Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2012, 20:22:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Văd că ne înțelegem ca surdu' cu mutu'! Am spus eu că nu era mort? Bineînțeles că era mort, iar Dumnezeu la intervenția lui Pavel l-a înviat, Ce e atât de greu de priceput?

Îți spun, după ce-mi spui tu altă ocazie în care Hristos vorbește despre "sânul lui Avraam". Sau... uite-ți fac un favor: dă-mi un alt exemplu din toată Scriptura VT și NT la un loc! Dar stai așa... îți fac un favor imens: inițiază un topic special cu acest subiect: Sânul lui Avraam în Scriptură, să vedem cu ce se va umple. Probabil cu explicații despre suflet, White, Arhanghelul Mihail, sabat și orice altceva în afară de subiect...
nu fii smecher. Nu imi raspunde la o intrebare a mea cu o alta intrebare. Pentru a-l crede pe Hristos nu e nevoie ca el sa-mi zica de o mie de ori despre un lucru. E sufucient O SINGURA DATA ca sa-l cred. Altfel l-as considera mincinos.Ce ne-a indemnat Hristos: CREDE NUMAI...si eu il cred
Vechi 29.05.2012, 20:26:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
„Pe bune” a zis Hristos, nu ”chipurile”: „Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”.
Dvs. sunteti cel care trebuie sa demonstrati ca Hristos s-a referit la sincope si pauze de non-relatie, in conditiile in care cuvintele Lui sunt clare: „Eu sunt cu voi, pana la sfarsitul veacurilor”, in sensul ca nu va parasesc nici o clipa.

Dvs. sunteti cel care trebuie sa explicati cum de Hristos isi incepe aici comuniunea in Duh cu duhul omului, insa la moartea omului, si-o intrerupe, iar la Parusie o reia din nou, ca si cum Dumnezeu are nevoie sa astepte pana la Parusie ca sa-si continue comuniunea de iubire cu cei ce Il iubesc, inceputa inca pe pamant.
In conditiile in care Dumnezeu nu e in afara legilor timpului si nu e supus asteptarii.

Dvs. sunteti cel care trebuie sa demonstrati ca Hristos are o relatie cu intermitente, ca El intra in non-comuniune chiar si cu sfintii, in fiinta carora S-a salsluit.

Dvs. sunteti cel care trebuie sa explicati de ce Hristos nu mai vietuieste in duhul unei fiinte ca apostolul Pavel, cel care in timpul vietii a zis „nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”.
Care e sensul, motivul logica, pentru care Hristos a intrat in non-relatie cu sfantul Pavel si cu cei ce au inceput o comuniune de iubire cu El?
Vorbe, vorbe și iar... vorbe. Am cerut un lucru simplu, de ce vă chinuiți să-mi dați răspunsuri complexe și lipsite de conținut (conținutul fiind cuvintele lui Hristos)? V-am dat nu 1, ci 19 texte (și mai sunt...) care spun clar că sufletul moare. Ce o mai tot dăm pe după cireș că o fi... că o păți, că el nu moare? Mai ales că nici Hristos nu spune că sufletul e nemuritor. Nu e nicio contradicție. Singura contradicție e între filosofia dvs. și Scriptură!
Vechi 29.05.2012, 20:28:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu fii smecher. Nu imi raspunde la o intrebare a mea cu o alta intrebare. Pentru a-l crede pe Hristos nu e nevoie ca el sa-mi zica de o mie de ori despre un lucru. E sufucient O SINGURA DATA ca sa-l cred. Altfel l-as considera mincinos.Ce ne-a indemnat Hristos: CREDE NUMAI...si eu il cred
Știi bine că pentru ca o mărturie să fie validă e nevoie de 2 sau 3 martori (principiu biblic). Tu ai adus un singur "martor" și acela "mincinos". Anume "mincinos" în sensul că el nu mărturisește despre "nemurirea sufletului". În parabolă nu apare nici cuvântul "nemurire", nici cuvântul "suflet"
Vechi 29.05.2012, 20:34:03
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Absolut.

"Atunci Domnul Dumnezeu l-a modelat pe Adam din țărâna pământului și a suflat în nările lui suflare de viață, iar Adam a devenit un suflet viu." (Geneza 2,7 - versiunea NTR)

trup + suflare de viață => suflet viu
[left] Sufletul [viu] este o rezultantă a unirii trupului cu suflarea de viață, nu o parte componentă a ființei umane. Astfel că în momentul morții, sufletul nu merge nici sus, nici jos, nici nu se "neantizează" (cum îmi tot spuneți că aș susține eu); ci pur și simplu încetează a mai fi un suflet viu. Logic, devine un suflet mort:
Bine, dar Sf.Ap.Pavel ii incurajeaza pe oameni spunand despre Eutihie:
„Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“.
Sf.Ap.Pavel vorbeste despre ceva ce exista si lucra in Eutihie - spun ca lucra pentru ca fara acest ceva trupul este mort.

