![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul este aruncat pe un teren pietros,si infloreste indata si cu bucurie de la soare ,dar nu are radacina ,si se usuca. Cuvantul ,invatatura , este facuta scop in sine ,uitand ca Dumnezeul nostru nu este Cuvant,ci Cuvant intrupat Slova omoara iar duhiul da viata Cuvantul fara simtire si intelegere este saminta fara rod Ba chiar e mijloc de galceava si judecata ca in pilda fariseului Orice invataura ortodoxa trebuie sa o aplicam la viata noastra si la iubirea de oameni,sa o intelegem si sa o aplicam .Invatatura nu e facuta spre izolare,ci spre zidire ,dar spre zidirea noastra ,nu spre a ne da mari fata de altii E ca un izvor din care fiecare bea cat poate Dar sunt unii care nu beau,ci doar tin in gura.... |
|
|||
|
|||
![]()
Si mai fac din cand in cand gargara...
Asta e, oare? (P.S. M-am inclus aici si pe mine, in multe situatii, din pacate.) |
|
|||
|
|||
![]()
Teologii au inteles tainele Sf. Treimi
Ascetii au invins corpul,inundindu-l cu dumnezeirea Gardienii au palmuit pe eretici ,si au facut sa triumfe ratiunea Cuvantului Patorii au pastorit , mangaietorii au mangaiat multe suflete ,iar facatorii de minuni degraba au ajutat Dar ce sunt eu in tot acest ocean de iubire? O scarba ,ultima picatura de noroi .Cu ce drept cutez a inalta vocea si a iesii din judecata smerita? Un singur drept am :sa nu imi depasesc masura . Sunt exact cel care sunt ,si imi iubesc aproapele,macar in intentie Oricine se impodobeste cu podoabele altuia,ajunge sa creada ca sunt ale sale... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvant Intrupat, Rastignit, Patimitor, Ingropat si Inviat si Inaltat si Care sade la Dreapta Tatalui si Care va sa vie, cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit. Nu putem omite nimic de aici, nu ne putem opri intr-un loc sau altul al Vietii si Lucrarii Domnului. Intrucat doar TOATE laolalta graiesc intreg adevarul, formeaza corpul viu al Adevarului. Fara de care nimic omenesc nu ar mai fi crestinesc, sfintitor. Iar noi ne-am pierde vremea, Doamne fereste! Asa insa, cred ca nu ne-o pierdem. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Inchiderea ochilor la rugaciune | daniil96 | Rugaciuni | 18 | 12.10.2010 18:19:38 |
Dreptul si teologia | Casiana | Generalitati | 29 | 28.07.2009 19:47:00 |
Teologia persoanei | Traditie1 | Pocainta | 2 | 17.04.2009 10:21:38 |
Teologia in zilele noastre | ionita | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 27.12.2007 18:36:06 |
|