![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot să înțeleg de ce oameni inteligenți ca voi își folosesc atât de prost inteligența, susținând „platitudinea” pământului.
În alte privințe știți să interpretați simbolic, metaforic, duhovnicește Scriptura. De ce vă cramponați de literă în cazul ăsta? Chiar credeți că există o conspirație mondială, bine pusă la punct, a oamenilor de știință, ca să ne prostească pe toți? PIerdeți timp prețios și multă energie, ba chiar vă alterați gândirea, nedându-vă seama la câte sofisme recurgeți pentru a vă argumenta prejudecățile. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ne-a dat Domnul să vedem cam cum e făcută creația, Cerul și Pământul, și cum sunt Soarele, Luna și Stelele pe cer și cum luminează ele în mișcările lor cerești, acum a venit rândul să descoperim distanțele până la ele.
Astfel dacă de la cel mai de jos punct al creației, fundul pământului, și până în vârful cel mai înalt al creației, partea de deasupra apelor cele de deasupra cerului, sunt 50.000 de părjini după măsura îngerului, și de la soare și lună până la fundul pământului sunt 25.000 de prăjini atunci să vedem cam cât e o prăjină. 1prăjină=0,723512 Km=723,512m De la sfera perfectă soare-lună care apare pe cer la eclipsa de soare și până la suprafața plană a pământului și mărilor este o distanță de 5.297,715Km, adică de la mijlocul cerului și până pe uscat. Lungimea și lățimea suprafeței plane a pământului și mărilor este de 2x12.790km=25.580Km, iar aria pământului este de 16.3584.100 Km^2 (Km patrați, puteți verifica și voi calculând distanța de la București-Tokio-NewYork-București sau Marseille-Ontario-Sapporo-Marseille și dă cam 25.580Km). Nu există glob și lățimea e cât lungimea pe oricare direcție aleasă pe hartă. Astea sunt cifrele reale și exacte! Distanța cea mai mare din creație, de la un capăt la altul este de 36.175,600Km pe diagonală sau de deasupra creației și până în fundul pământului, adică diametrul creației. Cine nu crede Adevărul... crezând că scriptura e metaforică și alegorică, nu le doresc să moară ci să fie sănătoși ca toți să se mântuiască și să ajungă la Lumia Vieții Veșnice. Last edited by vsovivivi; 07.09.2012 at 12:39:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare că voi nu știți decât să aplaudați minciuna gLumii pe care o luați drept dreptate plină de adevăruri evidente doar fiindcă e propagată de o nebunie întreagă printr-o râvnă îngrijorată a prostiei celebre și îngrijorătoare, deși v-am spus cinstit și fără patimă tot ce știam de sus, de la Dumnezeu.
Dacă voi nu credeți decât ce vreți voi atunci pentru ce mă acuzați pe mine de lipsă de înțelepciune? Dar vă veți convinge cândva unde șade Dreptatea așa că nu mă supăr că nu vreți să faceți efertul de a pricepe, însă că Scriptura este o minciună și o poveste și doar o născocire plină de basme și metafore și vise și halucinații, aia s-o spuneți altora, nu mie păcătosului, căci Biblia și tot Cuvântul lui Dumnezeu este defapt istoria cea Adevărată și reală a omului cu Dumnezeul său și cu sfinții și drepții și îngerii și demonii și moartea... și Învierea. Nu puteți crede fiindcă nu vreți să vă îndoiți de minciună și necredință ci voi vă îndoiți mereu musai numai de Dumnezeu căci așa v-a păcălit un sofist plin de sofisme sofisticate pentru ca necrezând voi în Dumnezeu să nu mai căutați Împărăția și Taina Sfințeniei și Taina Vieții Veșnice, ci să vă încântați și să vă flatați compătimindu-vă în fatalitatea superstițioasă a deznădejdii și să păcătuiți liniștiți la nesfârșit în iluzia că năluca voastră va dăinui deși nu vă întoarceți niciodată din eretisme și nu vă pocăiți și nu vă mai smeriți niciodată în taină ci iată că voi mă mustrați pe mine îndemnându-mă să nu cred în ce este scris ci să socotesc Scriptura o minciună și nu un Adevăr care cu cât o adâncești devine tot mai profundă și mai tainică și tot mai Adevărată depășind ceea ce este scris negru pe alb cu ceea ce nu este scris dar este Adevărat și care nu neagă niciodată ceea ce este scris decât ceea ce este răstălmăcit adică învârtoșat spre pierzare. Nu vă mustru, nu vă dau lecții, însă o să vă mustre Adevărul căci numai Adevărul vă va face liberi tot așa cum și pe mine mă Eliberează mereu... veți fi liberi de mândrie și minciună și înșelare și ispisma viermochiului pofticios ce vă prelungește ispita pe care o săvârșiți în închipuire, adică spurcăciunea pustiirii la loc sfânt se va stinge iar lăudăroșenia deșertăciunii deșertăciunilor ca stăpâni ai deșertului va muri, adică locul cel cumplit unde nu mai există taine sfinte ci tainele răutății se va preschimba în loc de slavă a Lui Dumnezeu Cuvântul. Pocăiți-vă deci cât mai este soarele sus pe cer ca să vă