Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 20:39:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
N-am uitat. Dar poate ai uitat tu că acesta nu e un argument. Ucenicii frângeau pâine în fiecare zi, nu doar duminica (Fapte 2,46). Ori vrei să zici că e un argument pentru slujba de la miezul nopții? Din câte știu eu, liturghia duminicală nu se ține la miezul nopții...
Aici voiam sa ajung, adventistii cand frang painea? Eu stiu ca sambata, nu si in alte zile si in niciun caz duminica. Daca e asa in Biblie aici nu mai respectati? Dar in Fapte 2,46 nici nu scrie ca frangeau painea in fiecare zi, doar daca spunem si aici ca au schimbat unii virgula si numai adventistii au gasit-o. Din textele de dupa stim ca frangeau painea si tineau slujba duminica, nu in fiecare zi. Pentru ca probabil se mai ocupau si cu munca, nu tineau sapte zile de odihna.
In pasaj nu scrie nici ca s-a tinut la miezul noptii, ci ca predica s-a prelungit pana la miezul noptii.
Citat:
Cuvântul "ziua Domnului" e de fapt... două cuvinte, iar interpolarea ortodoxă "duminică" cam miroase a smoală și pucioasă la cazan..
Probabil nu stii care e originea cuvantului Duminica, cuvântul provine din latinul Dies Dominus, adică Ziua Domnului.
Citat:
Dacă te pun să cauți în Biblie "Rusaliile la evrei"
A fost o confuzie, am vrut sa raspund profetului si am gasit un articol pe wikipedia in care nu se preciza provenienta cuvantului. Desi imi aminteam ca era o sarbatoare latina. Asadar Rusaliile a fost o sarbatoare romana, s-a pastrat doar denumirea. Noi serbam coborarea Duhului Sfant si intemeiarea Bisericii la Cincizecime.
Citat:
Interesant și amuzant totodată că în cazul Cincizecimii nu mai folosiți argumentul justificativ "sărbătoare evreiască care amintește că au fost robi în Egipt" folosit în dreptul sabatului.
Asta era si ideea, ca noi nu serbam o sarbatoare iudaica, ci coborarea Duhului Sfant, intamplarea a facut ca aceasta sa aiba loc in timpul sarbatorii evreiesti. In schimb voi serbati Sabatul dupa modelul evreiesc.
Citat:
Măi să fie! În NT scrie "ziua Domnului" de vreo 10 ori, niciodată cu referire la prima zi a săptămânii!
Doar că în Apoc.1,10 nu e vorba de ziua de odihnă, ci de ziua revenirii Domnului (citește în context).
Asta e o noua gaselnita adventista, in felul asta se poate schimba orice pasaj din Biblie dupa orice invatatura existenta in lume. Sf. Ioan spune ca era in Patmos si in ziua Domnului a avut o viziune, adica spune ca in ziua aceea a venit Duhul si a avut acea viziune. In traducerea protestanta "În ziua Domnului eram în Duhul." nu ar avea nicio logica daca e vorba de ziua de pe urma.
Dar eplicatia asta e de la tine, pentru ca cea oficiala adventista spune ca e vorba de ziua sabatului, nu de ziua de pe urma. http://www.adventist.ro/index/convin...7-sabatul.html Macar urmeaza explicatiile adventiste, ca sa nu analizam si interpretarile personale.
Iar ca scrie ziua Domnului in loc de Sabat in Noul Testament as dori sa vad si eu un citat (scrie doar de ziua din urma cand spune "ziua Domnului").
Citat:
"Minciuna" inventată de adventiști fiind care? Că în Scriptură nu scrie nimic de poruncirea ținerii duminicii? Demonstrează cu Scriptura că e o minciună! Ai acum ocazia! Pe cât punem pariu că n-o vei face?
In concluzie cel putin in doua exemple date de mine scrie de ziua Domnului, duminica, prima zi a saptamanii. In schimb tinerea sabatului de apostoli si crestini e doar in imaginatia adventista, nu exista nici cea mai mica referire in Noul Testament. Afara de explicatii puerile, ca predicau in templu de sabat, logic ca in prima zi, ziua Domnului nu mai aveau cui sa predice decat femeii de serviciu care facea curat la templu.
Citat:
Mulțumesc frumos, noi suntem cu "Sola Scriptura", nu cu Sola Tradiția.
Nici nu e vorba de o treditie orala, e scris negru pe alb in acele documente ca tineau duminica. Pentru ca tu ai spus ca abia Sf. Constantin a impus duminica, atunci nu era vorba de istorie? Sf. Constantin a dat o lege pentru tara, cand a dat decretul cu ziua de odihna duminica. Pentru imperiu, nu pentru Biserica, dar luat dupa ce sarbatoreau crestinii atunci. Asadar Sf. Constantin a luat sarbatoarea crestina si a dat-o in imperiu, nu decretul a impus sarbatoarea crestina.
Vechi 22.03.2012, 20:57:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Invataturile din Catehismul Ortodox sunt pentru tine. Te mai indoiesti de faptul ca "duminica este ziua intaia de la creatiune"? Nu te inteleg. Nu esti ortodox.

