Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2012, 09:55:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Tineti-va de Cuvantul Bibliei, umblati in dragostea lui Hristos si apoi puteti sa urmati orice traditie.
Incercati sa patrundeti in profunzimea cuvintelor Mantuitorului, nu va complaceti la suprafata formala. Orice lucru facut in spiritul invataturii Lui Hristos este placut Domnului. Traditia Ortodoxa reflecta invatatura Lui Hristos!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 10:05:11
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Traditia Ortodoxa reflecta invatatura Lui Hristos!
Cuvinte mari vrei sa spui Ioana.

De cand sunt pe acest forum am apreciat si cunostintele tale si profunzimea analizelor. Dar ca sa cred aceasta afirmatie inseamna ori ca eu nu L-am cunoscut pe Hristos ori eu nu am cunsocut nimic din traditia ortodoxa.

Fara suparare. Hristos nu are a face nici cu traditia ortodoxa, nici cu cea catolica, nici cu cea penticostala.

Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu - azima nedospita. Traditia, din orice religie sau din orice cultura, este aluatul omului.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 10:38:07
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:

De cand sunt pe acest forum am apreciat si cunostintele tale si profunzimea analizelor. Dar ca sa cred aceasta afirmatie inseamna ori ca eu nu L-am cunoscut pe Hristos ori eu nu am cunsocut nimic din traditia ortodoxa.

Fara suparare. Hristos nu are a face nici cu traditia ortodoxa, nici cu cea catolica, nici cu cea penticostala.

Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu - azima nedospita. Traditia, din orice religie sau din orice cultura, este aluatul omului.
Hristos a fost ortodox .
Traditia si Sf.Evanghelie lasata de Hristos este cea ortodoxa.
De altfel El a spus "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece."
Sectantii au modificat cuvintele sfintei Evanghelii dupa bunul lor plac,au desfiintat sfintele Taine ,etc
Or sa isi primeasca ei osanda daca nu se vor intoarce la ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 10:41:48
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
si traditiile lui Pavel (care este ...om!!), despre care apostolul spune ca trebuie sa le tinem?
Vă laud că vă aduceți aminte de mine și că țineți tradițiile așa cum vi le-am transmis (1 Corinteni 11:2)

uite, iti pun si o traducere americana:

American Standard Version
Now I praise you that ye remember me in all things, and hold fast the traditions, even as I delivered them to you.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2012, 12:32:30
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:

Dar, frate drag, printre Parintii care au format si formeaza Traditia noastra Ortodoxa, aminteste-ti te rog ca au fost oameni sfinti, Hristofori. Sunt atat de multe marturii... Si scrise si nescrise, de tot felul. Vietile lor sunt dovada ca Hristos a fost prezent in viata lor, ca L-au cunoscut si ca Duhul Sfant i-a ales ca Vas al lucrarii Lui.
Sa inteleg ca toate scrierile pe care noi le cinstim si citim cu evlavie, toate scrierile despre viata si minunile acestor oameni sfintiti, oameni sfinti, nu dezvaluie nimic din impreuna-lucrarea lui Dumnezeu cu omul?

As dori sa dezvolti ceva mai mult punctul tau de vedere, sa argumentezi in sprijinul afirmatiei tale, daca binevoiesti. Eu cred ca afirmatia ta nu poate sta in picioare, fiind pur si simplu neconforma cu realitatea istorica a Bisericii.
Te rog sa ma ierti pentru opozitie, dar credinta mea e in acestpunct diferita de a fratiei voastre.

Dumnezeu sa ne miluiasca!
Reply With Quote
Vechi 09.05.2012, 01:42:54
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Dar, frate drag, printre Parintii care au format si formeaza Traditia noastra Ortodoxa, aminteste-ti te rog ca au fost oameni sfinti, Hristofori. Sunt atat de multe marturii... Si scrise si nescrise, de tot felul. Vietile lor sunt dovada ca Hristos a fost prezent in viata lor, ca L-au cunoscut si ca Duhul Sfant i-a ales ca Vas al lucrarii Lui.
Sa inteleg ca toate scrierile pe care noi le cinstim si citim cu evlavie, toate scrierile despre viata si minunile acestor oameni sfintiti, oameni sfinti, nu dezvaluie nimic din impreuna-lucrarea lui Dumnezeu cu omul?

As dori sa dezvolti ceva mai mult punctul tau de vedere, sa argumentezi in sprijinul afirmatiei tale, daca binevoiesti. Eu cred ca afirmatia ta nu poate sta in picioare, fiind pur si simplu neconforma cu realitatea istorica a Bisericii.
Te rog sa ma ierti pentru opozitie, dar credinta mea e in acestpunct diferita de a fratiei voastre.

