Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 23:26:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Asta e cazul de care vorbeam :

"Un tanar viitor preot vine la parintele Arsenie Boca si-l intreaba cum si unde sa-si gaseasca o consoarta. Nu gasise el pana atunci.
Si era acolo, in multime, in curtea Manastirii Brancoveanu, o tanara curatica, purtand o basma albastra. Si parintele Arsenie Boca a zis:
- Ia-o pe aceasta!
Parintele Arsenie Boca n-o cunostea nici el. O vedea pentru prima data! Dar i-a spus tanarului teolog:
- Uite, asta este femeia ta. Ia-o!
S-au insurat. A urmat o casnicie chinuita, fara intelegere si fara bucurii. Dar au dus-o pana la urma. Stiti, sunt multe familii care se chinuie si o duc asa... taras-grapis."
Păi poate asta le-a fost de folos spre mântuire. S-au mântuit pentru că au îndurat. Oricum nici relatarea nu e clară...iar cel care a făcut relatarea poate fi subiectiv.

Last edited by ovidiu b.; 08.08.2012 at 23:35:00.
Vechi 08.08.2012, 23:38:14
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cei care îl "păzeau" se referă la paznicii pușcăriilor și la securiștii care erau mereu în preajma lui.
Ok. Acum inteleg :)
Vechi 08.08.2012, 23:38:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Draga Laura,

Cum sunt in domeniu am o alta intelegere si un alt acces la informatia medicala, ca atare imi este greu uneori sa apreciez dificultatea de intelegere a celorlalti. Ceea ce pentru mine a devenit banal, pentru celalalt poate fi dificil de inteles sau abordat.
Aș vrea să vă aduc la cunoștință că mai sunt oameni de specialitate pe forum.
Vechi 08.08.2012, 23:41:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Asta am spus și eu că era ortodox, adică răsăriteano-catolic, în cazul în care cădem de acord că Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică. Poate nu știți că în unele lucrări de teologie ortodoxă greacă biserica este denumită Biserica Ortodoxă-Catolică a Răsăritului, prin urmare denumirea pe care eu i-o dau este absolut firească. Așa cum există o Biserică Romano-Catolică, așa există și o Biserică Răsăriteano-Catolică adică cea Ortodoxă.
Va admir curajul opiniei. In acestea va dau dreptate, este exact asa cum spuneti :)
Vechi 08.08.2012, 23:42:28
Banned

Implicit

Citat:
Aș vrea să vă aduc la cunoștință că mai sunt oameni de specialitate pe forum.
Stiu ca sunt :)
Vechi 08.08.2012, 23:48:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Va admir curajul opiniei. In acestea va dau dreptate, este exact asa cum spuneti :)
Să înțeleg că sunteți catolică?
Vechi 08.08.2012, 23:53:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Parintele a suportat multe forme de tortura, dar niciodata nu s-a plans. Si totusi, la canal, a ajuns la capatul rabdarii fiindca unul dintre cei care-l pazeau il umilea de o lunga bucata de vreme cu apelativul "popa". Probabil era ceva asemanator cu acest "domnu' Arsenie Boca", pe care l-am vazut aici. La capatul rabdarii, l-a rugat pe individ sa nu-l mai numeasca astfel, iar acesta mai tare il umilea. Ceea ce i s-a intamplat acelui om, i-a cutremurat pe toti gardienii, care au prins o teama de nedescris. Iar cand a mai si disparut din celula incuiata pentru a merge la celalalt capat de tara la inmormantarea mamei sale, fapt confirmat de toti oficialii prezenti la ceremonie, asta i-a pus destul de rau pe ganduri pe cei mai inversunati dintre atei...
De altfel toti sfintii ar fi putut scapa de orice teroare la care au fost supusi, dar au preferat sa se smereasca. Tocmai de aceea au si ajuns in ceata sfintilor...
Ce i s-a intamplat?
Mie nu imi este teama de oameni, de niciunul. Daca vi se pare ca a-l numi domn este umilinta, in conditiile in care Domnul Iisus este numit Domn si este titlu de onoare si nicidecum de umilinta, pai sa stiti atunci ca a-i spune unei femei ca se imbolnaveste mental si nervos daca nu ia sarurile acidului glutamic din prostata barbatului si ca atarna de prostata lui ca sa isi dezvolte sistemul nervos, este o umilinta mult mai mare decat a i se spune popa, ca macar faptul ca era popa (= preot in ruseste) era absolut adevarat in timp ce ceea ce a afirmat dansul despre femeie este extrem de fals.
Vechi 08.08.2012, 23:59:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Parintele ARsenie a fost in inchisoare de multe ori, asa cum multi preoti si credinciosi au infundat puscaria pe vremea comunismului. Cei care il tineau inchis in celula pe Parintele Arsenie, le era frica de puterea duhovniceasca a Parintelui. Se vedea clar ca era un om a lui Dumnezeu. Nu stiu de unde ai scos tu ca parintele ii tinea de frica pe prinzatorii lui, parca rastalmacesti cuvintele dinadins. Zau asa. Una se zice alta intelegi tu.

