Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2012, 11:26:49
tikaalba tikaalba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.02.2011
Locație: Azi in Romania,maine...???
Religia: Ortodox
Implicit

Este o mare diferenta in a fi turist/a tranzita judetele Harghita ,Covasna si Mures si a trai aici.

Apoi atitudinea anormala a autoritatilor locale din aceste judete care dupa umila mea parere sunt angajati ai statului roman.Folosirea in relatiile de interes public (numai)a limbii maghiare,a insemnelor care nu apartin statului roman.

Presedintele de onoare al PNL,Radu Campeanu spunea,,ungurii din Ardeal trebuie sa inteleaga ca sunt cetateni ai Romaniei,nu sunt cetateni ai Ungariei,,...si cred ca nu ar trebui sa revendice drepturi care sunt contrare existentei statului roman.

UDMR-ul si toti inaltii demnitari ai Ungariei care se plimba prin Romania cantr-un sat fara caini si nu-i intreaba nimeni de sanatate ,fac politica majoritatii...lor.

Nu stiu daca am voie sa fac poze intr-un market,dar daca nu este posibil am sa iau o eticheta de pe raft(nu-i ortodox si nici legal,cred) sa o pun aici,sa vedeti cat de mare e scrisa denumirea produsului mai intai in maghiara,si apoi mic,mic sau de loc in romana.

Oare cand cei care ne conduc vor gandi romaneste???
Vechi 03.09.2012, 11:35:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Etnicii maghiari din România cer autonomie și cetățenie maghiară.
Parlamentul de la Budapesta a adoptat, in 2010, un proiect de lege in acest sens, iar in baza noilor reglementari pot depune cereri persoanele sau descendentii celor care au avut cetatenie ungara inainte de 1920 sau intre anii 1940 si 1945.

Iată și replica unui stat care nu doarme:
Slovacia vrea retragerea cetateniei slovace celor care o cer pe cea ungara. Guvernul de la Bratislava a aprobat un proiect de lege prin care cetatenii slovaci care cer o alta cetatenie sa o piarda automat pe cea slovaca. Masura vine dupa ce Parlamentul ungar a aprobat legea privind obtinerea cetateniei ungare de catre maghiarii care locuiesc in afara tarii.
Vechi 03.09.2012, 11:39:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Oare cand cei care ne conduc vor gandi romaneste???
Probabil când vor vedea cum țara lor este împărțită. Sau probabil că nici asta nu-i mai interesează. Sunt prea prinși de interesele lor materiale, încât interesele naționale nici mai există. Au vândut tot...
Vechi 03.09.2012, 11:51:36
Junior Member

Implicit

@nutucutu ,cata dreptate aveti cand spuneti ca nu ar trebui sa ma oblige nimeni sa vorbesc limba majoritatii,dar traiesc aici,sunt legata de comunitate ca fiecare dintre noi in locul in care vietuim.

In fata calculatorului lucrurile sunt facile dar va garantez ca problemele romanilor de aici sunt multe si grave.
Vechi 03.09.2012, 11:54:25
Junior Member

Implicit

De curand am aflat ca si Ucraina se confrunta cu aceleasi probleme.
Vechi 03.09.2012, 12:01:55
Junior Member

Implicit

Cu voia Lui Dumnezeu noi suntem inca AICI...

Lozinca lor este ,,ITT ES MOST,,(aici si acum)!Si ma gandesc cu durere la spunerea lui Antoine de Saint-Exupery ,,popor,alegeti sefi,nu stapani...,,
Vechi 03.09.2012, 12:08:16
Junior Member

Implicit

@nutucutu...acei OAMENI pe care i-ati intalnit uneori nu se implica in politica.
Vechi 03.09.2012, 13:25:05
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1991
Vechi 03.09.2012, 15:38:40
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Cu voia Lui Dumnezeu noi suntem inca AICI...

Lozinca lor este ,,ITT ES MOST,,(aici si acum)!Si ma gandesc cu durere la spunerea lui Antoine de Saint-Exupery ,,popor,alegeti sefi,nu stapani...,,
in sprijinul spuselor tale:

http://harghita.transilvania-tv.ro/s...zeu-video/2100

http://vlad-mihai.blogspot.ro/2010/0...-covasnei.html
Vechi 03.09.2012, 15:45:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Poate ar trebui facut un studiu vizavi de evolutia natalitatii la romani in zonele respective vizavi de cei care se plang acum ca sunt "prea" majoritari.

Ca de emigrat in masa romanii din acele zone, ma indoiesc ca au emigrat.

Atunci poate am tragem concluziile care trebuie.

Se plang ca nu a luat statul masuri.
Sa ia masuri, cum? Sa deporteze unguri, ca romanii sa redevina majoritari?
Subiect închis