Sunt si argumente "sola Scriptura". Vezi ce scrie la Geneza 2:2,3 (despre ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, si in care Dumnezeu S-a odihnit). Apoi, ca sa afli care este aceasta zi a saptea, vezi Iesirea 20:8-11 (unde este repetata ideea sfintirii, binecuvantarii si odihnei in ziua a saptea- din cartea Facerii). Ca sa intelegi care este aceasta zi a saptea, unele traduceri ortodoxe spun:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale. Iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezeului tau...... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau cerul pamantul si marea si toate cate sunt in eale, si odihni in ziua a saptea ..." (Iesirea 20:8-11, Biblia de la Bucuresti, 1688).

Acum, sa nu-mi spui ca acea zi a saptea, in care Insusi Dumnezeu S-a odihnit la creatie, nu este sambata.

Si, ca ultim argument: tine tu ziua a saptea din calendarul ortodox actual si din Biblia ortodoxa. Nu este nevoie sa te contrezi cu mine. Dar, am impresia ca tu ai ceva impotriva zilei a saptea (si, implicit, impotriva Poruncii lui Dumnezeu).

Chivotul facut de Moise este o copie a adevaratului chivot din cer. Dar, sa nu-ti imaginezi ca poruncile din chivotul ceresc vor suna altfel decat cele pe care le cunosti deja. Sa nu crezi ca, in cer, Porunca a patra va spune sa pazesti ziua intaia, in loc de ziua a saptea.
nu fi smecher. In Biblia ortodoxa pe care o am eu (editata de fostul patriarh Teoctist) si cea tiparita de patriarhul Daniel la Iesire 20:8 scrie: "Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești". La fel scrie si in Biblia Cornilescu, Biblia King James, Sfintele Scripturi-Traducerea Lumii Noi, Biblia editata de martorii lui Iehova. Asa ca nu venii cu chestii ieftine pentru ca nu tine. Iar daca in catehismul ortodox scrie ca duminica e prima zi a creatiei atunci autorul acestei carti se inseala neavand dovezi scripturistice
Nu ai de unde sa stii ca chivotul lui Moise e o copie al chivotului vazut de Ioan in viziune. Adica poruncile din chivotul ceresc sunt la fel ca cele din chivotul lui Moise?Ideea asta ma face sa rad. Sincer. Adica Dumnezeu le-a dat porunca ingerilor: Sa nu furi...Sa nu fi desfranat...Să nu dorești casa aproapelui tău; să nu dorești femeia aproapelui tău, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui și nici unul din dobitoacele lui și nimic din câte are aproapele tău... Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ... Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, etc? Asta vrei tu sa zici? Amice ma faci rad!
Vechi 22.03.2012, 21:06:06
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil nu stii care e originea cuvantului Duminica, cuvântul provine din latinul Dies Dominus, adică Ziua Domnului.
Numai ca aceasta denumire latina a fost data primei zile a saptamanii abia la sfarsitul secolului IV (sinodul de la Aquilea).

Citat:
In concluzie cel putin in doua exemple date de mine scrie de ziua Domnului, duminica, prima zi a saptamanii.
Cele 2 exemple ale tale erau in greaca veche, care nu duc la denumirea de duminica.

Citat:
Sf. Constantin a dat o lege pentru tara, cand a dat decretul cu ziua de odihna duminica.
Constanrtin cel Mare a dat o lege pentru pazirea zilei soarelui ("dies solis"), cum era numita ziua intaia a saptamanii:.
Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:

"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."

