![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un frate a mers la un bătrân și l-a întrebat, zicând: părinte, ce voi face, că mă supără mândria și înălțarea? Răspuns-a lui bătrânul: bine faci, fiule, că doar tu ai făcut cerul și pământul. Aceasta auzind fratele, s-a umilit cu inima și făcând metanie până la pământ bătrânul a zis: iartă-mă, părinte, că nici una din acestea n-am făcut. Zis-a lui bătrânul: dacă cel ce a făcut cerul și pământul S-a smerit pentru noi, noi care suntem tină și țărână, pentru ce să ne înălțăm? Și așa s-a smerit fratele de cuvintele acelui bătrân, și cu mult folos a mers la chilia sa, smerindu-se și umilindu-se în inima lui. Sau: Pe când avva Macarie trăia în singurătate într-o colibă de la marginea unui oraș, a fost acuzat de părinții unei tinere că abuzase de ea. Aceștia l-au legat cu o funie de gât și l-au târât așa prin tot orașul, strigând: "Iată un așa-zis "pustnic" care ne-a violat fata!". Drept care i-au cerut satisfacție și plata unei pensii alimentare pentru copilul ce avea să vie pe lume. Sfântul nicidecum n-a căutat să se dezvinovățească. A primit necinstirea din partea lor și s-a întors în colibă. A început să lucreze de două ori mai mult ca până atunci, împletind rogojini și coșuri, zicându-și: "Macarie, acum ai nevastă. Trebuie să muncești mai mult, ca s-o întreții.". În fiecare zi se prezenta acasă la tânăra fată, aducând toți banii câștigați astfel. În schimbul lor, primea înjurături și lovituri. Situația a ținut până în ziua când, muncită de durerile facerii, fata a mărturisit nevinovăția călugărului, și cine-i adevăratul tată. Dar atunci Macarie a fugit în pustiu ca să nu fie cinstit ca un sfânt.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 26.06.2012 at 19:58:40. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| mincions religios | gloupgloup | Generalitati | 46 | 04.02.2011 21:50:03 |
| experiment "religios" | oni91 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.01.2008 22:26:01 |
| Radio religios | Firuflorin82 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 30 | 01.01.2008 21:32:20 |
| divortul "religios" | Corina_Mihaela | Nunta | 1 | 05.09.2007 11:28:13 |
| extremismul religios | niceboyrom | Generalitati | 1 | 17.12.2006 14:20:57 |
|
|