![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu o recomand decit ca exemplu negativ de secta hindusa care nu reprezinta ortodoxia yoghina asa cum nici miscarile charismatice nu reprezinta crestinismul si nici papalitatea ca institutie.
cum nici ceea ce preda bivolaru nu reprezinta decit o mixtura din diferitele scoli si secte bune si rele intre care nu sint cuprinse chiar toate. cele rele nici macar in india nu sint asa raspindite ca pe la noi. despre chakre se vb si ij afara sistemelor hinduse , in cele chinezesti , sau japoneze , fiecare cu doctrina si practica ei . asadar exista si guru veritabili - sfinti -care respecta vechile canoane de pe vremea lui Pantajali , dar si guru falsi care de multe ori nu le mai respecta inainte vreme in traditia indiana se obisnuia ca anumiti pustnici care inca nu aveau nivelul sfinteniei ca sa poata deveni guru indeplineau rol de paznici in societate. in cazul in care simteau ca un guru este fals il alungau cu bataia folosind vergi de copaci. si atunci lumea stia si se ferea. insa cum ei nu pot fi chiar peste tot unele zone au ramas neacoperite. iar daca ei sint gonoti multi fug in america. guru care sint veritabili nu se combat intre ei ci ii combat doar pe cei falsi. alt guru fals a fost Osho , altul Maharishi Mahesh, -a nu se comfuda cu Ramana Maharishi care a fost un sfint cu reale daruri de cunostere care si-a profetit cu ani de zile inainte ca va muri de cancer si de ce (vezi cartea "India neagra") si care nu a avut discipoli in sensul clasic dar nici maestru. au mai fost si altii , altii au ramas , altii au devenit , cum ar fi de ex Shri Shri Ravi fata de care aveam o rezerva (intotdeauna prealabila) insa apoi i-am urmarit niste intreviuri pe Youtube ca sa ii percep pacea si lumina ochilor si asa l-am clasificat la categoria celor buni. daca erau ei oile pierdute Iisus ar fi trait in India desi din cite se pare Iisus a fost acolo in calatorie urmind un traseu circular in vremea cit a lipsit din descrierile cartilor evreiesti. iar lumea il asculta -inclusiv calugarii buddisti -percepindu-L ca pe un mare sfint. O singura data au vrut sa Il omoare niste preoti insa a parasit zona mergind mai departe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar dumnealui ne-a spus ca e doar o speculatie care vrea sa subrezeasca credinta noastra dreapta, si sa duca la un fel de ghiveci ecumenic....cum ca pana la urma toate religiile sunt la fel, etc, bla, bla, bla, ...ceva de felul asta, ratacirea ecumenica, nu pot sa-i reproduc cuvintele ca am mai uitat din ele, am spus doar concluzia cu cuvintele mele. De asemenea aceasta teorie am intalnit-o ca argument la utilizatorii de tehnici orientale (bioenergie, yoga, reiki, toate alea, etc) combinata cu falsa lor credinta pe care o afiseaza si de care fac mare caz, pentru a-si atrage adepti si clenti care isi manifesta scepticismul fata de practicile lor. Editat. Last edited by Adriana Cluj; 01.03.2012 at 00:11:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vreau și eu un link către un document serios, nu către ceva scris de Dan (Diaconescu, Brown, Dare) și alții ca ei...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_bioenergie.htm Prima dintre carti nu are ca subiect principal aceste practici, ci convertirea la crestinism a unei femei, persoana publica de altfel, daca putem spune asa, pentru ca a aparut la TV, Maica Ecaterina (Monica Fermo), insa in prima parte a cartii se povesteste despre experientele oculte ale acesteia (yoga, spiritism, din cate imi amintesc). Scrisa sub forma de jurnal, extrem de interesanta partea referitoare la evenimentele din preajma lui '89 (nu doar atat binenteles, partea esentiala, remarcabila, este drumul acestei persoane spre crestinism). Cea de-a doua carte, scrisa chiar de cel care cu ajutorul Parintelui Paisie a scapat dintr-o experienta grea (foarte bine scrisa cartea!!) cuprinde mai multe aspecte pe aceasta tema. De asemenea: http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/crestinismsiyoga.htm