Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2012, 13:18:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Intotdeauna am apreciat persoanele cu autocontrol si disciplina care isi pot abtine chemarile instinctuale in diverse situatii.Omul cu vointa este unul superior,pe cand o persoana care se lasa condusa de instincte abia trece de nivelul unui animal.In mai toate situatiile,cand lasam instinctele sa ne domine ne bagam intr-o zona tulbure,care isca multe probleme.

La fel si cu mancatul...
Oops! Comparatia cu mancatul mi se pare un pic cam jenanta. Teoretic poti sa nu mananci nimic si 40 de zile, sau mai mult, dar la un moment dat tot trebuie sa te alimentezi cumva. Noi nu vorbim de mancatul inainte sau dupa 9.30 pm, cum nu vorbim nici despre relatia dintre soti inainte sau dupa masa, ci "daca" se face, "cand" se face si "cum" se face pentru a nu cadea in ceea ce traditia considera pacat. Atat timp cat inca mai avem deschisa calea spre procreere, cum ar trebui procedat dupa ce postul a trecut, dar parca n-am mai vrea si alti copii? In ciuda unei doctrine destul de severe si stricte, eu am observat o oarecare "relaxare" din partea unor duhovnici. Ei nu privesc relatia conjugala ca pe un viciu cum ar fi fumatul sau betia, ci ca pe o necesitate sau chiar un "liant" in bunul mers al casniciei. "Refuzul" din anumite motive, poate aduce tensiune, iar cand nu este pace, parca nici la Dumnezeu nu ne putem gandi prea bine. Acesti duhovnici par a fi in mod tacit de acord cu anumite forme de contraceptie, considerand ca sunt pacate mai usor de iertat decat avortul.
Oricum ar fi, sa presupunem ca ne incadram exact in sfanta traditie ortodoxa in ce priveste acest aspect, ce ne indreptateste sa credem ca am rezolvat problema mantuirii? Ca si mirean, cand esti expus complet oricaror provocari, atat timp cat esti sanatos, mie mi se pare imposibil sa poti spune: "Iata, Doamne, desi vad tot, aud tot si toate simturile imi sunt invadate de tentatii, eu trec smerit pe langa ele, pentru ca Tu imi dai putere sa mi le infranez pe toate." Teoretic asa ar trebui, dar practic asta se intampla mai mult pe la unele vaduve... Cand cei doi soti sunt bine-sanatosi, dar nici prea tineri sa mai aiba copii, nici prea batrani ca sa nu mai fie apti pentru asta, ce sa faca, avand in vedere ca ideea calendarului este pentru cei ce nu s-au "fript" inca?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Tags
metode contraceptive, metode naturale, reglarea nasterilor, reglarea naturala, scopul casatoriei

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pledoarie pentru nasterea naturala Florin-Ionut Umanitare 126 03.10.2013 22:11:24
nastere naturala/cezariana nicoletajuravle Generalitati 29 30.05.2013 18:02:29
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44