Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 19:59:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Au preferat sa schingiuasca logica acestui fapt doar ca nu cumva sa spuna ca ne reincarnam, ca sa te faca legat de Biserica lor, sa iti spuna ca doar EI iti pot da mantuirea pe care o cauti. Te poti mantui daca nu te duci la biserica? Te poti mantui daca nu-ti da un preot dezlegare? Te poti mantui daca nu esti spovedit de un preot? POTI FI CRESTIN FARA PREOTI? Wow, big surprise, de fapt nu poti fi crestin fara preoti, oricum ai da-o, esti legat de ei. Oare de ce...?
Aici nu îți pot răspunde...nu sunt eu în măsură să stabilesc cine se mântuiește și cine nu...eu sunt un simplu mirean păcătos și nimic mai mult...Oare tu poți stabili?

Dar atâta timp cât mi-au fost date Biserica și preoții și despre care Biblia vorbește...oare sunt în eu măsură să-mi creez eu propiie mele credințe despre ce e bine și rău - să fiu eu mai presus de Biserică...Anticipez ceea ce ai să spui și îți spun dacă nu știai că la baza Bisericii stau jertfele sfinților părinți care au trăit acestă credință și apoi au scris-o - nu este doar o poveste prin care se manipulază oameni - așa cum tu susții. Apropo până nu ajungi să trăiești acestă credință - nu ai cum să o înțelegi. Orotoxia nu este doar o DOGMĂ, ortodoxia înseamnă trăire, dar știu că este mult mai comod să îți creezi propiile tale pricipii de viața....este greu să te smerești în Biserică...însă astea nu sunt decât păcatele care nu ne lasă să le vedem....

Last edited by ovidiu b.; 19.03.2012 at 13:02:55.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:08:41
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Acu dovedesti ca nu-ti cunosti cartea, nu intelegi ce citesti. Conform Bibliei pamantul (si, evident, universul, nu?) are 6000 si ceva de ani.
Inca ceva, despre asa zisele "zile" metaforice.

O parte din http://sfinx777.wordpress.com/2009/0...dox-%E2%80%9D/ ;

