Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2012, 15:52:55
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mistretul Vezi mesajul
Se pare ca incurcati lucrurile. Sfanta Scriptura si Catehismul Ortodox nu desfiinteaza pazirea celor 10 porunci dumnezeiesti.
Stimabile mistret, am rugamintea sa nu mai irosesti inutil energia cu interpretari ad litteram ale Sfintei Scripturi... incercand sa demonstrezi in cuvinte ca invatatura ortodoxa este eronata.
Inteleg ca ai optat pentru invatatura adventista. Este alegerea ta.

Daca insa consideri ca poti "invata carte (pe)", poti da "sfaturi" Sfintiilor Parinti, parintilor filocalici... celor care au atins sfintenia pe cel mai intal nivel: indumnezieirea si acest lucru s-a reflectat in viata lor, in gandirea (invatatura) si faptele lor... poate ar trebuie mai intai sa vezi un pic ce a facut si face cu harul lui Dumnezeu: Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Spiridon... si multi alti sfinti.

Noi crestinii ortodocsi traim viata duhovniceasca intru Hristos Iisus prin colucrarea cu harul lui Dumnezeu dupa indrumarea (invatatura si lucrare) lor (Sfintii Parinti)... a celor care arata inechivoc prin sfintenia vietii lor marturisirea: "nu mai traiesc eu ci Hristos Iisus traieste in mine" (Galateni)

Last edited by Eugen7; 16.07.2012 at 16:00:19.
Vechi 16.07.2012, 16:04:39
mistretul mistretul is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Stimabile mistret, am rugamintea sa nu mai irosesti inutil energia cu interpretari ad litteram ale Sfintei Scripturi..
Unde ati gasit vreo interpretare de a mea? Eu, doar am postat niste invataturi din Catehismul Ortodox, cu care sunt intrutotul de acord.

.
Citat:
incercand sa demonstrezi in cuvinte ca invatatura ortodoxa este eronata.
Eu nu sunt de acord cu invataturile dvs., pe care am incercat sa le combat cu invatatura ortodoxa (din care am citat si cu care sunt de acord).

Citat:
Inteleg ca ai optat pentru invatatura adventista. Este alegerea ta.
Am optat pentru invatatura corecta, dupa Sfanta Scriptura. Si, astfel de invatatura gasesc si in Catehismul Ortodox. Nu inteleg de ce dvs. nu va place ceea ce spune Catehismul Ortodox.
Vechi 16.07.2012, 16:14:32
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mistretul Vezi mesajul
Am optat pentru invatatura corecta, dupa Sfanta Scriptura. Si, astfel de invatatura gasesc si in Catehismul Ortodox. Nu inteleg de ce dvs. nu va place ceea ce spune Catehismul Ortodox.
Sitimabile... am rugamintea sa nu incerci divagatii si expuneri tendetioase.
Catehismul ortodox este inechivoc in ceea ce priveste Sfanta Liturhgie si importana zilei de Duminca in cultul ortodox.

P.S. Astfel de rastalmaciri tendentioase puerile ale invataturii ortodoxe nu merita atentie... nici macar aici.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09