![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbiti cam prea usor despre niste lucruri care, cu siguranta, va depasesc cu mult. Iar atitudinea de "acuzator" (apropo, in greaca "acuzator" se traduce in "diabolos") este specifica intunericului legalist in care va zbateti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În "întuneric legalist" se zbate cel ce crede că prin respectarea regulilor poate accede în Cer. Recte prin păzirea Legii, ori prin programa de "nevoințe" și canoane. Dar asta e o altă problemă [spinoasă]... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar va intreb, cel ce serbeaza sambata se va mantui? |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde. Nu de faptul că o serbează, căci Legea nu mântuiește, ea doar ne arată păcatul și ne îndreaptă spre Cel ce poate ierta păcatul. L-am numit aici pe Iisus. De El depinde. Și de disponibilitatea noastră în a-I accepta oferta harului prin credință (ce aduce și mântuire).
Last edited by osutafaraunu; 27.03.2012 at 22:46:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei. Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a, adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit. De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita. Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta. Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini. Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu. Nu exista binecuvantari speciale specifice zilei de sambata, si dupa caderea in pacat sambata a devenit o amintire a creatiei, creatie ce a fost supusa, din nefericire, mortii. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Corect. Citat:
Legea celor 10 porunci într-adevăr nu mântuiește pe nimeni. Acesta nu e motiv ca să fie călcată în picioare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu-mi spuneti ca Cele 10 Porunci sunt, de fapt, doar 9. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este adevarat ca sunt acei evrei mesianici, care sunt harismatici si tin duminica, insa aceia au fost atrasi de vorbirea in limbi si pt ei nu mai conteaza invataturile ci manifestarile extatice. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 19.11.2011 21:23:51 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 14:58:04 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|