Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2012, 11:54:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Sfantul Grigorie Palama spunea "orice cuvant are cuvant de impotrivire, dar viata nu". De aceea de la Sfintii Parinti trebuie sa luam metoda de viata intru Hristos si de invatatura (si nu fiecare cuvant din scrierile lor ad litteram), stilul de viata intru Hristos cu alte cuvinte sa urmam indemnului Sfantului Pavel "va rog sa imi fiti mie urmaritori asa cum si eu urmez lui Hristos" (I cor 4,16).
Frumos, îmi amintește de acea pildă a unui Pateric în care se spune că vreo doi învățați au vizitat un bătrîn ca să le tîlcuiască din Scripturi. Și la fiecare întrebare călugărul le-a răspuns că nu știe. După care aceia l-au întrebat cum este posibil să nu știe după atîția ani de viețuire creștină... La care bătrînul a spus simplu: Întrebați-mă despre cum să țineți piept demonilor și păcatelor și pot să vă dau sfaturi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frecventa thefaith Despre Biserica Ortodoxa in general 8 12.07.2009 18:00:22
Se ia in considerare frecventa pacatelor? Bunl Despre Biserica Ortodoxa in general 9 09.09.2008 08:46:02
Eroare:ajutor? brdcane Generalitati 4 30.08.2008 22:14:34