ierte aproapele care vă mâncă și vă bea năluca omului plin de averi furate, necinstite, pe care o lăsați peste tot în urma voastră de parcă ar face singură pui vi din pricina vredniciei voastre, lăudându-vă că sunteți originea unor noi și noi pui de năpârcă și de VIPeresuri otrăvitoare ce pun capcane înaintea celor cu care locuiți și printre care vă învârtiți. Deci vă iert și vă doresc mântuirea ca să vă bucurați și voi cândva de Adevăr. Last edited by vsovivivi; 07.09.2012 at 13:34:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E adevărat că despărțită de Dumnezeu, rațiunea ne înșeală, făcându-ne să înțelegem sucit lucrurile. Deci nu fără Dumnezeu, nu fără Biserică, nu fără rugăciune să căutăm să înțelegem Scriptura. Știu că ții foarte mult la opiniile tale și că nu te voi convinge cu nimic, așa că mă voi opri aici, rugându-te să mă ierți dacă te-am supărat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ratiuni ideologice. Ideologia este regina si i se cuvine in orice imprejurare intaietatea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
în atâtea zeci de ani nu s-a găsit nimeni să spună adevărul? care navigatorii din vechime?! aia care credeau în sirene? aia care credeau că lumea se compune din Europa, nordul Africii și ceva din Asia? bun exemplu :)) |
|
||||
|
||||
![]()
nu se știe unde, nu se știe cât ... dar ai dreptate ... am înțeles ...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă tu iată că răstălmăcești cuvintele sf. ap. Pavel care spune că nu în cuvinte șade omul ci în lucrarea lui duhovnicească, deci nu trebuie să cădem pe spate în fața acelora care sunt foare vorbitori ca să se arate ei că știu, că pot, că au, că vor, că sunt ci să-i cunoaștem după lucrarea lor duhovnicească și după roadele lor... tu însă ai adus deci un argument anapoda, smintit, cu care susții încă neimportanța literelor și punctelor și virgulelor și spațiilor din scriptură de parcă n-ar conta ele ci ar ucide... păi nu ele ucid, și cum or să ucidă ele?.. ci arhiconii care vă păcălesc spre răstălmăcirea lor ca să vă siluiți, să vă autosiluiți, suicigându-vă pe calea viceversa, pe calea pierzării. Deci dragul meu, nici o cirtă din scriptură nu va trece până ce nu se vor împlini toate iar Cuvântul lui Dumnezeu nu va trece chiar dacă cerul și pământul va trece... deci iată supremația literei care nu ucide ci dă viață... viață veșnică. Deci cine ucide? Păi răspunsul e dat de Hristos: tot ceea ce iese din gura omului spurcă pe om căci omului îi e milă de păcate și mândrii și de aia ucide el păcătosul... din vrăjeala vorbelor goale... exact așa cum te-ai oprit dumneata de la dialogul cu mine mințind că cică eu m-aș certa cu dumneata, când eu iată îți mulțumesc pentru mustrarea strâmbă și nedreaptă și-ți luminez ochișorii în continuare, nu cu părerile mele ci cu părerile Celui Preaînalt după rânduiala lui Melchisedek... în sensul că sunt și eu un biet păcătos căruia nu-i place mustrarea ci alintarea, deși știu că este scris: ''nu va lăsa nepedpsit Domnul pe cel ce ia în deșert numele Său.'' Sigur că e greu de priceput ce înseamnă un melc, un his, un ede, și-un k... e foarte greu și de aceea ți-am arătat că pământul plat denivelat la suprafață e rond în adâncul apelor care-l mărginesc pe lateral și pe deasupra merg soarele, luna și stelele, pe sub apele cele de deasupra cerului, cele care nu se adună în adunările lor. Problema cea mare este aia a imposibilului, și iată că Dumnezeu a făcut imposibilul pentru om: Pe pământ de merg, merg de parcă eu aș sta și pământul ar merge sub mine deși el stă și eu merg și când mă opresc și caut unde mă aflu realizez că tot în centrul cercului mă aflu având absolut totul de jur împrejur de parcă nu aș fi mers deloc deși toate sunt mereu altfel în jurul meu. Acest lucru e imposibil și iată că imposibilul există și omului i-a fost dăruit! Și asta ce înseamnă oare decât că Domnul a fost cel mai democrat Dumnezeu dintre oameni și cel mai democrat om dintre dumnezei. Adică oriunde te-ai afla pe pământ, tu ești centrul întregii lumi, și ești încoronat cu lumina și cu stelele și umezit de nori, și nu numai tu, ci orice făptură. La Dumnezeu toate sunt cu putință chiar și imposibilul... cu condiția să nu ispitești pe cel mai slab și mai sărac decât tine. ''Unde nu e nici Dumnezeu nu cere... iar la pomul lăudaqt să nu mergi cu sacul... spart... știi tu, cu burduful vechi peticit cu petice noi, căci Noi, noi le vom face pe toate.'' Last edited by vsovivivi; 11.09.2012 at 11:07:01. |
|
||||
|
||||
![]()
Care milioane? Nu sînt prea multe companii aeriene care oferă curse transcontinentale - și aici le filtrez pe cele care zboară peste Oceanul Pacific.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|