![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Citat:
În principiu este sugerat ca literă de lege tot ce e catolic, însă tradiția ritului gre-cat este ortodoxă. Nu am auzit de astfel de evaluări decât pe net, iar eu oricum le-am combătut. Mai departe v-ați băgat peste andreicosmovici, dar totuși răspund la ”permisiv cu înfrânarea” și spun același lucru: ”concesiv cu înfrânarea”. Lăudat fie Isus! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca sunteti totusi in dezacord cu acele practici contraceptionale ale planificarii familiale predate de biserica romano-catolica? |
|
|||
|
|||
![]()
Lăudat fie Isus!
Citat:
Nu e predată de BRC. Citat:
2- Acest detaliu contrazice porunca lui Dumnezeu. 3- Este permisă numai dacă situația e gravă și temporară? Interesant că este permisă dacă situația este temporară, lucru perfect aplicabil și abstinenței. Dacă situația ar fi definitivă atunci ”metoda” n-ar fi permisă? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Plusul pe care metodele naturale îl aduc este că, datorită descoperii perioadelor de infertilitate a femeii, soții își pot exprima iubirea și prin relațiile conjugale - lucru extrem de important pentru unirea și bunul mers al familiei -, chiar dacă există motive obiective care să ceară amânarea venirii unei (noi) sarcini. Din păcate (după părerea mea), BOR nu acceptă această optică, deși, prin practicarea abstinenței complete, se urmărește același scop pe care-l urmărește și abstinența periodică: amânarea unei sarcini. Unde este atunci diferența, în fața poruncii lui Dumnezeu? În faptul că metodele naturale permit detectarea perioadelor de infertilitate? Acest lucru este o realitate lăsată de Dumnezeu, pe care omul a descoperit-o. Și atunci, dacă lucrurile tot stau în acest fel, de ce să nu poată exista unire conjugală în această perioadă în care există motivul grav de amânare a sarcinii, atâta timp cât știm că viața conjugală participă la echilibrul familiei? Dacă situația este definitivă, fără să existe vreun motiv obiectiv, atunci da, metodele naturale nu ar fi permise și morale. |
|
|||
|
|||
![]()
Lăudat fie Isus!
Citat:
Metoda pe care o ”propovăduiți” are meteahna de a menține omul la nivelul maximal de om și nu de a-l stimula să se depășească, să se mântuiască; între altele este un obiectiv al... ”globalizării” consumismului. Oare trebuie să avem înțelegere față de instinctele omului că-i totuși numai om? Dumnezeu n-are înțelegere. Am citit un dicton superb: ”Dacă gândești ca un om, dacă vorbești ca un om, dacă te comporți ca un om și iubești ca un om, nu ești decât om.”(aprox) BOR planifică mântuirea (fără calendar). Numai o situație gravă definitivă (deci irevocabilă) poate fi obiectivă (dpmdv) și-atunci nu-nțeleg cum o fatalitate poate fi imorală. Last edited by Demetrius; 11.04.2012 at 18:01:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin urmare, cum procedează ortodocșii, astfel încât sporul natural al familiilor este negativ ? Înțeleg din acest topic că, după un copil sau cel mult doi, ei aleg abstinența completă și definitivă, potrivit preceptelor Bisericii lor, astfel încât cuplurile căsătorite încetează de a mai avea legătură trupească vreodată ? Sau, de fapt, una spun preoții lor la omilie și alta șușotesc penitenților la spovadă ?
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Citat:
34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"(In10,34) dar totuși sperați la... transcendență, posibilă doar prin El: 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6) Citat:
|
![]() |
Tags |
metode contraceptive, metode naturale, reglarea nasterilor, reglarea naturala, scopul casatoriei |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pledoarie pentru nasterea naturala | Florin-Ionut | Umanitare | 126 | 03.10.2013 22:11:24 |
nastere naturala/cezariana | nicoletajuravle | Generalitati | 29 | 30.05.2013 18:02:29 |
UE si alimentatia naturala | nicoletajuravle | Generalitati | 9 | 21.04.2007 11:42:44 |
|