""Preotul: Da? Bine! Câți ani au fost de la Adam până la potop?
Sectarul: Cred că au fost 1500 de ani.
Preotul: Prost ai răspuns, doctorandule! De la Adam până la potop au fost 2262 de ani!
Sectarul: Unde scrie?
Preotul: Nu căuta Biblia! Eu am rădăcina Bibliei. Biblia este un măr care a crescut în pomul Tradiției. Dar eu nu cred numai în măr; eu cred în rădăcină și în copac; că rădăcina Bibliei este Sfânta Tradiție. Dar câți ani au fost de la Adam până la Avraam?
Sectarul: Parcă au fost 3700.
Preotul: Greșit ai răspuns. Au fost 3678 ani!
Sectarul: Unde scrie?
Preotul: Ți-arăt eu în Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, în care scrie istoria lumii de la început.
Ia să-mi spui tu mie câți ani au fost de la potop până la zidirea turnului Babel, când Nimrod, fiul lui Hus, a zidit turnul Babel, care a împărățit 52 de ani în Babilon, când li s-au amestecat limbile? Câți ani au fost?
Sectarul: Parcă au fost 300!
Preotul: Prost ai răspuns! Au fost 642 de ani! Și câți ani au fost de la potop până la Avraam?
Sectarul: Cutare, cutare!
Preotul: Au fost 1416 ani și cu 430 de ani, cât a stat poporul evreu în robia Egiptului fac 4108 ani. Unde era Biblia scrisă atunci? Unde era sâmbăta voastră? Cu ce s-a mântuit lumea timp de 4108 de ani înainte de a se scrie Biblia? Că în Biblie nu s-a scris totul. Căci evanghelistul Ioan spune: Sunt încă și alte multe, care, dacă s-ar fi scris una câte una, nici în lumea asta nu încăpeau cărțile. S-a scris numai un rezumat al Sfintei Tradiții, care formează Biblia sau Sfânta Scriptură.
Dar să-mi spui mie câți feciori a avut Adam?
Sectarul: A avut trei: Cain, Abel și Set și alții fără nume.
Preotul: Dar Biblia spune că a născut feciori și fete. Câți au fost de toți?
Sectarul: Or fi fost 30, 40.
Preotul: Eva a trăit 950 de ani, mai mult decât Adam cu 20 de ani, și a născut 50 de perechi de gemeni, băieți și fete, adică 100 de copii. Scrie în Hronograful lui Chedrinos. Și se luau fratele cu sora. Auzi ce spune Biblia: Cain a luat în căsătorie pe sora sa Milada; și a luat Set pe sora sa Teax. Se luau fratele cu sora. Așa s-au înmulțit la început.
Sectarul: Dar se puteau lua neamuri în căsătorie?
Preotul: Da, căci până la Avraam n-a fost interzisă spița de rudenie. Se luau neamuri! N-a ținut Avraam pe nepoata sa? N-a luat Isaac pe nepoata lui Avraam, pe Rebeca? Nu vedeți? Că nu era pusă legea de neamuri. Dar să-mi spui tu mie câți ani avea Set, când s-a răpit la cer și a învățat astronomia și scrisul de la îngeri?
Sectarul: Nu scrie nicăieri.
Preotul: A fost Set de 40 ani, când s-a răpit la ceruri, și a stat în cer 40 de zile și a învățat astronomia și scrisul. Set a trăit 912 ani! Primul om care a scris din lume și care a învățat astronomia și mișcarea astrelor, a fost Set, fiul lui Adam. Zice și Sfântul Vasile: „Astronomia este de origine îngerească”; îngerii l-au învățat pe Set.
Dar să-mi spui mie când s-a născut poporul uriaș și cât a ținut împărăția uriașilor, înainte de potop?
Tăcea predicatorul.
Preotul: Vezi că nu știi? Biblia spune: Când s-au amestecat fiii lui Set cu fiii lui Cain s-a născut poporul uriaș; neam vestit din veac. Atât! Dar nu spune câte sute de ani au stat împărații uriașilor și câte urgii au făcut ei pe pământ.""

Poate ai sa gasesti raspuns la intrebarile tale, mai cauta, parintele Cleopa spune cele de mai sus.

Last edited by Adriana Cluj; 17.03.2012 at 20:10:57.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:12:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu stiu daca merita sa-ti raspund, esti prea indoctrinat. Adica pamantul este in centrul universului? Poate soarele, moshule, ca pamantul oricum se invarte in jurul soarelui, el nici macar centrul sistemului sau solar nu este, daramite al universului...

Doar pt curiozitatea ta, cauta despre Calea Lactee (care este UNA dintre nenumarate alte galaxii). Vei afla ca ca soarele face parte dintr-o galaxie si nici macar nu e in centrul galaxiei, e la vreo 25000 ani lumina de centrul galaxiei.

Chiar, unde scrie in biblie de galaxii? Ce mirare, nu scrie??? Cum asa? Ce deducem de aici? Ca galaxiile nu exista.... MUHAHA.

