![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“. Sf.Ap.Pavel vorbeste despre ceva ce exista si lucra in Eutihie - spun ca lucra pentru ca fara acest ceva trupul este mort. Ceea ce imi reiese mie din intamplarea petrecuta cu Eutihie: fara acest suflet trupul lui Eutihie este mort. Iar acel ceva existand in Eutihie facea ca trupul sa-i fie viu. Corecteaza-ma, daca gresesc. Ce urca inapoi la Dumnezeu dupa ce omul moare? Sau vrei sa spui cumva ca aceasta "suflare de viata" este doar decizia lui Dumnezeu ca omul sa traiasca sau sa moara? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"16.Și Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă și i-a zis: „Din toți pomii raiului poți să mănânci, 17.dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“ Intrebare: A murit Adam "in ziua" in care a mancat din pom sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineînțeles că urcă suflarea de viață (spiritul, duhul) și aceasta nu fără decizia lui Dumnezeu. Suflarea de viață nu este un alt "omuleț" conștient și independent de ființa umană. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu m-am referit la o persoană (respectiv Persoană), ci la text biblic. Nu degeaba am pus între ghilimele cuvântul "martor".
|
|
||||
|
||||
![]()
astept sa-mi raspunzi la ce te-am intrebat
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|