![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Daca teoria reincarnarii este adevarata ma voi reincarna intr-un alt trup si tot asa pana cand ma voi mantui. DAR, atentie, daca in viata x am fost un mare pacatos in viata x+1 viata imi va fi mai grea, voi avea mai multa suferinta. E posibil ca in viata x+k nici sa nu ma mai reincarnez ca om, in functie de fapte. 2. Daca cel care crede in reincarnare a fost bun, a iubit pe Dumnezeu, nu a facut fapte rele etc si i-a fost inima la Dumnezeu va primi aceeasi mantuire. Aici aduci in discutie eterna poveste: care confesiune/religie e cea corecta? De ce ar ajunge in rai doar membrii unei anumite confesiuni? Tin sa-ti aduc aminte ca toate riturile crestine + evreii + musulmanii se considera indreptatiti la viata vesnica si-i privesc cu mare mila pe ceilalti considerand ca doar ei si numai ei o vor primi. Nu ti se pare constructia asta mai mult o constructie umana, facuta de Biserici (CLER) pt a te tine strans legat de ei? Mie asa mi se pare, de la o posta... Dupa cum spuneam, nu cred ca Dumnezeu te vrea de un anumit rit ci te vrea bun, asa cum este si el. |
|
|||
|
|||
![]()
De plata păcatului strămoșesc și al părinților îți tot scriu....Oare cum să-ți desenez?...
Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 22:17:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Teoria asta cu pacatul stramosesc este o DOGMA. De unde stii asta cu pacatul stramosesc? Pt ca asa ti s-a spus si asta crezi acum. Nici macar nu poti sa te opresti pt o clipa si sa gandesti cu mintea ta, nu cu a celor care au scris cartile de le-ai citit. Teoretic exista LIBERUL ARBITRU pe care Dumnezeu ni-l da. Tu insa refuzi sa vezi ca teoria pacatului stramosesc INCALCA principiul liberului arbitru. Refuzi pt ca ti-e frica sa nu faci cine stie ce pacat gandind altfel decat ai invatat la Biserica. Toata povestea asa a pacatului stramosesc este o INVENTIE pt ca au mai fost oameni, ca si mine, care au pus intrebarea asta: parinte, dar de ce se nasc anumiti copii bolnavi? de ce unii oameni sunt saraci si bolnavi iar altii bogati si sanatosi? Cum teoria cu "avem o singura viata" impreuna cu "toti suntem fiii lui Dumnezeu si El ne iubeste pe toti" nu puteau explica asta, pentru ca daca ne iubeste la fel pe toti si avem o singura viata cum se face ca unii sunt mai dezavantajati decat altii din nastere, au trebuit sa vina cu ceva care sa explice. Si uite-asa au venit cu principiul asta al pacatului stramosesc, chiar daca ea incalca "toti sunte fiii lui Dumnezeu si El ne iubeste pe toti". Au preferat sa schingiuasca logica acestui fapt doar ca nu cumva sa spuna ca ne reincarnam, ca sa te faca legat de Biserica lor, sa iti spuna ca doar EI iti pot da mantuirea pe care o cauti. Te poti mantui daca nu te duci la biserica? Te poti mantui daca nu-ti da un preot dezlegare? Te poti mantui daca nu esti spovedit de un preot? POTI FI CRESTIN FARA PREOTI? Wow, big surprise, de fapt nu poti fi crestin fara preoti, oricum ai da-o, esti legat de ei. Oare de ce...? Din pacate, teoria reincarnarii explica extrem de simplu si nu incalca principiul "toti suntem fiii lui Dumnezeu si El ne iubeste pe toti" insa asta afecteaza destul de puternic nevoia de preot. Sa stii ca nu esti dependent de cler? Sa stii ca tot ce conteaza in fata lui Dumnezeu sunt faptele TALE si nu relatia ta cu clerul? Hmmmm, periculos pentru cler, foarte, ar risca sa ramana fara o multime de bani, fara o multime de oameni care platesc in speranta oarba ca vor ajunge la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am vrut să-ți scot în evidență riscul căruia te poți expune crezând că mai și alte vieți , deci alte șanse ale mânturii. Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 19:37:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar pt curiozitatea ta, cauta despre Calea Lactee (care este UNA dintre nenumarate alte galaxii). Vei afla ca ca soarele face parte dintr-o galaxie si nici macar nu e in centrul galaxiei, e la vreo 25000 ani lumina de centrul galaxiei. Chiar, unde scrie in biblie de galaxii? Ce mirare, nu scrie??? Cum asa? Ce deducem de aici? Ca galaxiile nu exista.... MUHAHA. Biblia este o cate scrisa de oameni. Galaxiile exista, stelele exista, sunt miliarde, doar tu refuzi sa intelegi ca biblia este scrisa de oameni. Faptul ca intelegi asta nu-l neaga pe Dumnezeu, el a creat totul, din pacate pentru imaginea ta despre el nu are nici barba si nici maini. Chiar, nu-mi spune ca crezi asta ad literam (dupa chipul si asemanarea) , crezi ca are maini, ochi, barba, par? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca ceva, despre asa zisele "zile" metaforice. Nu exista asa ceva. In vechiul testament, in afara Genezei, cuvantul "ziua" este mentionat de 38 de ori si DE FIECARE DATA este in mod explicit legat de dimineata si seara, in mod explicit este vorba de ziua solara, pe care o stim si noi. Iarasi, povestile astea mai noi cu metafora celor 6 zile ca de fapt stai asa ca sunt altfel de zile au aparut cand a fost evident ca nu mai tine povestea, ca trebuie sa concilieze cumva biblia cu ceea ce este universal stiut si acceptat, si anume ca pamantul e rotund (biblia sustine contrariul, stiai??), ca universul are cat are si tot asa. In mod evident facerea din biblie a devenit anacronica odata cu cunostintele dobandite de catre oameni iar povestile astea cu metaforele sunt aparute in ultimii ani. Pana acum 300 de ani biblia era luata ad literam deoarece, nu-i asa?, era considerata cuvantul lui Dumnezeu, de inspiratie divina si imposibil de schimbat sau modificat intelesurile sale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mântuirea noastră nu e numai un dar de la Dumnezeu, ci și o faptă a libertății noastre. Citat:
De unde știi tu ce e cel mai potrivit pentru un om...ai stat să te gândești că au fost oameni cărora li s-a oferit șansa de nu mai fi orbi, însă aceștia au refuzat. Oare de ce? ![]() Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 22:27:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am spus doar ca daca Dumnezeu ar face sa-ti apara maine in fata blocului un copac de 30 de metri asta nu inseamna ca ai dormit 100 de ani pana a crescut copacul.Daca intelegi asta bine.Faptul ca vezi stelele aflate la 16.5 miliarde de ani nu inseamna neaparat ca Dumnezeu le-a creat acum 16.5 miliarde de ani ci poate insemna ca le-a creat ca sa cascam noi gura la ele si sa descoperim ce Creator mare avem.La fel si pamantul, putea fi pregatit pentru viata.De aceea nu e neaparat ca pamantul sa fie creat cu 4.5 miliarde de ani in urma cum ne spun datarile meteoritilor.Nu e neaparat ca pamantul sa se ciocneasca de o alta planeta ca sa apara luna.Astea sant tentative de a explica creatia fara a apela la ajutor "de sus ".Nimeni nu a vazut vreodata o planeta formandu-se, avem diferite modele mai mult sau mai putin materialiste. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|