Biblia este o cate scrisa de oameni. Galaxiile exista, stelele exista, sunt miliarde, doar tu refuzi sa intelegi ca biblia este scrisa de oameni. Faptul ca intelegi asta nu-l neaga pe Dumnezeu, el a creat totul, din pacate pentru imaginea ta despre el nu are nici barba si nici maini. Chiar, nu-mi spune ca crezi asta ad literam (dupa chipul si asemanarea) , crezi ca are maini, ochi, barba, par?
pe bune? Amice nu e bine sa te dai mai rotund decar esti, ceea ce faci tu acum. Ce dovezi ai in afirmatiile tale cu care combati acesta teorie? Dovedeste ca pamantul nu se afla in centrul universului. Nu scrie in Biblie de galaxii. Asa si? E cumva Biblia tratat de astronomie sau de fizica cuantica? Tu care crezi in reincarnare, idee a religiei hinduse, vad ca nu comentezi ca acesta religie care sustine ca pamantul se sprijina pe 4 elefanti, in comparatie cu Biblia care spune totusi ca pamantul este suspendat in vid ( Iov 26: 7). Amice, tu stii sa citesti? Am scris eu ca Dumnezeu Tatal are barba si maini? Duh este Dumnezeu...spune Biblia. Si ca sa merg pe ideea ta...DA Dumnezeu are barba si maini. Hristos are barba si maini si este Dumnezeu. Mai citeste! Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 17.03.2012 at 20:21:42.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:22:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Acu dovedesti ca nu-ti cunosti cartea, nu intelegi ce citesti. Conform Bibliei pamantul (si, evident, universul, nu?) are 6000 si ceva de ani.
Inca ceva, despre asa zisele "zile" metaforice. Nu exista asa ceva. In vechiul testament, in afara Genezei, cuvantul "ziua" este mentionat de 38 de ori si DE FIECARE DATA este in mod explicit legat de dimineata si seara, in mod explicit este vorba de ziua solara, pe care o stim si noi.
Iarasi, povestile astea mai noi cu metafora celor 6 zile ca de fapt stai asa ca sunt altfel de zile au aparut cand a fost evident ca nu mai tine povestea, ca trebuie sa concilieze cumva biblia cu ceea ce este universal stiut si acceptat, si anume ca pamantul e rotund (biblia sustine contrariul, stiai??), ca universul are cat are si tot asa. In mod evident facerea din biblie a devenit anacronica odata cu cunostintele dobandite de catre oameni iar povestile astea cu metaforele sunt aparute in ultimii ani. Pana acum 300 de ani biblia era luata ad literam deoarece, nu-i asa?, era considerata cuvantul lui Dumnezeu, de inspiratie divina si imposibil de schimbat sau modificat intelesurile sale.
iar vorbesti prostii si esti rau intentionat. Biblia sustine ca pamantul e rotund (Isaia 40:21-22). Si tu afirmi ca Biblia sustine contrariul. Dovezi amice, dovezi. Unde scrie in Biblie ceea ce afirmi tu?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:24:12
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

"Chiar, nu-mi spune ca crezi asta ad literam (dupa chipul si asemanarea) , crezi ca are maini, ochi, barba, par?"
[SIZE=2]
Asa stand lucrurile, Dumnezeu creeaza pe om cu mainile Sale proprii [/SIZE]
[SIZE=2]din natura vazuta si nevazuta, dupa chipul si asemanarea Sa . A facut corpul din pamant, iar suflet rational si ganditor ii dadu prin insuflarea Sa proprie . Aceasta numim “chip dumnezeiesc”, caci cuvintele “dupa chipul” indica ratiunea si liberul arbitru, iar cuvintele “dupa asemanare” arata asemanarea cu Dumnezeu in virtute, atat cat este posibil.

Ioan Damaschin - Dogmatica

Faptul ca cineva in sec VIII a explicat asta mai bine decat o poti intelege tu in sec XXI ar trebui sa te puna pe ganduri.
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:48:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ai citit "karma pura" a lui Lazarev?
Am citit eu primele doua carti de Lazarev, o mare prostie dar din cauza lui am inceput sa citesc Biblia. Toate conceptiile tale sunt preluate din new-age, adica ocultisti, vrajitori.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:57:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci daca cineva te face fanatic te simti jignit insa sa spui tu cuiva ca vorbeste prostii e acceptabil :) Iar in "apararea" ta spui ca asa ar fi procedat si musulmanii. Tare.