@Decebal. Fa te rog diferenta intre clarvazator si vadator cu duhul/prooroc. Tot asa la Parintele Cleopa s-a dus o femeia care il credea clarvazator si parintele a fugit, caci dansul nu se ocupa cu asa ceva.
Si legat de denumirea Bisericii, poti sa te limitezi la ortodox, caci asa ne numim acum, iar noi romanii ne-am zis mereu asa, nu altfel. Titlul de Biserica Ortodoxa s-a dat inca din sec. II. Cei care nu cunosc din istoria crestinismului pot ramane confuzi.
Laura,
Nu stiam ca la temniceri se referea, am crezut ca la credinciosi, de asta ma miram.
Pe un alt topic, se spunea ca doar de 100 de ani ne numim ortodocsi, si cand am cerut referinte nu am primit, sau poate intre timp s-au dat, nu stiu. Vad ca dvs. vorbiti de secolul II ceea ce mi se pare cel putin surprinzator. Din ce surse ati luat?
Vechi 09.08.2012, 00:02:53
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Laura,
Nu stiam ca la temniceri se referea, am crezut ca la credinciosi, de asta ma miram.
Pe un alt topic, se spunea ca doar de 100 de ani ne numim ortodocsi, si cand am cerut referinte nu am primit, sau poate intre timp s-au dat, nu stiu. Vad ca dvs. vorbiti de secolul II ceea ce mi se pare cel putin surprinzator. Din ce surse ati luat?
Am raspus pe topicul legat de catolicism, intrati sa vedeti. Am dat si sursa de unde am luat si alte carti legate de subiectul topicului. Citeste te rog ce am scris, poti sa te uiti putin si peste celelalte articole/carti, unele sunt doar de 16 pagini.

Uitati aici raspunsul meu la intrebarea dvs pe acel topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=45

Last edited by Laura19; 09.08.2012 at 00:09:53.
Vechi 09.08.2012, 00:10:00
Banned

Implicit

Citat:
In 1968 Parintele Arsenie Boca a inceput pictarea bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani.

O ampla compozitie din absida altarului ne retine atentia in mod deosebit. Ea ne prezinta momente din viata si patimirile Cuviosului Stefan cel Nou, care a primit mucenicia la varsta de 53 de ani, intr-o zi de 28 noiembrie.
Deoarece, din cate stim, nici o alta biserica nu are zugravita pe absida altarului mucenicia Cuviosului Stefan, este firesc sa ne gandim ca asezarea ei aici nu este una intamplatoare.
Prin urmare, ce a dorit Parintele Arsenie sa ne puna in atentie?
Cautand impreuna un raspuns potrivit, nu putem sa nu observam asemanarile dintre cele doua vieti – a Cuviosului Stefan cel Nou si a Parintelui Arsenie – si mai ales faptul ca amandoi au plecat la Domnul in 28 ale lunii noiembrie!
Este data de 28 o coincidenta? Sau Parintele Arsenie a fost asemenea monahilor din Pustia Egiptului, care cunosteau dinainte momentul sfarsitului lor si adesea il si anuntau?
In acest sens, pictura din altarul bisericii Draganescu ne da un raspuns discret si lamuritor.
Prezentarea de fata nu are rostul de-a accentua doar latura profetica a Parintelui Arsenie. Aceasta a fost si este esentiala, dar ea se leaga de cea duhovniceasca, de cea filocalica si de cea ortodoxa. Sfintia Sa a fost intai de toate un mare duhovnic, un zugrav de suflete si un predicator de statura patristica.

http://://calindragan.wordpress.com/...-arsenie-boca/
A fost vreodata in America? Pictura din poza pare America anilor 30, este impresia ce mi-o da.
Cat despre data mortii sale, sa nu va suparati dar eu am ramas cu o retinere de cand am citit marturia unuia de pe acest site care sustinea ca l-a vazut la Sambata ani dupa ce i-a fost facuta inmormantarea si care insista sa ii intrebam pe calugarii de la Sambata ca sa vedem ca este adevarat. Eu nu m-am dus sa ii intreb, tocmai ca nu ma interesa Pr. (preot) Arsenia Boca pentru a depune efortul. Insa retinerea mi-a ramas si acum ca spuneti treaba aceasta cu data nasterii, ceea ce simt este sa fiu si mai precauta. Sa nu va suparati pe mine. Daca va este atat de drag, mergeti va rog si pentru mine la Sambata si spuneti-mi si mie ce va raspund calugarii. Si ceea ce va vor zice ei, voi considera si eu adevarul. Ce spuneti, mergeti?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27