Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2012, 10:27:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și mă rog, ce ar trebui să se întâmple? Nu normal ar fi ca ei, ungurii, să se dea după noi și nu noi după ei?
Bineinteles ca asa ar fi normal. Intotdeauna minoritatea trebui sa se supuna majoritatii. Nu v-ati obisnuit deja sa avem legi anticrestine intr-o tara crestina?

Dar oricat de ofensati ati fi sau v-ati simti, nimeni nu il poate obliga pe un minoritar sa vorbeasca limba majoritatii. Lucrurile aceastea se intimpla oriunde in lume: Canada, Belgia, Germania, Italia, Elvetia etc. Nu il putem condamna pe un om ca e nepoliticos si refuza sa ne serveasca cu o paine; este pacatul lui si cu asta basta. Dar a face din tantar armasar nu poate decat sa duca la conflicte, chiar grave.
Vechi 03.09.2012, 10:37:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cred că e suficient să înțelegem ce vor comunitățile maghiare: http://www.youtube.com/watch?v=yIi75znR_G8

Last edited by ovidiu b.; 05.09.2012 at 12:23:04.
Vechi 03.09.2012, 10:49:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bineinteles ca asa ar fi normal. Intotdeauna minoritatea trebui sa se supuna majoritatii.
În sfârșit ajungem la un punct comun.

Citat:
Dar oricat de ofensati ati fi sau v-ati simti, nimeni nu il poate obliga pe un minoritar sa vorbeasca limba majoritatii.
Nu mă interesează ce limbă vorbesc ei în particular, pot vorbi și în chinezește. Dar ei vor autonomie, ei vor Transilvania și recunoașterea limbii maghiare ca limbă oficială. E clar? Sau nu e suficeint filmulețul care l-am postat?

Citat:
Dar a face din tantar armasar nu poate decat sa duca la conflicte, chiar grave.
E dureros că vedeți doar tânțarul.
Vechi 03.09.2012, 11:12:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Editat....

Last edited by ovidiu b.; 03.09.2012 at 11:21:52.
Vechi 03.09.2012, 11:26:49
tikaalba tikaalba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.02.2011
Locație: Azi in Romania,maine...???
Religia: Ortodox
Implicit

Este o mare diferenta in a fi turist/a tranzita judetele Harghita ,Covasna si Mures si a trai aici.

Apoi atitudinea anormala a autoritatilor locale din aceste judete care dupa umila mea parere sunt angajati ai statului roman.Folosirea in relatiile de interes public (numai)a limbii maghiare,a insemnelor care nu apartin statului roman.

Presedintele de onoare al PNL,Radu Campeanu spunea,,ungurii din Ardeal trebuie sa inteleaga ca sunt cetateni ai Romaniei,nu sunt cetateni ai Ungariei,,...si cred ca nu ar trebui sa revendice drepturi care sunt contrare existentei statului roman.

UDMR-ul si toti inaltii demnitari ai Ungariei care se plimba prin Romania cantr-un sat fara caini si nu-i intreaba nimeni de sanatate ,fac politica majoritatii...lor.

Nu stiu daca am voie sa fac poze intr-un market,dar daca nu este posibil am sa iau o eticheta de pe raft(nu-i ortodox si nici legal,cred) sa o pun aici,sa vedeti cat de mare e scrisa denumirea produsului mai intai in maghiara,si apoi mic,mic sau de loc in romana.

Oare cand cei care ne conduc vor gandi romaneste???
Vechi 03.09.2012, 11:35:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Etnicii maghiari din România cer autonomie și cetățenie maghiară.
Parlamentul de la Budapesta a adoptat, in 2010, un proiect de lege in acest sens, iar in baza noilor reglementari pot depune cereri persoanele sau descendentii celor care au avut cetatenie ungara inainte de 1920 sau intre anii 1940 si 1945.

Iată și replica unui stat care nu doarme:
Slovacia vrea retragerea cetateniei slovace celor care o cer pe cea ungara. Guvernul de la Bratislava a aprobat un proiect de lege prin care cetatenii slovaci care cer o alta cetatenie sa o piarda automat pe cea slovaca. Masura vine dupa ce Parlamentul ungar a aprobat legea privind obtinerea cetateniei ungare de catre maghiarii care locuiesc in afara tarii.
Vechi 03.09.2012, 11:39:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Oare cand cei care ne conduc vor gandi romaneste???
Probabil când vor vedea cum țara lor este împărțită. Sau probabil că nici asta nu-i mai interesează. Sunt prea prinși de interesele lor materiale, încât interesele naționale nici mai există. Au vândut tot...
Vechi 03.09.2012, 11:51:36
Junior Member

Implicit

@nutucutu ,cata dreptate aveti cand spuneti ca nu ar trebui sa ma oblige nimeni sa vorbesc limba majoritatii,dar traiesc aici,sunt legata de comunitate ca fiecare dintre noi in locul in care vietuim.

In fata calculatorului lucrurile sunt facile dar va garantez ca problemele romanilor de aici sunt multe si grave.
Vechi 03.09.2012, 11:54:25
Junior Member

Implicit

De curand am aflat ca si Ucraina se confrunta cu aceleasi probleme.
Vechi 03.09.2012, 11:55:07
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dar ei vor autonomie, ei vor Transilvania și recunoașterea limbii maghiare ca limbă oficială. E clar?
Da, sa traiti, am inteles. Si e clar pentru mine ca e posibil chiar sa se intimple asta. De ce? Dint-un motiv simplu. Romanii sunt atit de individualisti si egoisti ca nu sunt in stare sa se uneasca 10 familii care stau intr-un bloc sa planteze trandafiri in fata blocului, sa fie frumos, chiar daca unul are initiativa. La nivel de adminstratie de bloc, locala, judeteana sau nationala nu suntem capabili sa lasam cearta sa ne unim, sa avem un obiectiv comun. Asa ca ceilalti profita din toate puterile. Astazi s-a inchis institutul Cantacuzino, sa nu mai produca vaccinuri; le vom cumpara de la Bayer, de la mult admiratii nemti, care, cred eu, au pus si ei umarul la falimentarea institutului. Ieri ne-am vandut rezervele de petrol, maine pe cele de aur si asa mai departe. Padurile sunt defrisate deopotriva de romani, de maghiari si de germanii care ne dau lectii de moralitate si democratie.

Noi nu putem decat sa ne rugam ca in spatele tuturor organismelor administrative din Romania sa se afle oameni si nu din aia care se vand pe 30 arginti. Eu am intilnit astfel de oameni si sper sa fie cat mai multi.
Subiect închis