Mai, mai, cum e cu credinta asta si iubitul aproapelui pentru unii dintre voi :)

Ca sa intelegi ce prostii spui (pot folosi cuvantul din moment ce tie ti se pare uzabil) cum ar fi ca eu sa te scuip iar in apararea mea sa spun "pai la fel ti-ar fi facut si tiganii". Sunt scuzabil daca mai exista unii cel putin la fel de prost crescuti?
La fel ca in mesajul precedent (cu propozitiile) nu-ti inteleg logica. Nu ma supar ca m-a facut fanatic (desi nu-i scrisesem nimic de rau pana atunci), dar nu poti spune ca asta e un cuvant de apreciere. In schimb am spus ca a scris o prostie, nu ca vorbeste prostii. De exemplu tu scrii de reincarnare si contesti si altele din Biblie, dar nu ai intrat pe forumul ortodox sa intrebi ce credem ca am fost in vietile anterioare, doar stii ca ortodocsii nu prea cred in reincarnare. A intreba care e cea mai buna religie pe forumul ortodox e cam acelasi lucru cu a intreba ce am fost in vietile trecute. Intelegi acum?
Mai departe explicatia ta cu musulmanii nu am inteles-o deloc, logica ei imi scapa. Eu voiam sa spun ca nu intri pe un forum ortodox sa intrebi care e cea mai buna religie, cum nu intri nici pe un forum musulman sau adventist sa intrebi acelasi lucru. Nu stiu ce ai inteles tu si nici nu stau sa analizez.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 21:03:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
eu am vorbit de o zi a creatiei. Uite ca ziua a 7-a nu s-a incheiat. Nu gasim in Biblie, la ziua a 7-a formula: "Și a fost seară și a fost dimineața..." ca la celelalte zile ale creatiei. Daca ziua a 7-a poate dura atat de mult (si inca nu s-a incheiat ) atunci de ce la celelalte zile ale creatiei le atribuim 24 de ore? De unde stim ca o zi a creatiei a avut 24 de ore? Nu sunt dovezi clare. Biblia nu ne spune cat a durat o zi a creatiei. Eu am spus ca e posibil sa fi durat 24 de ore, dar e posibil sa fi durat si 1000000 de ani. NU STIM SIGUR! Doamne ajuta!
Aici stim sigur, pentru ca spune "a fost seara si dimineata". Nu e vorba de seara si dimineata de peste 10 000 de ani. Interpretarea cu zilele ani si secole nu este ortodoxa, e o inventie a avolutionismului teist, imbratisat de unii din afara ortodoxiei. Toti sfintii ne spun ca ziua are 24 de ore, chiar in mod explicit (de exemplu sf. Vasile cel Mare).
Am mai discutat mult despre asta pe forum, pentru ca era un ortodox care sustinea evolutionismul teist (combinatie intre Geneza si evolutionism). Ar aparea doua contradictii: Domnul a facut in acele zile totul intr-o clipa, pentru ca e Atotputernic. Si doi, a facut totul perfect, nu mai aveau nevoie sa evolueze.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 21:11:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum).
Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta.
Aceeasi confuzie pe care o au cei ce nu au prea multe cunostinte despre religie, auzite si neverificate de pe site-uri atee sau new-age. Tu scrii despre Biserica Catolica, noi de 1000 de ani nu mai avem nicio treaba cu catolicii, noi suntem Biserica Ortodoxa, nu am avut treaba nici cu Galilei, nici cu inchizitia.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 21:14:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am intrebat asa: De ce un suflet nevinovat trebuie sa patimeasca pentru pacatele parintelui sau, unde este bunatatea lui Dumnezeu? Ce vina am eu ca tatal sau mama mea au fost niste mari pacatosi? Unde este liberul arbitru de care pomenesti? Pot eu face ceva sa repar pacatele parintilor mei si sa nu ma nasc orb? NU POT. Asadar, UNDE ESTE LIBERUL ARBITRU?
Dar nimeni nu mosteneste un pacat, e vinovat doar cel ce il face. Daca tatal e alcoolic, copilul nu trebuie sa devina si el alcoolic. Fiecare raspunde doar de faptele lui. Se mostenesc doar urmarile pacatelor, de exemplu daca o mama e drogata copilul va avea probleme la nastere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46