Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2012, 14:20:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar incepi sa intelegi, o singura Biserica, nu o suta. Nu era gruparea Apostolilor, o alta grupare ce-si spuneau "botezatorii", altii ce-si spuneau "ziua de odihna", etc.
Da, o singură Biserică, nu o sută; dar această Biserică a parcurs mai multe etape pe parcursul erei creștine: la început perioada apostolilor, apoi Biserica persecutată a martirilor, apoi Biserica eliberată de prigoană... Nu sunt mai multe biserici, e una singură luptătoare. Luptătoare cu influențele păgâne, luptătoare cu ispita cedării în fața prigoanei, luptătoare cu potopul de învățături false lansate de diavol la început dinafară, apoi dinăuntru, luptătoare pentru reforme, luptătoare pentru reîntoarcerea la puritatea dintru început. Ea niciodată n-a îngenunchiat, a luptat în permanență și avem asigurarea Mântuitorului că va birui deoarece El a biruit mai întâi.

Citat:
In legatura cu vindecarile, cum iti scriam si in celelalat pasaj, tu dai exemple de lucruri care se intampla si in alte religii. Si samanii, paranormalii, pot vindeca boli, inclusiv cancer.
Tocmai de aceea am spus că aceste minuni nu sunt concludente

Citat:
Si in alte popoare oamenii se mai schimba, un japonez iti va zice ca si vecinul lui era alcoolic si s-a schimbat, acum e om bun.
Nu la asemenea schimbări mă refeream. Metanoia nu este o "peticire" a vechiului caracter, o îmbunătățire prin educație ori voință a anumitor trăsături; ci este o transformare radicală prin puterea Duhului Sfânt. Ori, aceasta nu e posibilă decât în creștinism, în adevăratul creștinism - adică a credinței LUI Iisus, nu doar ÎN Iisus:

"Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Iisus." (Apoc. 14,12 - versiunea Sinodală)
Reply With Quote
Vechi 12.03.2012, 15:19:07
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

ca să fiu sincer nu am citit nici măcar vreo postarea de-al vreunui membru...!
așa că vă rog iertați-mă dacă am rămas în urmă cu ceva ...!
însă am luat ca linei de conduită primul post ...!
cu toții aparținem în mod inerent unii cu alții...!
noi ajungem să-i judecăm pe alții in pofida nelegiuiri noastre...! credeți că acelei persoane îi este ușor să-și răsfrângă calea...? nu am timp să stau să delimitez aceste lucruri...!
comportamentul nostru nu trebuie să fie sub nici un formă unul strașnic față de cel de o altă confesiune...! nici măcar să sovăim dacă se cade sau nu...!
trebuie să fim cât mai duioși cu el nici prea aspri dar nici prea reverențioși ...! să încercăm să-l ghidăm către propășirea mântuiri... nu se cade sa fim sfiicioși cu ei...

Last edited by myself00; 12.03.2012 at 16:44:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18