Practic, asta sarbatoresti tu si astazi: ziua soarelui ("dies solis") dar cu denumirea schimbata, mai tarziu, in "dies domini" (duminica).
Vechi 22.03.2012, 21:08:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca sa intelegi care este aceasta zi a saptea, unele traduceri ortodoxe spun:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale. Iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezeului tau...... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau cerul pamantul si marea si toate cate sunt in eale, si odihni in ziua a saptea ..." (Iesirea 20:8-11, Biblia de la Bucuresti, 1688).
Exact despre interpretarea asta neadevarata am vorbit si data trecuta, tu nu erai atunci. Probabil de aceea a si fost scrisa mai exact in Bibliile recente pentru ca adventistii se foloseau de aceste citate ca sa pacaleasca pe credinciosi.
De fapt acolo scrie "ziua odihnei", sambata e un cuvant romanesc, un om neinstruit nu stie ca e vorba de sabat, odihna. Iar "sambata Domnului Dumnezeului tau" este de fapt "odihna Domnului Dumnezeului tau".
Iar acum spune daca ortodocsii nu respecta intcmai acelcitat, sau ce incalca de acolo. Zice sase zile sa lucram, iar a saptea e ziua de odihna, ziua inchinata Domnului. Exact asta fac si ortodocsii, sase zile lucreaza (nu toti), iar in ziua a saptea, care acum e Duminica se odihnesc si se gandesc la Domnul.
Citat:
Invataturile din Catehismul Ortodox sunt pentru tine. Te mai indoiesti de faptul ca "duminica este ziua intaia de la creatiune"? Nu te inteleg. Nu esti ortodox.
Si cu ce schimba asta ceva? Spune sase zile sa lucrezi si a saptea sa fie odihna, ziua inchinata cercetarii Domnului. Numara si tu zilele saptamanii la ortodocsi, sa vezi ca sunt tot sapte, indiferent cu ce zi incepi.
In al doilea rand e vorba de o exprimare la figurat, doar adventistii cred ca pana la Moise s-a tinut ziua de odihna de la facere si ca zilele au picat exact in acele date.
Asadar adevntistii din SUA v-au pacalit pe voi si v-ati convertit, acum ati invatat aceeasi lectie fara analiza rationala proprie si o repetati si altora care au mai putine informatii ca poate se pacalesc si ei.
Vechi 22.03.2012, 21:12:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La fel, dacă negăm de zece ori, tot nu schimbăm adevărul istoric al păzirii sâmbetei de către primii creștini. Și nu doar primii, creștini sabatarieni au mai existat chiar și după decretul duminical al lui Constantin.
Primii crestini tineau sambata? Vrajeala ieftina! Pe ce te bazezi cand faci o astfel de afirmatie. Si sincer m-am plictisit sa tot aud ca Constantin a fost cel care a introdus cu forta serbarea duminicii in locul sambetei iar crestinii din acel moment, de frica, au inceput sa tina duminica. O mare minciuna. Uite aici amice cateva surse inainte de Constantin despre duminica:
- Primele mențiuni nebiblice foarte clare despre ținerea duminicii le avem deja spre sfârșitul sec. I, în Didahia, cap. 14. Acest izvor este recunoscut ca unul din sec. I și este studiat de foarte mulți critici eterodocși din lume, recunoscându-i-se autenticitatea.
- O altă mărturie despre ținerea duminicii (κυριακη ημερα), spre sfârșitul sec. I - încep. sec. II, o avem de la Ignatie al Antiohiei, ucenicul lui Ioan Evnaghelistul. Vezi Epistola către Magnezieni 9:1;
- La începutul sec. II, Pliniu cel Tânăr scrie împăratului Traian (Epistola X 96,7) despre faptul că creștinii își făceau Liturghia solemnă în "ziua soarelui / dies solis". Această expresie va fi împrumutată de acum înainte și de scriitorii creștini, cu explicații simbolico-teologice (așa cum vom vedea mai jos).
- Următoarea mărturie clară o avem la Iustin Martirul și Filosoful (sec. II). Acesta este primul scriitor creștin, care vorbește de "dies solis" ca zi de sărbătoare a creștinilor (Apologia I către împăratul păgân Marcu Aureliu). Scriitorii creștini începând cu sec. II arată foarte clar, că "Soarele" este Hristos (cf. Maleahi 4:2). Despre această legătură "soare - Hristos, Soarele dreptății" vor scrie mai amânunțit la începutul sec. III Meliton de Sardes (Despre botez, 4) și Origen (Tâlcuiri la Levitic, 9.10).
- La încep sec. II, Epistola lui Barnaba (care o vreme a fost chiar inclusă în canonul biblic - !) vorbește despre duminică care despre "ziua a opta", făcându-se trimitere la profeția lui Iezechil (43:27). Este o mărturie foarte importantă, mai ales dacă citim textul de la Iezechil: "Iar după sfârșitul acestor zile, în ziua a opta și mai departe, preoții vor înălța, pe jertfelnic, arderile de tot ale voastre și jertfele de împăcare și Eu Mă voi milostivi spre voi", zice Domnul Dumnezeu." Într-un fel, Barnaba arată că de acum înainte "ziua a opta" - duminica, va fi ziua de aducere a jertfelor lui Dumnezeu. Așa cum am văzut în mărturiile de mai sus, chiar așa se întâmpla...
- Pentru prima dată în istorie, despre duminică ca zi în care nu trebuie să se lucreze vorbește scriitorul creștin Tertulian (moare aprox. 230), vezi "De oratione", 23.