http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/j...onvertirii.htm si mai stiam un articol complex despre marturia unui tanar roman care a practicat yoga. Poate gasesc link-ul... Iata cuvintele parintelui Arsenie Papacioc, Dumnezeu sa-l odihneasca: "- Practica yoga este acceptată de Biserică? - Nu vă mai înselati si cu yoga, dragii mei, Biserica o consideră erezie. A venit cineva la mine si a început să vorbească despre yoga si i-am spus: "Dar cine vă opreste să faceti metanii, care este o miscare completă a organismului. S-au văzut crestini deasupra pământului ridicati, cu o fortă împotriva gravitatiei de-ti stă mintea în loc. Îti ajută harul lui Dumnezeu, pe care ei nu contează. Ei îsi dezvoltă muschii... si în numele cărei religii fac ei acestea? Unde vrei să ajungi cu trezirea tuturor fibrelor trupului? Eu, dacă fac metanii, fac în numele unei religii, vreau să ajung la mântuire. Pentru asta mă prosternez: "Doamne, iartă-mă!" Si, între timp, el a început să vorbească si despre Buda, la care eu i-am răspuns că "Budismul este o religie morală, dar nu mântuitoare!" Eu i-am spus limpede cuvintele Mântuitorului: Cine nu adună cu Mine, risipeste! Cine nu se va boteza în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh, nu se va mântui! Hristos a spus "Eu sunt Cel ce sunt". M-a întrebat o altă "doamnă", o profesoară - îmi venea să-i dau si câteva palme, atât de mult m-a supărat! "Numai două vorbe, numai două vorbe!" - să-mi spună. Si zice: "Mântuitorul n-a apărut de la vârsta copilăriei până la propovăduire, a fost în India". "Cum să se ducă în India, doamnă, că era Dumnezeu! Trebuia să învete de la indieni, El, Care a creat pe indieni? Era Dumnezeu, doamnă, ce tot mai întrebi?" Ce să mai înveti de la budisti, când Dumnezeu a zis Eu sunt Cel ce sunt?" Last edited by Adriana Cluj; 01.03.2012 at 09:41:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc, dar eu vroiam link către document care să demonstreze călătoria Mântuitorului în India.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ma indoiesc ca in toata lumea asta ar exista o asemenea dovada....poate multe speculatii... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.ziare.com/social/religie/...-india-1069056 Aduceți-vă aminte de învățătura Sfîntului Apostol Ioan Evanghelistul, mare cuvîntător de Dumnezeu care ne sfătuiește, zicînd: Nu dați crezare oricărui duh, ci ispitiți duhurile dacă sînt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume (I Ioan 4, 1). Iar dacă se întîmplă să auziți asemenea predicatori și prooroci mincinoși, adică sectanți, nu-i ascultați, ci părăsiți-i și alergați la preoții dumneavoastră și la toți cei ce au iscusință în Sfintele Scripturi și care sînt fii adevărați ai Bisericii Ortodoxe și de către aceștia vă lămuriți și vă luminați și vă călăuziți spre Hristos. Cereți sfatul preoților care au învățat și cunosc Sfînta Scriptură, ca să nu cădeți pradă lupilor celor îmbrăcați în piei de oi și mincinoși prooroci, care, după cuvîntul Domnului, pe mulți vor înșela (Matei 24, 11). http://paginiortodoxe2.tripod.com/pr...21rusalii.html DOAMNE AJUTA!
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu exista, in zilele noastre este o poveste vehiculata de adeptii new-age, ca sa arate ca toate religiile sunt bune. Mai mult, spun ca Iisus a invatat de la egipteni, indieni, o si mai mare prostie, in acord cu conceptia ca Iisus ar fi fost doar un mare invatat. Aceasat poveste apare si la Edgar Cayce, care spune ca un spirit i-a povestit asta in transa.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cine era în transă? El sau spiritul?
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cele 10 porunci | Evreulcelales | Iudaismul | 100 | 27.08.2015 11:41:41 |
Cele sapte laude | claudelina | Rugaciuni | 4 | 27.09.2012 17:25:10 |
cele 10 porunci | luminita- | Generalitati | 31 | 23.11.2010 12:03:41 |
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) | cocacoc | Generalitati | 70 | 15.10.2010 12:10:26 |
Cele 7 Biserici.ce reprezinta ele? | tigerAvalo9 | Despre Sfanta Scriptura | 2 | 13.11.2008 22:09:57 |
|