![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fost...dar nu în mod normal. ![]() Citat:
Părintele a murit în data de 28.11.1989. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Baiatul este intr-adevar cel despre care spuneti. Zicea el multe lucruri ciudate, dar de ce sa insiste sa fie intrebati calugarii daca nu ar fi nimic adevarat? Asta m-a surprins, dar cum Pr. Arsenie Boca nu ma interesa deloc din cauza articolului cu prostata, nu mi-am batut capul insa vad ca mi-a ramas imprimata in minte informatia. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci sunt și dinaștia care vorbesc în neștire. El spunea că părintele nu a decedat că a fost văzut pe ma mănăstire. Dar repet acela vorbea multe PROSTII. Eu cunosc călugări și frați de la mănăstire și nu mi-au spus așa ceva. Evitați asemenea discuții aiurea .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre America, la asta v-ati referit: [...] * Mi-a mai povestit cineva ca Parintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, sa nu-i pedepseasca, sa-i ierte ca si ei sunt creatia Lui si sa aiba mila de ei. Si l-a dus Dumnezeu pe Parintele Arsenie sa vada ce e pe acolo – prin America – si a zis Parintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu stiu. Nu cred ca l-a dus cu trupul. L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a vazut cu duhul, Parintele a pictat la Draganescu, deasupra scenei Invierii, mai multe cladiri moderne (turn) in flacari, reprezentare care ar putea fi profetica (vezi cele doua turnuri din „11 septembrie”). ? Nedumerirea mea este de ce a pictat America intr-o Biserica ortodoxa romaneasca in care se picteaza sfintii? Cat despre turnurile in flacari, nu cred ca este profetie ci pur si simplu viziunea lui de a stigmatiza Occidentul care va arde in flacarile Iadului, si nu numai Occidentul, ci in imaginea cu pricina stigmatiza si femeia (moderna) asa cum de altfel este stigmatizata de toti cei ce iubesc astfel de "profetii". Daca ar fi descris mai exact acest drum in duh pana in America, as fi crezut. In contextul de fata insa, sunt sigura ca ori el personal ori cineva cunoscut a fost in America si i-a povestit apoi, si poate chiar cu reviste sau poze. In fine, din punctul meu de vedere nu are absolut nici o importanta. Last edited by Tartaruga; 09.08.2012 at 02:08:49. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.scribd.com/doc/71822483/O...i-Arsenie-Boca
"Iar Parintele spunea ca tatal sau, plecand in America l-a "lasat curat in pantece" (Pr. Petru Vanvulescu) Deci aveam dreptate. Nu ma asteptam sa fi fost chiar tatal sau cel care sa ii fi povestit si care eventual sa ii fi aratat poze/reviste cu America dar foarte probabil sa fi fost el. Nu inteleg insa de ce unora le pare ceva din viitor cand de fapt este America din trecut... Last edited by Tartaruga; 09.08.2012 at 02:50:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Cata vreme un popor isi cinsteste pe unul dintre preotii lui Hristos, cu amploarea pe care o are astazi cinstirea Parintelui Arsenie Boca...
