte pe care să le speculeze, încercând să iște scandaluri fără temei.

Last edited by N.Priceputu; 26.02.2012 at 20:20:21.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 20:18:43
Senior Member

Implicit

Daca este vorba de cartea despre care vorbesc eu si din ce am gasit pe net ar fi vorba despre "evanghelia lui Barnaba " atunci nu este o transcriere ci este un fals creat tarziu sub influenta islamica.
De exemplu :

Vedem ca evanghelia incepe asa :

True Gospel of Jesus, called Christ, a new prophet sent by God to the world: according to the description of Barnabas his apostle.

Adica : Adevarata Evanghelie a lui Iisus numit Hristos , un nou profet trimis de Dumnezeu ....

Apoi in cap 42 citim :

Jesus confessed, and said the truth: 'I am not the Messiah.'

Adica Iisus a marturisit adevarul : " Eu nu sant Mesia. "
Pai si de ce mai era numit Hristos ?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 20:29:16
Senior Member

Implicit

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...#ixzz1nS0uYP9s

Uite un articol din Daily Mail unde se spune despre "evanghelia lui Barnaba" apostolul si partenerul de calatorie al lui Pavel.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 20:32:16
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ei... O fi transcrierea transcrierii.
de parca evangheliile canonice nu ar fi tot copii dupa alte copii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
La ce sa luam aminte mai mult in Postul Mare? antoniap Generalitati 8 29.04.2013 15:06:38
Postul Mare umilinta Pocainta 14 29.02.2012 13:07:11
Inainte de Postul Cracinului nu este harti? raisa2006 Postul 10 18.11.2010 11:26:20
Canonul cel Mare, citit numai in postul Pastelui alcatel001 Intrebari utilizatori 1 08.04.2010 11:33:08
postul mare iriniava Generalitati 0 21.02.2007 20:24:53