![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Evident ca din Sfanta Scriptura insa nu in mod eshausitv... caci filocalia confirma inechivoc invatatura Domnului Iisus Hristos, Evanghelia care implica Sfintenia, mantuirea pe cea mai inalta trepta: indumnezeirea prin har.
|
|
|||
|
|||
![]()
De confirmat o confirmă... pe ici-pe colo, prin părțile esențiale... și acolo parțial. De exemplu, bazaconia asta de "ziua a 8-a" m-a dat grămadă! De unde au mai scos-o, din ce puțuri ale gândirii abisale?
Last edited by osutafaraunu; 16.07.2012 at 16:33:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou". Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou". (Pentru detalii vezi Sfantul Vasile cel Mare, omilii la heixaimeron). Iar inceputul zilei a 8-a este invierea Domnului. "Cine are urechi de auzit sa auda" si cine are minte induhovnicita va intelege spiritualitatea ortodoxa. Spor la studiu... P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cred că ziua de Sabat Lege sfântă-i de urmat, Cred Cuvântul cum stă scris Și am cerul tot deschis (Imnul 57. strofa 4)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|