Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2012, 18:40:14
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Cine spune ca a fost mason? Cei care vor sa il stearga din memoria noastra. Sigur el Horea nu ar fii ridicat oamenii la lupta fara ajutorul altora, mai puternici. Ca de noi romanii nu suntem buni de nimic.
Normal, se da o lupta pe viata si pe moarte cu tot ceea ce inseamna valoare in Romania. In lipsa actiunii energice a celor trei conducatori romani, Horea, Closca si Crisan, romanismul si ortodoxia erau sortite pieirii.

Tonul doameni Alina B egaleaza limbajul marxist-leninist ori pe cel al lui Tismaneanu care a pus la zid "protocroniile romanesti". Cu alte cuvinte, elitele romanesti sunt etichetate, in functie de context, drept masonice, fasciste, comuniste, doar, doar un naiv pune botul la o asemenea calomnie.
De fapt, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, romanii dintre Nistru si Tisa au cazut prada politicilor imperialiste ale Mariei Tereza si Petru cel Mare, urmati la tron de catre Iosif al II-lea, respectiv Ecaterina cea Mare, patronii Europei iluministe, care i-au supus pe romanii din Ardeal si din Principate unor nedreptati strigatoare la cer.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cat de importanti sunt ceilalti? florin.oltean75 Generalitati 19 15.12.2012 06:36:16
Imi spuneti si mie ceva? Darkanian Generalitati 26 20.11.2011 21:33:27
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: PuiMicGeorgiana Muzica Bisericeasca 1 05.11.2010 22:23:15
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! Klapeman Intamplari adevarate 9 28.07.2010 11:47:06
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38