Last edited by stefan florin; 22.03.2012 at 21:18:19.
Vechi 22.03.2012, 21:28:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai ca aceasta denumire latina a fost data primei zile a saptamanii abia la sfarsitul secolului IV (sinodul de la Aquilea).

Cele 2 exemple ale tale erau in greaca veche, care nu duc la denumirea de duminica.
Constanrtin cel Mare a dat o lege pentru pazirea zilei soarelui ("dies solis"), cum era numita ziua intaia a saptamanii:.
Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."
Practic, asta sarbatoresti tu si astazi: ziua soarelui ("dies solis") dar cu denumirea schimbata, mai tarziu, in "dies domini" (duminica).
Le incurci complet, practic ai luat exact ce au spus liderii adventisti fara sa cercetezi nici macar cateva minute ca sa vezi daca e bine sa crezi orbeste ce spun altii.
Denumirea "Ziua Domnului" am aratat ca apare in Apocalipsa 1, 10. Apoi am dat citate ca pana la sf. Constantin crestinii tineau ziua intai a saptamanii dupa calendarul evreiesc.
Ceea ce scrii tu e legat de calendarul roman, diferti de cel evreiesc. Acestia aveau alte denimiri ale zilelor, pe care le-am preluat si noi in aprte, si le-au preluat si adventistii. Si la voi este lunea, ziua lunii, etc.
Sfantul Constantin da un decret pentru imperiu in care decreteaza o zi de odihna, in ziua denumita de romani ziua soarelui. Probabil pana atunci romanii nu aveau ziua de odihna, sf. Constantin a luat asta de la crestini.
Si normal ca nu se numea "ziua Domnului" la romani, daca ei erau pagani si aveau denumirea de ziua soarelui, abia dupa oficializarea crestinismului au dat si denumirea crestina zilei romane. In tarile din vest, inclusiv in patria adventismului (SUA) se pastreaza denumirea romana, de ziua soarelui. E interesant ca explici asta, probabil explicatia este pentru cei din SUa, adaptata gresit pentru Romania.
Vechi 22.03.2012, 21:29:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu fi smecher.
Daca vin cu argumente ortodoxe, se cheama ca sunt smecher?

Citat:
In Biblia ortodoxa pe care o am eu (editata de fostul patriarh Teoctist)
Iar cea din care am citat, este o Biblie ortodoxa, retiparita cu binecuvantarea aceluias fost patriarh Teoctist.

Iti mai dau o Biblie ortodoxa (cea de la 1914) in care se spune la fel :"Adu-ti aminte de ziua sambetei ... iar ziua a saptea este sambata Domnului Dumnezeului tau .."

Ai ceva impotriva acestor traduceri ortodoxe? Daca sunt incorecte, argumenteaza.

Citat:
Iar daca in catehismul ortodox scrie ca duminica e prima zi a creatiei atunci autorul acestei carti se inseala neavand dovezi scripturistice
Bun. Pentru tine Catehismul Ortodox nu este credibil. Am zis bine, ortodoxule?

Citat:
Nu ai de unde sa stii ca chivotul lui Moise e o copie al chivotului vazut de Ioan in viziune.
Toate erau dupa chipul a ceea ce este in cer.

Citat:
Adica poruncile din chivotul ceresc sunt la fel ca cele din chivotul lui Moise?Ideea asta ma face sa rad. Sincer. Adica Dumnezeu le-a dat porunca ingerilor:
Ai grija sa nu plangi amarnic. Cele 10 Porunci nu sunt pentru ingeri, ci sunt pentru tine. Poti fi pus in fata lor, in ziua judecatii (de asta chivotul este in cer, in Templu lui Dumnezeu - Apocalipsa 11:19)
Vechi 22.03.2012, 22:00:30
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca vin cu argumente ortodoxe, se cheama ca sunt smecher?

Iar cea din care am citat, este o Biblie ortodoxa, retiparita cu binecuvantarea aceluias fost patriarh Teoctist.

Iti mai dau o Biblie ortodoxa (cea de la 1914) in care se spune la fel :"Adu-ti aminte de ziua sambetei ... iar ziua a saptea este sambata Domnului Dumnezeului tau .."

Ai ceva impotriva acestor traduceri ortodoxe? Daca sunt incorecte, argumenteaza.

