![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Dacă de data aceasta m-am făcut înțeles, trec la problema esențială (nu periferică cum ar fi sabatul) și întreb: dacă esența creștinismului este mântuire/salvare doar prin crucea/Jertfa lui Hristos, mai pot fi numiți creștini cei ce cred că se pot mântui prin fapte proprii ori prin apelarea la alți mijlocitori? Întrebarea aceasta este atât de gravă și răspunsul atât de esențial, încât fac să pălească toate discuțiile periferice de pe acest sub-forum... Citat:
Citat:
Citat:
Îmi însușesc observația critico-pragmatică, sper să-mi fie de folos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Felicitări pentru acest adevăr afirmat atât de pronunțat! Dumneavoastră ați revenit la ortodoxie, sau oferiți doar sfaturi ce dau bine la public? |
|
|||
|
|||
![]()
Fără supărare, nu dumneavoastră vi se solicita acest lucru. Mulțumesc oricum pentru tripla minciună de mai sus. Cred că știți de ce vă mulțumesc pentru așa ceva...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel, vom vedea, paradoxal, ortodocsi care predica sfinti stiind sa se inchine mai corect ca unii penticostali (nu zic azs) care vorbesc atat de bine de jertfa lui Hristos, dar nu mai cred in ea. Si, de asemenea, destui ortodocsi care se pierd prin hatisurile unei teologii prea complicate. Daca considerati ca este atat de importanta pastrarea identitatii confesionale incat sa fie discutata la nesfarsit (ca oricum nu se ajunge la vreun consens), atunci e in regula. Insa, in contextul in care Hristos a spus ca cine nu isi uraste propria viata nu e vrednic de El, pasiunea exagerata pentru confesiunea de care apartinem seamana prea mult a idolatrie. Crestinul, in ultima instanta, nu este chemat sa-si apere identitatea confesionala si nici macar nationala; el este chemat sa se asemene lui Hristos si astfel sa faca si altora cunoscuta mantuirea lui Hristos. Vremurile sunt prea grabite si viata prea scurta ca sa ne pierdem in detalii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar m-am gandit cu ceva minute in urma la topicul cu "ce avem in comun". Un topic bine intentionat, dar ortodocsii nu vor sa aiba nimic in comun cu altii. Sunt doua solutii: 1. Nu e cazul sa va scuturati praful. Puteti face ceea ce faceati si pana acum; intr-adevar, orice minciuna trebuie combatuta. Nu e nevoie sa acceptati compromisuri; e doar o pagina virtuala pe care daca nu va place o puteti inchide. Poate doar sa incercati sa empatizati mai mult, sa va puneti si in pielea oponentilor. Unii chiar sunt sinceri in cautarile lor, dar folosesc un cu totul altul limbaj caci au o cu totul alta cultura, desi ar vrea sa spuna cam acelasi lucru. Sa incercati sa le intelegeti sufletul dincolo de cuvintele care le spun, caci toti avem probleme cu exprimarea. :) 2. Sa tintiti undeva mai sus decat pana acum, anume mantuirea dvs si a altora. Si nu o mantuire ca aceea care dupa ce intri in rai se inchide usa in spatele tau, ci una care te aseaza pe tron cu Hristos. Asta va va face sa aprofundati relatia dvs cu Hristos, sa cunoasteti mai bine intelepciunea Lui si astfel sa duceti discutiile la un alt nivel, care sa puna oamenii pe ganduri si sa-i faca sa Il caute mai mult. Iar pentru dispute interconfesionale se vor gasi intotdeauna alti useri, caci existenta unei nevoi in lume atrage automat si solutia la acea nevoie. Cu alte cuvinte, cineva va rezolva si problema confruntarilor, dar nu e musai sa fiu eu acela, caci eu tintesc undeva mai sus. Iar in aceasta situatie mi se va parea minor ce minciuni spun ortodocsii despre azs; important este sa ii vad mantuiti. Iar in ceea ce priveste temele date, ei bine, nu e rau sa fie discutate, insa ele arata clar ce ne desparte si nu ce ne uneste. Niciodata un azs nu se va inchina la icoane sau un ortodox nu va tine sabatul. Dar discutand despre acestea ne vom aminti mereu cat de diferiti suntem, si nu asta este tinta noastra. Imi cer scuze daca mi-am depasit cumva atributiile; e doar felul cum vad eu lucrurile si care poate fi foarte bine ignorat.. Acum voi pleca. Numai bine!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 07.10.2012 at 13:23:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
Cu placere, desi eu nu vin curand in Romania si nu stiu cand ajungeti dvs prin Germania. Insa tocmai am participat la Sf Liturghie in orasul meu cu ceva timp in urma. Aici se tine o data la doua saptamani, caci misionarii ortodocsi sunt putini si impartiti in mai multe zone.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel, doi oameni care participa la Sf.Liturghie in aceeasi biserica pot sa nu fie intr-o comuniune deplina, tocmai din aceasta cauza.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by stefan florin; 07.10.2012 at 16:04:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|