Dumnezeu sa ne miluiasca!
"Dumnezeu sa ne miluiasca!" - Amin, frate Ioan! Sa fim impreuna partasi harului, milei si indurarii Sale.

Acum, pentru ca sunt dator cu cateva explicatii, voi exprima foarte pe scurt parerea mea in privinta inaintasilor nostri in credinta, a traditiei precum si a Bibliei.

Eu nu numai ca nu neg "hristoforia" sfintilor lui Hristos din vechime dar sunt si in cunostinta depre cateva din lucrarile unora dintre ei. Amintesc acum doar pe Fericitul Augustin, Sf.Ioan Hristostom, Sf.Antonie Cel Mare si altii. Citind insa din scrierile lor nu fac din acestea o Lege, o dogma. Caci mie Lege imi este Cuvantul lui Hristos.

De aceea zic, traditia este aluatul omului pe langa Cuvantul lui Hristos care este azima nedospita.

Si iarasi zic, tineti-va lipiti de Cuvantul lui Hristos, iubiti Legea Lui, porunca Lui si puteti sa slujiti mai apoi lui Dumnezeu in orice traditie.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2012, 11:08:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
De aceea zic, traditia este aluatul omului pe langa Cuvantul lui Hristos care este azima nedospita.
Traditie omeneasca este mai degraba interpretarea ta asupra Scripturii si raportul intre Scriptura si Biserica.

Si e regretabil ca nu poti price asta, ceea ce a scris cineva ca Sf. Ioan Gura de Aur pentru tine este o referinta relativa, dar ceea ce mintea ta zice este insa reper absolt su porunca divina coborata de sus.

Orbire tipica a ratacirii.

Citat:
Si iarasi zic, tineti-va lipiti de Cuvantul lui Hristos, iubiti Legea Lui, porunca Lui si puteti sa slujiti mai apoi lui Dumnezeu in orice traditie.
Cuvinte frumoase dar in spatele carora se ascunde afinitatea pentru porunci omenesti si adunari omenesti care nu pot tine loc de Biserica.

Da, stiu povestea cu "acolo unde sunt doi sau trei in numele Meu" dar uite ca si daca se aduna trei spiritisti sa-l "produca" pe Hristos, nu inseamna ca Hristos chiar o sa vina in mijlocul lor.

Diferenta intre spiritisti si sectanti - doar de forma, ratacirea este aceeasi.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2012, 23:59:35
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Da, stiu povestea cu "acolo unde sunt doi sau trei in numele Meu" dar uite ca si daca se aduna trei spiritisti sa-l "produca" pe Hristos, nu inseamna ca Hristos chiar o sa vina in mijlocul lor.
Da, amar adevar... Asta o cred si eu ca si tine, frate.
Pe de alta parte, citind unele texte cu caracter, practic, de jurnal, din care reiese cum isi duc viata de tot ceasul calugarii din unele obsti, sunt cu totul uluit de calitatea, sa spun asa, a acelor petreceri omenesti. Asa incat, zic si eu, Dumnezeu sa ma ierte, ca la asemenea mod de vietuire cum am gasit in cartile despre sfintii aceia, imi pare cu totul imposibil ca Domnul si Duhul Sau Sfant sa nu fie printre ei, in ei.
Oare de ce nu vedem uneori ca modul cum vietuim noi e departe, la unii dintre noi (printre care ma includ si pe mine), de al celor aflati in miezul relatiei fericite cu Dumnezeu?...
Mare masina de iluzii si mintea asta a noastra...
Domnul sa ne ocroteasca si sa ne lamureasca pe toti, pe noi copiii Lui neascultatori si rebeli...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 10.05.2012, 00:06:56
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
ca la asemenea mod de vietuire cum am gasit in cartile despre sfintii aceia, imi pare cu totul imposibil ca Domnul si Duhul Sau Sfant sa nu fie printre ei, in ei.
""M-au intrebat daca sunt singur.Le-am spus ca nu, si le-am aratat, in sus, cerul. Niciodata nu sunt singur. Sunt mereu cu Dumnezeu.""
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...vul-postavaru/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rezultate triplu test Mirela0110 Generalitati 6 11.11.2010 13:01:12
Dialogul ,intre sinceritate si viclenie flying Generalitati 3 08.06.2010 23:30:04
Un nou test sangvin detecteaza cancerul cu sase ani înainte de formarea tumorilor absolutep0wer Generalitati 7 08.06.2010 19:58:39