![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar atâta timp cât mi-au fost date Biserica și preoții și despre care Biblia vorbește...oare sunt în eu măsură să-mi creez eu propiie mele credințe despre ce e bine și rău - să fiu eu mai presus de Biserică...Anticipez ceea ce ai să spui și îți spun dacă nu știai că la baza Bisericii stau jertfele sfinților părinți care au trăit acestă credință și apoi au scris-o - nu este doar o poveste prin care se manipulază oameni - așa cum tu susții. Apropo până nu ajungi să trăiești acestă credință - nu ai cum să o înțelegi. Orotoxia nu este doar o DOGMĂ, ortodoxia înseamnă trăire, dar știu că este mult mai comod să îți creezi propiile tale pricipii de viața....este greu să te smerești în Biserică...însă astea nu sunt decât păcatele care nu ne lasă să le vedem.... Last edited by ovidiu b.; 19.03.2012 at 13:02:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O parte din http://sfinx777.wordpress.com/2009/0...dox-%E2%80%9D/ ; ""Preotul: Da? Bine! Câți ani au fost de la Adam până la potop? Sectarul: Cred că au fost 1500 de ani. Preotul: Prost ai răspuns, doctorandule! De la Adam până la potop au fost 2262 de ani! Sectarul: Unde scrie? Preotul: Nu căuta Biblia! Eu am rădăcina Bibliei. Biblia este un măr care a crescut în pomul Tradiției. Dar eu nu cred numai în măr; eu cred în rădăcină și în copac; că rădăcina Bibliei este Sfânta Tradiție. Dar câți ani au fost de la Adam până la Avraam? Sectarul: Parcă au fost 3700. Preotul: Greșit ai răspuns. Au fost 3678 ani! Sectarul: Unde scrie? Preotul: Ți-arăt eu în Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, în care scrie istoria lumii de la început. Ia să-mi spui tu mie câți ani au fost de la potop până la zidirea turnului Babel, când Nimrod, fiul lui Hus, a zidit turnul Babel, care a împărățit 52 de ani în Babilon, când li s-au amestecat limbile? Câți ani au fost? Sectarul: Parcă au fost 300! Preotul: Prost ai răspuns! Au fost 642 de ani! Și câți ani au fost de la potop până la Avraam? Sectarul: Cutare, cutare! Preotul: Au fost 1416 ani și cu 430 de ani, cât a stat poporul evreu în robia Egiptului fac 4108 ani. Unde era Biblia scrisă atunci? Unde era sâmbăta voastră? Cu ce s-a mântuit lumea timp de 4108 de ani înainte de a se scrie Biblia? Că în Biblie nu s-a scris totul. Căci evanghelistul Ioan spune: Sunt încă și alte multe, care, dacă s-ar fi scris una câte una, nici în lumea asta nu încăpeau cărțile. S-a scris numai un rezumat al Sfintei Tradiții, care formează Biblia sau Sfânta Scriptură. Dar să-mi spui mie câți feciori a avut Adam? Sectarul: A avut trei: Cain, Abel și Set și alții fără nume. Preotul: Dar Biblia spune că a născut feciori și fete. Câți au fost de toți? Sectarul: Or fi fost 30, 40. Preotul: Eva a trăit 950 de ani, mai mult decât Adam cu 20 de ani, și a născut 50 de perechi de gemeni, băieți și fete, adică 100 de copii. Scrie în Hronograful lui Chedrinos. Și se luau fratele cu sora. Auzi ce spune Biblia: Cain a luat în căsătorie pe sora sa Milada; și a luat Set pe sora sa Teax. Se luau fratele cu sora. Așa s-au înmulțit la început. Sectarul: Dar se puteau lua neamuri în căsătorie? Preotul: Da, căci până la Avraam n-a fost interzisă spița de rudenie. Se luau neamuri! N-a ținut Avraam pe nepoata sa? N-a luat Isaac pe nepoata lui Avraam, pe Rebeca? Nu vedeți? Că nu era pusă legea de neamuri. Dar să-mi spui tu mie câți ani avea Set, când s-a răpit la cer și a învățat astronomia și scrisul de la îngeri? Sectarul: Nu scrie nicăieri. Preotul: A fost Set de 40 ani, când s-a răpit la ceruri, și a stat în cer 40 de zile și a învățat astronomia și scrisul. Set a trăit 912 ani! Primul om care a scris din lume și care a învățat astronomia și mișcarea astrelor, a fost Set, fiul lui Adam. Zice și Sfântul Vasile: „Astronomia este de origine îngerească”; îngerii l-au învățat pe Set. Dar să-mi spui mie când s-a născut poporul uriaș și cât a ținut împărăția uriașilor, înainte de potop? Tăcea predicatorul. Preotul: Vezi că nu știi? Biblia spune: Când s-au amestecat fiii lui Set cu fiii lui Cain s-a născut poporul uriaș; neam vestit din veac. Atât! Dar nu spune câte sute de ani au stat împărații uriașilor și câte urgii au făcut ei pe pământ."" Poate ai sa gasesti raspuns la intrebarile tale, mai cauta, parintele Cleopa spune cele de mai sus. Last edited by Adriana Cluj; 17.03.2012 at 20:10:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 17.03.2012 at 20:21:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Chiar, nu-mi spune ca crezi asta ad literam (dupa chipul si asemanarea) , crezi ca are maini, ochi, barba, par?"
[SIZE=2] Asa stand lucrurile, Dumnezeu creeaza pe om cu mainile Sale proprii [/SIZE][SIZE=2]din natura vazuta si nevazuta, dupa chipul si asemanarea Sa . A facut corpul din pamant, iar suflet rational si ganditor ii dadu prin insuflarea Sa proprie . Aceasta numim “chip dumnezeiesc”, caci cuvintele “dupa chipul” indica ratiunea si liberul arbitru, iar cuvintele “dupa asemanare” arata asemanarea cu Dumnezeu in virtute, atat cat este posibil. Ioan Damaschin - Dogmatica Faptul ca cineva in sec VIII a explicat asta mai bine decat o poti intelege tu in sec XXI ar trebui sa te puna pe ganduri. [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit eu primele doua carti de Lazarev, o mare prostie dar din cauza lui am inceput sa citesc Biblia. Toate conceptiile tale sunt preluate din new-age, adica ocultisti, vrajitori.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai departe explicatia ta cu musulmanii nu am inteles-o deloc, logica ei imi scapa. Eu voiam sa spun ca nu intri pe un forum ortodox sa intrebi care e cea mai buna religie, cum nu intri nici pe un forum musulman sau adventist sa intrebi acelasi lucru. Nu stiu ce ai inteles tu si nici nu stau sa analizez. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai discutat mult despre asta pe forum, pentru ca era un ortodox care sustinea evolutionismul teist (combinatie intre Geneza si evolutionism). Ar aparea doua contradictii: Domnul a facut in acele zile totul intr-o clipa, pentru ca e Atotputernic. Si doi, a facut totul perfect, nu mai aveau nevoie sa evolueze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|