Ceea ce imi reiese mie din intamplarea petrecuta cu Eutihie: fara acest suflet trupul lui Eutihie este mort. Iar acel ceva existand in Eutihie facea ca trupul sa-i fie viu. Corecteaza-ma, daca gresesc.

Ce urca inapoi la Dumnezeu dupa ce omul moare? Sau vrei sa spui cumva ca aceasta "suflare de viata" este doar decizia lui Dumnezeu ca omul sa traiasca sau sa moara?
Vechi 29.05.2012, 20:35:24
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Știi bine că pentru ca o mărturie să fie validă e nevoie de 2 sau 3 martori (principiu biblic). Tu ai adus un singur "martor" și acela "mincinos". Anume "mincinos" în sensul că el nu mărturisește despre "nemurirea sufletului". În parabolă nu apare nici cuvântul "nemurire", nici cuvântul "suflet"
cand martorul meu e Hristos (parabola acesta ii apartine) e SUFICIENT. Apropos...ai pomenit de martorul meu mincinos. La cine te-ai referit?
Vechi 29.05.2012, 20:40:14
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
"Atunci Domnul Dumnezeu l-a modelat pe Adam din țărâna pământului și a suflat în nările lui suflare de viață, iar Adam a devenit un suflet viu." (Geneza 2,7 - versiunea NTR)
Aici chiar ca vorbim de texte strict simbolice.
"16.Și Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă și i-a zis: „Din toți pomii raiului poți să mănânci,
17.dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“
Intrebare: A murit Adam "in ziua" in care a mancat din pom sau nu?
Vechi 29.05.2012, 20:41:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Bine, dar Sf.Ap.Pavel ii incurajeaza pe oameni spunand despre Eutihie:
„Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“.
Sf.Ap.Pavel vorbeste despre ceva ce exista si lucra in Eutihie - spun ca lucra pentru ca fara acest ceva trupul este mort.
Acel ceva este viața, așa cum e tradus de nenumărate ori termenul psiche.

Citat:
Ce urca inapoi la Dumnezeu dupa ce omul moare? Sau vrei sa spui cumva ca aceasta "suflare de viata" este doar decizia lui Dumnezeu ca omul sa traiasca sau sa moara?
Bineînțeles că urcă suflarea de viață (spiritul, duhul) și aceasta nu fără decizia lui Dumnezeu. Suflarea de viață nu este un alt "omuleț" conștient și independent de ființa umană.
Vechi 29.05.2012, 20:42:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cand martorul meu e Hristos (parabola acesta ii apartine) e SUFICIENT. Apropos...ai pomenit de martorul meu mincinos. La cine te-ai referit?
Nu m-am referit la o persoană (respectiv Persoană), ci la text biblic. Nu degeaba am pus între ghilimele cuvântul "martor".
Vechi 29.05.2012, 20:44:27
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu m-am referit la o persoană (respectiv Persoană), ci la text biblic. Nu degeaba am pus între ghilimele cuvântul "martor".
astept sa-mi raspunzi la ce te-am intrebat
Vechi 29.05.2012, 20:45:37
Banned

Implicit

Citat:
Aici chiar ca vorbim de texte strict simbolice.
"16.Și Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă și i-a zis: „Din toți pomii raiului poți să mănânci,
17.dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“
Intrebare: A murit Adam "in ziua" in care a mancat din pom sau nu?
Tu ce zici? Dacă te referi la partea simbolică (pomul simbolic) automat și moartea a fost simbolică, adică figurativă. Dacă te referi la partea concretă (principiul "nu te atinge de asta!") și moartea ar trebui să fie reală. Dar atenție! Moartea "simbolică" (nu găsesc alt termen, îl folosesc pe al tău), trebuie să fie urmată și de cea reală. Căci așa zice Dumnezeu: "de moarte vei muri". Asta nu poate fi o moarte doar simbolică!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Despre suflet, duh si starea omului in moarte tricesimusquintus Secte si culte 1674 06.02.2012 09:56:04
Despre suflet allisa Intrebari utilizatori 14 20.02.2011 09:58:29
Intrebare despre suflet Adelinaa Generalitati 3 11.06.2009 11:52:43
Despre suflet silverstar Generalitati 64 09.01.2007 18:43:52