Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2012, 17:46:17
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil nu stii foarte multe despre aceasta, oricum poti scrie si parerea ta.
Interesant e de fapt ca si cei ce sustin evolutionismul teist se incadreaza tot la teoria intelligent design, dar unii probabil au luat ideea ca acesta s-a aflat in conflict cu evolutionismul si de aceea trebuie sa fie impotriva. Acestia se incadreaza mai mult la aceasta teorie decat credinciosii ce cred in creationismul biblic. Uite o prezentare sumara aici: http://www.gotquestions.org/romana/d...nteligent.html
Asadar teoria spune ca exista un proiectant inteligent a creatiei, spre deosebire de hazardul teoriei lui Darwin, adica exact ce sustin si evoutionistii teisti. Ei combat partea de lipsa a interventiei divine in teoria evolutionista. Exista si atei care sustin aceasta teorie, dar majortiatea cred ca extraterestrii au fost cei inteligenti.
Exista o diferenta fata de creationismul biblic si stiintific, acesta spunand ca aparitia universului a fost exact ca in zilele creatiei descrise de Sfanta Scriptura. La intelligent design se specifica doar ca e o creatie inteligenta, nu se si precizeaza exact cum.
De aceea nu este foarte compatibila cu ortodoxia, pentru ca nu se specifica de creatia biblica si de faptul ca cel ce a creat e Dumnezeu, nu vreun zeu din alte religii.
Conflictul cu teoria evolutionista a venit de la incercarea de a fi predata in scolile americane, iar atunci motivul respingerii a fost ca nu e o teorie stiintifica pentru ca aminteste de ceva supranatural, ce nu poate fi cuantificat, si nu pentru ca s-au analizat dovezile stiintifice.
ideea cu extraterestrii a apărut, probabil, din comoditate.
vezi paleo-astronautii. nu ne explicăm ceva ... de vina sunt extraterestrii.
dar nu facem decât să aruncăm pisica în altă curte.
extraterestrii cum au apărut?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40