Cata vreme oamenii care l-au cunoscut pe Parintele aduc mii de marturii ale vredniciei Parintelui... Cate vreme sunt implinite, conform a ceea ce stim deja, o parte importanta a criteriilor dupa care Biserica demareaza procesul canonizarii unui crestin... Cata vreme cei care au citit cuvintele scrise catre crestinii romani ale acestui Preot al lui Hristos le-au gasit ziditoare duhovniceste... .... la care se mai pot adauga nenumarate motive... Cat de bine este sa ne focalizam atentia pe o inregistrare a unei discutii, fi ea si autentica, ce poarta un caracter evident de defaimare si barfa? Cum oare poate rasturna o astfel de discutie toate faptele Parintelui, toata grija Pastorului pentru oile sale intr-una din cele mai cumplite perioade ale istoriei romanilor? Ce relevanta teologica poate avea faptul ca Parintele a brodit vreo sumara explicatie, din ratiuni numai de el cunoscute, permitindu-si luxul de a da cateva explicatii din domeniul medical, fie ele si eronate conform cunostintelor medicale de astazi... Eu personal nu am o mare evlavie pentru Arsenie Boca. Nu stiu de ce... poate ar trebui sa ma ingrijoreze aceasta... Am totusi o explicatie pentru atmosfera creata in jurul memoriei Parintelui: modul cum a fost "popularizat". Acest stil idolatricesc in care ne este prezentat Parintele cred ca mai degraba i-a adus prejudicii, decat buna asezare in constiinta unora dintre noi. Cred ca memoria si imaginea Parintelui a fost mult falsificata, deformata, edulcorata si mistificata. Constiinta noastra colectiva se vede (a cata oara?) ca-i bolnava, daca Parintele e prezentat mai degraba ca un vrajitor, ca un detinator de puteri oculte etc. etc. La fel se face chiar in zilele noastre cu Parintele Rafail Noica. Ziarul Formula AS, care melodramatizeaza si spurca tot ce-i sfant, i-a facut deja deservicii serioase Parintelui Rafail sau, mai exact, ne-a facut noua alterindu-ne perceptia. Apropos, cand Rafail nu va mai fi printre cei vii, oare nu se va barfi si despre el ca traieste o relatie dubioasa cu o maicutza?... Dar sa nu anticipam. Vom auzi altele inca si mai dihai... Biserica ne invata de 2000 de ani cum sa ne raportam la oamenii lui Dumnezeu. Noi, insa, tot cu chestii babesti si lumesti ne petrecem vremea... Pe de alta parte consider ca e bine ca au loc discutii aici, desi mie imi e dificil sa vad ce curs a luat dezbaterea. E bine pentru ca acest topic nu vorbeste doar despre imaginea Parintelui, cat mai ales despre modul in care suntem noi, acestia care ne dam cu tastatura pe aici... Pe acest topic ne putem cunoaste mai bine pe noi insine, daca pe Parintele inca nu il cunoastem bine. Asadar existenta topicului se justifica, desigur... In definitiv si despre Insusi Dumnezeu se spun o droaie, care de care porcarii mai mari, nu-i asa?... Fapt care pe Dumnezeu nu-L atinge (desi cred ca Il mahneste nespus, ca pe orice Parinte care vede ratacirea copilului...) dar care pe noi ne imparte in oi si capre, pe vecie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este vorba de greseala medicala in sine, nici macar medic nu exista care sa nu fi facut greseli la viata lui, ci este vorba de intentia cu care a folosit-o si modul in care a inventat-o pentru a sluji scopului sau (zic inventat pentru ca medicina nu a sustinut niciodata asa ceva iar el nu a lucrat ca cercetator sa poata sa spuna ca a descoperit-o). Ori scopul este unul umilitor pentru femeie. Citind aici ca pe el l-a deranjat sa i se spuna popa (popa = preot in rusa), atat de tare l-a deranjat ca a facut nu stiu ce rau unuia (simplu, nu?), deci mai ca imi vine sa-i doresc sa fie in pielea unei femei ca sa vada cu cat mai mare este umilinta din cuvantul sau, si inca a inventat lucruri inexistente pentru a putea umili. Asta imi pare departe de a fi crestinesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Părintele nu facea numai ce i spunea de Sus, iar pictura de Drăgănescu este predica părintelui, timp de 15 ani cât a durat pictarea bisericii....el fiind mutat la București cu domiciliu forțat, obligat să nu mai slujească ca preot....atunci Dumnezeu i-a oferit posibilitatea aceasta de a vorbi oamenilor, prin pictură. Cat despre turnurile in flacari, nu cred ca este profetie ci pur si simplu viziunea lui de a stigmatiza Occidentul care va arde in flacarile Iadului, si nu numai Occidentul, ci in imaginea cu pricina stigmatiza si femeia (moderna) asa cum de altfel este stigmatizata de toti cei ce iubesc astfel de "profetii". Daca ar fi descris mai exact acest drum in duh pana in America, as fi crezut. In contextul de fata insa, sunt sigura ca ori el personal ori cineva cunoscut a fost in America si i-a povestit apoi, si poate chiar cu reviste sau poze. In fine, din punctul meu de vedere nu are absolut nici o importanta.[/quote] Să spunem că concluzia ta este bună. Dar cum îmi explici faptul că părintele i-a cerut unui apropiat să-i facă o cruce pentru viitorul mormânt al său, iar părintele cu mâna lui a trecut pe cruce Ieromonah Arsenie și anul decesului, adică 1989. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|