Bun. Pentru tine Catehismul Ortodox nu este credibil. Am zis bine, ortodoxule?

Toate erau dupa chipul a ceea ce este in cer

Ai grija sa nu plangi amarnic. Cele 10 Porunci nu sunt pentru ingeri, ci sunt pentru tine. Poti fi pus in fata lor, in ziua judecatii (de asta chivotul este in cer, in Templu lui Dumnezeu - Apocalipsa 11:19)
in bibliile pe care le-ai enumerat editorii au tradus gresit cuvantul sabath cu sambata. Acum s-a facut in Bibliile ortodoxe corectura .In ortodoxie nu primeaza instinctul de turma ca la sectanti, ce spune pastorul e litera de lege. La ortodocsi si oile mai citesc. Si intr-un catehism se poate introduce o eroare, asta daca exista. Eu nu am citit catehismul ortodox, deci nu ma pot pronunta. Promit ca am sa ma uit si apoi am sa revin cu un mesaj in legatura cu acest subiect.
Am sa fiu pus in fata chivotului la judecata? Asta de unde ai mai scos-o? A avut o astfel de viziune Helen White?
Vechi 23.03.2012, 06:44:48
Banned

Implicit

Citat:
in bibliile pe care le-ai enumerat editorii au tradus gresit cuvantul sabath cu sambata.
Sigur. Traducerile ortodoxe, care nu iti convin, sunt gresite.

Poate stii ca "sambata" este corespondentul romanesc a ebraicului "sabath", care inseamna odihna. Deci, sambata = odihna.

Citat:
In ortodoxie nu primeaza instinctul de turma ca la sectanti, ce spune pastorul e litera de lege. La ortodocsi si oile mai citesc.
Nu cumva ai incurcat lucrurile? Cunosti modul de manifestare a adventistilor fata de pastorii lor? Sunt sigur ca nu. Eu am avut ocazii sa vad pastori luati la intrebari, de catre simplii credinciosi, cand se credea ca au vorbit ceva gresit de la amvon. La noi nu merge cu "saru' mana parinte". Daca o iei pe aratura cu invataturile, iti dau credinciosii cu Biblia in cap (vorbesc la figurat) oricat ai fi tu de pastor.

Citat:
Acum s-a facut in Bibliile ortodoxe corectura .
Citat:
Si intr-un catehism se poate introduce o eroare,
Am inteles. Unele Biblii ortodoxe trebuiesc corectate iar Catehismul Ortodox contine erori. Greu mai esti de multumit. Nici macar invataturile ortodoxe nu o pot face.

Citat:
Am sa fiu pus in fata chivotului la judecata? Asta de unde ai mai scos-o? A avut o astfel de viziune Helen White?
Ma gandeam si eu asa. Dar, stiu ca tu nu vei respecta poruncile lui Dumnezeu, de teama judecatii. O vei face din dragoste pentru Dumnezeu. "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3)

Cat despre Ellen White, sa-ti povestesc ceva: zilele trecute, a fost la noi in comunitate presedintele conferintei (Lucian Cristescu). Un vechi si respectat membru al bisericii a fost intrebat (cu un scop) ce crede despre Ellen White. Acesta a declarat, public (au auzit multi raspunsul sau) ca nu crede in invataturile si profetiile Ellenei White, ci el crede numai in Scriptura. Ghici ce a patit acel membru al bisericii. Iti spun eu. Ulterior, deoarece a dat dovada de multa intelepciune, prin cunoasterea Scripturii, a fost felicitat de presedintele conferintei.

Asa ca, te rog mai lasa intepaturile cu Ellen White si altele. Nu stii nimic despre adventisti (nici despre cat cerceteaza sau ce atitudine au) si totusi te lansezi in afirmatii jignitoare la adresa lor.
Vechi 23.03.2012, 08:20:16
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Un exemplu simplu: in ce zi suntem azi? Joi, care provine de la ziua zeului Jupiter. Avem noi o legatura cu zeul Jupiter? Nu, a ramas doar denumirea asta. La fel cu Rusaliile, aceasta era o sarbatoare romana, s-a pastrat doar denumirea.
corect, dar daca avem o varianta crestina, Penticosta, de ce sa nu o folosim pe aceasta si sa o lasam pe cea necrestina?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinti cu moaste Seraphim7 Moaste 4 04.11.2011 19:22:06
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? Marius22 Generalitati 11 12.08.2010 17:06:14
sfinti...chinezi? mariamary Moaste 3 03.03.2010 13:23:00
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul Ioan_Ciobota Generalitati 2 20.04.2008 18:14:32
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05