Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2012, 16:10:51
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Și toate acestea de unde le aflăm, nu din Scriptură? Ba da,
Evident ca din Sfanta Scriptura insa nu in mod eshausitv... caci filocalia confirma inechivoc invatatura Domnului Iisus Hristos, Evanghelia care implica Sfintenia, mantuirea pe cea mai inalta trepta: indumnezeirea prin har.
Vechi 16.07.2012, 16:20:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Evident ca din Sfanta Scriptura insa nu in mod eshausitv... caci filocalia confirma inechivoc invatatura Domnului Iisus Hristos, Evanghelia care implica Sfintenia, mantuirea pe cea mai inalta trepta: indumnezeirea prin har.
De confirmat o confirmă... pe ici-pe colo, prin părțile esențiale... și acolo parțial. De exemplu, bazaconia asta de "ziua a 8-a" m-a dat grămadă! De unde au mai scos-o, din ce puțuri ale gândirii abisale?

Last edited by osutafaraunu; 16.07.2012 at 16:33:30.
Vechi 16.07.2012, 20:56:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De confirmat o confirmă... pe ici-pe colo, prin părțile esențiale... și acolo parțial. De exemplu, bazaconia asta de "ziua a 8-a" m-a dat grămadă! De unde au mai scos-o, din ce puțuri ale gândirii abisale?
Recomad pastrarea limitelor decentei in adresare, ce implica excluderea expresiilor cu contatii peiorative.

"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou".

Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou". (Pentru detalii vezi Sfantul Vasile cel Mare, omilii la heixaimeron). Iar inceputul zilei a 8-a este invierea Domnului.
"Cine are urechi de auzit sa auda" si cine are minte induhovnicita va intelege spiritualitatea ortodoxa.

Spor la studiu...

P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"...
Vechi 16.07.2012, 21:56:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Recomad pastrarea limitelor decentei in adresare, ce implica excluderea expresiilor cu contatii peiorative.
V-am adresat cumva cuvinte indecente, ori peiorative? Dacă da, indicați-mi-le și o să le corectez cerându-mi scuze.

Citat:
"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou".

Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou".
Așa. Și ce are de-a face această "zi a opta" cu săptămâna de șapte zile (scuzați indecentul și peiorativul pleonasm!), respectiv cu sfânta și binecuvântata de Dumnezeu zi a șaptea?

Citat:
P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"...
Nicio problemă, și noi adventiștii cântăm:

Cred că ziua de Sabat
Lege sfântă-i de urmat,
Cred Cuvântul cum stă scris
Și am cerul tot deschis
(Imnul 57. strofa 4)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09